Bıçak Sanatı - Forum

Günün ganimeti daire testere

Ynt: Günün ganimeti daire testere
« Yanıtla #40 : 31 Ocak 2017, 02:46:45 »
Evet o açı, metal matkaplarındaki kesme açısı. Ama benim söylediğim tam olarak bu değil, beton matkaplarının ağzı keskin değil bu ağzı da bilemek gerekiyor.

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #41 : 31 Ocak 2017, 11:27:46 »
 Teşekkür ederim Sefa Bey, ufak bir parça kesip bir yumuşatma-sertleştirme denemeleri yapayım şu matkap bileme işini pek becerebileceğimi sanmıyorum :-/ Belki miniminiminicikte olsa w1-w2 veya L6 (benzeri) bir çelik olma ihtimali vardır. Baktım olmuyor dediğim gibi fazla ısıtmadan spiralle ağız açıp, gizli sap yapmaya veya parakord sarmak için gene spiralle yarık falan açıp çalışırım. Şöyle adam gibi bir hurda geçmedi ki elimize güzel güzel yumuşatıp çalışalım :)

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #42 : 31 Ocak 2017, 19:06:08 »
Sefa abinin dediği gibi elmas matkap ucunu bileyip delebilirsiniz. Testereye en kolay su verme ise tavlayıp 3-5 dakika bu sıcaklıkta bekletin sonra kenara alın soğusun sonra yeniden tavlayıp yağ ile su verin. Yalnız yağ biraz sıcak olsun.

« Yanıtla #43 : 31 Ocak 2017, 20:21:43 »
Sefa abinin dediği gibi elmas matkap ucunu bileyip delebilirsiniz. Testereye en kolay su verme ise tavlayıp 3-5 dakika bu sıcaklıkta bekletin sonra kenara alın soğusun sonra yeniden tavlayıp yağ ile su verin. Yalnız yağ biraz sıcak olsun.
+1

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #44 : 31 Ocak 2017, 20:58:38 »

Teşekkür ederim ilk fırsatta denemelere başlayacağım, K tip termokupllarım çinden geldi ufak ufak denemelere başladım ama şimdilik eski konuları okuyum ucuz ve verimli bir ocak yapmaya çalışıyorum. Elimde aslında babamın işinden dolayı onlarca beton matkabı var ama bileme işini spiralle artık yapabilirsem ne ala olmadı çok amaçlı yine elmas uçlu matkapları bir denerim artık. Sonuçları artık yine forumdan paylaşacağım inşallah.

« Yanıtla #45 : 31 Ocak 2017, 23:44:19 »
Karbür uca sahip beton matkapları normal el taşıyla falan bilenmez, bu granit kestikleri elmas disklerle olur ama.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #46 : 01 Şubat 2017, 10:49:11 »
Evet o açı, metal matkaplarındaki kesme açısı. Ama benim söylediğim tam olarak bu değil, beton matkaplarının ağzı keskin değil bu ağzı da bilemek gerekiyor.

Hocam çok teşekkür ederim; bir sorum daha olacak. Bazı beton matkaplarının uç kısmında matkabın gövdesinden farklı bir malzeme (tungsten karbür deniyor yanlışım yoksa?) kaynatılmış sanki. Bu parçayı tümden yemeden bileme yapmamız gerekiyor sanırım?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

« Yanıtla #47 : 01 Şubat 2017, 13:36:04 »
Evet, beton matkabının zaten ucunda olan Tungsten karbür kısmından yararlandığımız için, önemli olan ve sert malzemeyi delen asıl kısım burasıdır. Elimize alıp bakınca zaten nerenin bilenmesi gerektiği ( dönüş yönüne bakarak) anlaşılacaktır. Çok uzun bir iş değil.