Bıçak Sanatı - Forum

Habaki Yapımı

Habaki Yapımı
« : 13 Temmuz 2011, 16:31:38 »
Habakinin yapım videosunu da ekliyorum. Çekim çok iyi olmamış ama yeniden yapmam da şimdilik mümkün değil. Bir başka benzer işte daha detaylı yinelerim. Şimdilik bu, iyi seyirler.
http://youtu.be/x2_Vf9lyAKQ

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: Habaki Yapımı
« Yanıtla #1 : 13 Temmuz 2011, 17:44:41 »
Cok yasa . Valla komik bir bicimde hersey kolayca olmus gozukuyor. Sirttaki cikintiya ( mune machi ) oturan bir girinti de yaptiginda hersey sahane olacak.  ( her ne kadar sen kolayca altindan kalkmis gibi gorunsen de ) ilk uyumlamayi kabaca yaptiktan sonra habakinin sirtini cekicleyip , sirttaki uyumu kusursuz hale getirip lahimlemek lazim. Lehimden sonra uyumlamak icin cekiclendiginde agiz kisminda uyum bozuluyor herhalde. Bu arada ,sunu da soyliyeyim , oluklu bicaklarda oluk genellikle habaki uzerinde de devam ediyor. O yuzden olugu biraz daha cekicleyebilirsin.

Not:" tsuba filan da yapayim , bana bu is fazla kolay geldi "diyorsun anladigim kadari ile. Ama hepsi de bu kadar iste. Hani Iskender ruyasinda bir ucurumun kenarina gelmis de ak sakalli bir dede gormus , adam ona demis ki " komutan , burasi dunyanin sonu, baska fethedecek yer kalmadi "
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 13 Temmuz 2011, 17:44:55 »
elıne sağlık Sefa usta. :)  benım  için oldukça faydalı olacak..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2011, 18:17:42 »
elıne sağlık Sefa usta. :)  benım  için oldukça faydalı olacak..
Sağol Taner Usta işe yarayacağını bilmek güzel.
Cok yasa . Valla komik bir bicimde hersey kolayca olmus gozukuyor. Sirttaki cikintiya ( mune machi ) oturan bir girinti de yaptiginda hersey sahane olacak.  ( her ne kadar sen kolayca altindan kalkmis gibi gorunsen de ) ilk uyumlamayi kabaca yaptiktan sonra habakinin sirtini cekicleyip , sirttaki uyumu kusursuz hale getirip lahimlemek lazim. Lehimden sonra uyumlamak icin cekiclendiginde agiz kisminda uyum bozuluyor herhalde. Bu arada ,sunu da soyliyeyim , oluklu bicaklarda oluk genellikle habaki uzerinde de devam ediyor. O yuzden olugu biraz daha cekicleyebilirsin.

Not:" tsuba filan da yapayim , bana bu is fazla kolay geldi "diyorsun anladigim kadari ile. Ama hepsi de bu kadar iste. Hani Iskender ruyasinda bir ucurumun kenarina gelmis de ak sakalli bir dede gormus , adam ona demis ki " komutan , burasi dunyanin sonu, baska fethedecek yer kalmadi "
Harbiden de herşey komik bir biçimde kolay, benle bir ilgisi yok aynı yolu izleyen herkes yapacaktır, kolay yolu bu sanırım. Benim gördüğüm örneklerin kimisinde habaki kanal boyunca kanala çökertilmiş, kimiside düz gidiyor, birazda herkes kafasına göre takılıyor olabilir mi? Sorun değil gerçi, göçertirim bu haldeyken de.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2011, 19:52:37 Gönderen: sefa çabuk »

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #4 : 13 Temmuz 2011, 19:39:53 »
sefa hocam döktürmüşsün yine hiç abartmadan söylüyorum sen bu sanata kattıklarınla bıçak sanatının kilometretaşlarından birisin sağol var ol...

burak abi seninde maşşallahın var bir japon bıçağının yada kılıcının her bir bölümünü en ince ayrıntısına kadar biliyorsun entellektüalitene hayranım...
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2011, 19:53:35 »
Teşekkürler Ali.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 13 Temmuz 2011, 20:43:19 »
eline sağlık çok harika olmuş