Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıcagım ve emeklerimin bosa gitmesi :(

Mustafasezer

• 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: ilk bıcagım ve emeklerimin bosa gitmesi :(
« Yanıtla #20 : 01 Kasım 2016, 13:26:51 »
Merhaba Mustafa Bey.

Öncelikle çalışma sıranız ve sırası gelen çalışmalarda ki kendi geliştirdiğiniz yöntemlere sadakatiniz için tebrik ederim. Benim için ciddi bir sorun olan mengenenin yataylık dikeylik değişkenliği için kullandığınız yöntem iş bitirir cinsten. Isıl işlem sonrası oluşan kalın tufal tabakası galiba hava akımının fazla gelmesinden kaynaklı. Fandan çıkan havanın kömüre temas noktasını daha ince ve adeta sızma şeklinde sağlayabilirsen ve bıçağı kömüre gömersen daha güzel olur. Ben bunun için ocağın altına borunun üzerine mucur döşemiştim.

Yeri gelmişken şunu söylemek isterim. Forumun geniş yelpazesinde sanatsal bıçaklar çıkaran ustalarımızdan çok  sadece iş görür bıçakları amaç edinmiş arkadaşlarımız- ustalarımız var. Yani kısacası " çok da şiitme baghayın"  :D

Dumru bey dedıgınız sey muhtemelen cunku fan asagıdan baya guclu ufluyordu en dusugune alsam bile valla kacgundur bunu dusunuyordum spersınız sagolun

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #21 : 01 Kasım 2016, 13:28:13 »
Kullanmak istersen uygun kalınlıkta  ceviz ve zeytin  var  bende hediye edebilirim size ben henüz kullanmıyorum.

Aydın abi cok sagol allah razı olsun iyi niyetın için.
Ama elimde ahsap var bosuna sızınkını almıs olmayım.
İyi niyetınız ıcın tekrar cok sagolun

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #22 : 01 Kasım 2016, 13:40:40 »
Merhaba Mustafa Bey.

Yeri gelmişken şunu söylemek isterim. Forumun geniş yelpazesinde sanatsal bıçaklar çıkaran ustalarımızdan çok  sadece iş görür bıçakları amaç edinmiş arkadaşlarımız- ustalarımız var. Yani kısacası " çok da şiitme baghayın"  :D
Hüseyin bey " çok da şiitme baghayın" ifadesine çok güldüm.Allah cc. da sizi güldürsün.Bizim buralar dada çok kullanılır bu ifade. Ereğlide...
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

« Yanıtla #23 : 01 Kasım 2016, 14:16:39 »
Merhaba Mustafa Bey.

Hüseyin bey " çok da şiitme baghayın" ifadesine çok güldüm.Allah cc. da sizi güldürsün.Bizim buralar dada çok kullanılır bu ifade. Ereğlide...
Anlamının ne olduğunu öğrenmek isteriz  ::) Bu arada Ereğli deyince aklıma geldi, obruklar yavaştan açılmaya başladı mı? peynirler olmuştur veya yakındır sanıyorum.

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #24 : 01 Kasım 2016, 14:44:33 »
Merhaba Mustafa Bey.

Anlamının ne olduğunu öğrenmek isteriz  ::) Bu arada Ereğli deyince aklıma geldi, obruklar yavaştan açılmaya başladı mı? peynirler olmuştur veya yakındır sanıyorum.
Bunun anlamını bende ogrenmek ısterım.daha onceden herhalde forumda yasandı diye bende sormadım :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #25 : 01 Kasım 2016, 15:19:57 »
Anlatımım çok zayıftır bu nedenle hatam olursa affola. Konya merkezin sokak dilinde olan bir deyiş. Çok -kafanı yorma,düşünme,tasalanma,efkarlanma,dert etme,kederlenme- kelimeleri yerine Türkçenin maymuncuk anahtarı "şey" konulmuş. Daha sonra  Arif Nihat Asya'nın dediği gibi." "İkonyom"u "Konya" yapan
Dille konuşurdum."  Konya  gonya olunca "şey etme" de "şiitme" ye evrilmiş.

Özetlersek, çokta kafanı yorma bakayın.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #26 : 07 Kasım 2016, 22:56:26 »
Yapamadıgım bıcak.gec paylasım yaptım biraz utandım.zaten fotograftada sankı bıseyleri saklıyormus gibi cekmısım :)Ama ilk başlangıc için cok sey ogretti
2. Basladım tekrar cıkacagım karsınıza işlerim cok yogun vakıt bulur bulmaz tekrar buradayım.
Birde sizce hangı karbon celikle calısayım suankı 1060
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2016, 23:02:27 Gönderen: Mustafasezer »

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #27 : 07 Kasım 2016, 23:41:41 »
Bu forumun ve ustalarımızın bana kattıklarının en değerlisi sabır ve azimdir . Demircilikte ve bıçakçılıkta en kaliteli en dayanıklı olanı yapmak için yarış içerisinde bulunmamız bizleri güdüler önemli olan işler ters gidince vazgeçmek değil zanaatı yaymak ,yeniden doğmasını ve sürekliliğini sağlamak için çaba içerisinde bulunmaktır.
     İçimizde ilk işinde mükemmeli bulan azdır . Mustafa abi sen bu yoldan vazgeçme ilerledikçe çok güzel eserler çıkar zaten.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim  :)
Hakuna Matata

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #28 : 07 Kasım 2016, 23:48:23 »
Bu forumun ve ustalarımızın bana kattıklarının en değerlisi sabır ve azimdir . Demircilikte ve bıçakçılıkta en kaliteli en dayanıklı olanı yapmak için yarış içerisinde bulunmamız bizleri güdüler önemli olan işler ters gidince vazgeçmek değil zanaatı yaymak ,yeniden doğmasını ve sürekliliğini sağlamak için çaba içerisinde bulunmaktır.
     İçimizde ilk işinde mükemmeli bulan azdır . Mustafa abi sen bu yoldan vazgeçme ilerledikçe çok güzel eserler çıkar zaten.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim  :)
Yok guzel kardesım.Ne guzel soylemişin.Bende vazgecmedim aksine daha cok hatalarımı görmeme neden oldu ilk bıcagım.bı sonrakınde yine hatalarım olacak mutlaka ama yaptıkca hata sayısını azaltabilirsem benim için mukemmel olacak
Talaslı uretımden cok aklımın yarısı sıcak dovmede
Hatta az once Örs cekiç onları arastırıyordum.Alsam nere koyarım nereyi atölye yaparım bunları dusunuyorum.
Ve en cokta vakıtsızlıkten dert yanıyorum.
2 de cocuk olunca onlarıda ihmal etmeden nasıl mesgul olurum bu işlerle valla hep onları dusunuyorum.
Bu arada bıcagı sablonunun uzerıne tuttum
Benim bıcak cekmiş :) baya kuculmuş ne hayal ettık gercekte ne gorduk:)) eğitim zayiatı dıyelim :)

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 08 Kasım 2016, 09:13:47 »
İlk işe göre  bence gerçekten çok iyi olmuş.İlk başta profili cok düzgün çıkarmıştınız benimkilerin ağzı yüzü bir garip oldu.Samimi olarak söylüyorum sizin bıçağın profil aşamasını görünce
kendimi yaptığım işten soğudum. Elinize sağlık

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 08 Kasım 2016, 09:34:07 »
Merhaba Mustafa Bey.

Birisi tulum peyniri mi dedi????

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #31 : 08 Kasım 2016, 11:17:32 »
Değişik güzel bir havası olmuş
Azmi'ne sağlık

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #32 : 08 Kasım 2016, 12:38:19 »
ikinci bıçağınızı inşallah daha kısa zamanda yapacaksınız. bu da ilerleme olduğunun bir ıspatı olacak. ilk bıçak için gayet güzel ve oldun bir iş bence. herşeyden önemlisi bol tecrübe kazandıran bir iş olmuş. ellerinize sağlık.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #33 : 08 Kasım 2016, 23:25:53 »
Valla cok guzel yorumlarınız için yapıcı yorumlarınız için cok tesekkur ederım.
Diğer bıcak hem acele bırazda asamaları merak etmemden dolayı acelecılıgıme hakım olamadıgımdan bırcok hatayla sonlandırdım.
Sımdı hatalar uzerıne yenı bır profılle 2. Bıcaga basladım
Bundada sonucunu merak ettıgım bazı asamalar var.
En azından suan agız acma yıne el hafızamla daha duzgun actım
Bıcagın sınırlarını fazla bıraktım kaba ıs bıtınce hatalarımı duzeltme payım olması ıcın profılden bıraz sınırları genıs bıraktım namlu ucuda aynı sekılde uzun bıraktım en son gercek seklını alacak
Dıger ilk bıcakta ilk haliyle bıtmıs arasında baya cekme olmustu :)