Bıçak Sanatı - Forum

İzmit Buluşması ve Baumax araştırma gezisi

Ynt: İzmit Buluşması ve Baumax araştırma gezisi
« Yanıtla #20 : 27 Ağustos 2010, 22:35:53 »
Airgunturk e bir dönem üye olmuştum :-[

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 27 Ağustos 2010, 22:39:37 »
Ben de bir zamanlar üyeydim Airgunturk e 3-4 yıl kadar öncesi galiba. şu anda nikimi bile hatırlamıyorum..

Gamo  ve Weihrauch ımla beraber çok keyfli zamanlardı o günler.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #22 : 27 Ağustos 2010, 22:54:35 »
Hey maşallah ne kadar üye varmış meğer. Eski sohbet ortamını, burası gibi sıcak dostlukların olduğu bir yer  arıyorsanız buyrun www.hobisilah.com a gelin.

Havalı işi çok ilerledi. Çekmeköy Reşadiyeye poligon açıldı. Derince Poligon için çalışıyoruz. 300-400 metrelere 30 cm lik hedeflere atışlar yapılıyor. 100 metrede 5 cmlik gruplar eskiden hayalken şimdilerde 2 cmleri düşürmeye uğraşıyoruz. Türkiye de pcp havalı yokken şimdi dünyanın en iyi markalarının distrübitörleri ülkemizde.

İlerlemenin tek sebebi şu anda bu forumda olduğu gibi yüreğini vererek bu işi yapan ustalarımız vardı.  Ve onları can kulağıyla dinleyen çıraklar. Bıçak bizim tarihimiz, ne ustalarımız ne bıçaklarımız varmış. Eski şaşalı günlere dönersek (ki inanıyorum) bu ve benzeri forumlar sayesinde olacaktır.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #23 : 28 Ağustos 2010, 00:47:12 »
Derincede evim var, çocukluğum Çınarlı Dere de geçti, şimdiyse daha şu poligona bile gidemedim bir türlü..
Nerde o bol zamanlı eğlenceli, çocukluk günleri  :-\

zafer

• 76
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #24 : 28 Ağustos 2010, 01:25:51 »
uludağ zirzeye çıkmayı düşünüyordum ama iptal oldu gibi sanki. belki bende gelirim. bu arada mehmet bey :)) sırtınıza yapışmış o şeysi getirmeyeceksiniz umarım :))))) toplantıyı tarumar eder :D

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #25 : 28 Ağustos 2010, 19:56:50 »
Gelen katılan herkese çok teşekkürler. Mehmet abiye aracıyla yardımcı olduğu  için ayrıca teşekkür ederim. İzmit ekibi ile birlikte ürünlere bakmak oldukça güzeldi. Alınacak çok fazla birşey yoktu. Bizde zımpara kağıtlarına takıldık.  :2up (0,49 TL ) Herkesin bıçak konusunda yapabileceği birşey olduğunu bilmek mutluluk verdi. Bu ekipten ileride çok iyi işler çıkacağını umuyorum. Yoluma ters düştüğü için cafeye gelemedim.  Ayrılırken Gölcük ekibiyle vedalaşamadım. Karışıklığa geldi lütfen kusura bakmayın. Umarım bu buluşmalar tekrarlanır.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #26 : 28 Ağustos 2010, 20:35:36 »
tanışma çok keyfliydi gerçekten, extra bişey yapmadım Hayri, rica ederim.
10-TL üzerialışverişe bedava kova verdiler, kovalarımızla beraber mutluluk pozu verdik.
Naila cafe de karşılıklı profillerimizi inceledik, Halis bey in profil çalışma titizliği ve düzgün işciliği bizi şaşırttı.
Hoş sohbetlerin ardından evlere dağıldık, tekrar buluşma kararıyla..
Katılan veya isteyip te katılamayan tüm arkadaşlara teşekkür.

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
« Yanıtla #27 : 28 Ağustos 2010, 21:03:22 »
evet  güüzel  vakit geçirdik  . hobidaş  olarak arkadaşlar  bana  güven verdi   ne kadar  acemi  osakta    forumdaki  ustalarımızın   yönlendirmesiyle   teorik bilgileri   el ele kafa kafaya  vererek   pratiğe  dönüştürebiliriz   . sanıyorum    bizim tek sıkıntımız   iyi MAL  yani  iyi çelik  arayışı   olacak .  türkiyede olmayan   bulunmayan bişey yok  üretici  satıcı olmadığımız için   talebimiz   az  sadece  hobilerimizi tatmin edecek kadar   bu yüzden   bulamıyoruz    fakat   sayımız  artınca   2-3 levha   alarak   kestirip  paylaşma  imkanımız olacak ..  kimbilir belkide   bıçakseverler derneği kurarız: şaka bir yana 
ne kadar iyi  gurme olsakta  o kadar iyi aşçı değiliz henüz    ferhat şirini için  dağları delmiş   biz iki   profil   zımparalayınca  pes  etmeyelim:)

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
« Yanıtla #28 : 28 Ağustos 2010, 23:09:16 »
gerçekten bende  çok keyf aldım abilerim ile tanışmakdan dolayı hepsine teşekkkür ediyorum, bıçak sanatı'ndan toplam 5 bide Mehmet abinin arkadaşı vardı onunla beraber altı kişiydik  yaşça en ufakları bendim  ::) Hayri abi önemli değil, inşallah daha nice böyle etkinliklerde buluşuruz,  benim paylaşa bileceğim bir profilim olmadığı için koleksiyonumdan bir  çakı götürdüm  :( ama bir yandanda üzüldüm kendi emeğim ile yaptığım profili abileriminde fikrini alarak orada paylaşabilmeyi çok istedim, inşallah konuştuğumuz şeyler gerçek olur ve ortak çalışabiliceğimiz ufak bi atölye tarzı yer kurarız,  Mehmet abinin profil tasarımları ve ajandasındaki kendine has nitelikli çizimler son derece harikaydı, Halis abininde hançerine yaptığı iyeleme taktiği hepimizi şaşırttı paylaşımlarınız için ayrıca teşekkürler.

muharip

• 133
  • Bilal 1977
« Yanıtla #29 : 29 Ağustos 2010, 19:02:56 »
Ramazanda o sıcağa rağmen vakit nasıl geçti bilemedim. Mehmet Abinin profilleri ve defterdeki çizimleri ileride bu konuda ses getireceğini düşündürdü. Forumdaki samimiyet fazlası ile buluşmaya yansımıştı.

Mehmet Abiden aldığım profil çizimini gece 12 de ahşap maket haline getirdim. Elime nasıl oturacak görnek için. Bugün öğleden sonrada testere eğe giriştim lamaya ve profili kestim. Susuz Ck 67 müthiş kolay kesiliyor. 4 liraya aldığım eğe ile ahşap törpülenir gibi törpüleniyor.

Halis Abinin tavsiye ettiği küçük işkencelerde müthiş ise yarıyor. Salı günü herhalde resimleride yüklerim inşallah. Mehmet Abinin ve Halis Abinin profilleri gaza getirdi beni. Misafirlik olmasaydı herhalde ağzınıda açabilirdim.

Hızlı gidiyorum ama nasıl gidiyorum salı günü resimleri yükleyince ustaların eleştirileri ile belli olacak. Ağız açmadım ama profil çıkarma beklediğim kadar zor değildi.

En yakın zamanda tekrar ama bu sefer mangallı falan buluşalım diyorum.
Ustalık temkindir.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #30 : 29 Ağustos 2010, 22:20:31 »
Bilal çok sevindim başlamana vesile olmamıza,
Atasözü ne der:

'' Başlamak bitirmenin yarısıdır ! ''

Ben artık o profili görmesem de bitti sayıyorum  :2up

Halis beyin profilindeki temiz iş beni de gaza getirdi. Pazar pazar sıcağa rağmen tam gaz yüzey temizleme zımpara işi yaptım.
bayramdan sonra daha sık görüşüp, yaptığımız işlerle ilgili bilgi alışverişi ve fikir cimnastiği yapalım,

Mangal  ;D süper olur,

zafer

• 76
« Yanıtla #31 : 29 Ağustos 2010, 22:27:34 »
(: evet evet mangallı bir buluşma kesin gelirim yazın benide listeye (:

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #32 : 30 Ağustos 2010, 00:37:54 »
 :-[ Keşke bende gelebilseydim sizinle. Mekanda neler kaynattınız öyle. Profiller, çizimler falan.   ??? Cidden gelmediğime pişman oldum şimdi. Bir dahaki sefere beni de yazın listeye.  :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #33 : 30 Ağustos 2010, 13:21:29 »
eğer mangala istanbul'dan katılım lezzet katar derseniz...  ::)  bi haberim olsun :P
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #34 : 30 Ağustos 2010, 15:01:59 »
Ne demek Emin bey,
Böyle tatların biz çoğaldıkça lezzeti artar.

Fakat eli boş gelmek yok, Bitmiş, bitmek üzere, yarım, yeni başlanmış vs. gibi profilleriniz, bıçak çalışmalarınız varsa, onları da getirmek gerekiyor.

Hoş gelirsiniz, sefalar getirirsiniz..

muharip

• 133
  • Bilal 1977
« Yanıtla #35 : 31 Ağustos 2010, 12:28:57 »
Organizasyon işine yeni başladığımız için bilemedik. Bu işin sırrı mideden geçiyormuş ;D
Mangal lafı sihirli değnek gibi cümle içinde geçmesi yetiyormuş.

Şaka bir yana, kendi açımdan böyle hazırlıksız gittiğim bir buluşma bile çok faydalı oldu. Bir dahaki sefer profiller falanda olursa birde biraz daha geniş katılımlı bir toplantı çok daha faydalı olur. Bayramdan sonra mangal, semaver ve pişirme işi benden olmak üzere bir buluşma yapalım.

Halis Abi Gölcük tayfasını buluşmaya aracıyla götürdü, teşekkür ediyorum.
Ustalık temkindir.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #36 : 23 Mayıs 2011, 18:37:23 »
bu organizasyonun 2. bölümüne ne dersiniz _?_
İki Kişilikliyim İkiside Canavar