Bıçak Sanatı - Forum

ÇINAR-6 PUUKKO KILIF (HATALI)

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
ÇINAR-6 PUUKKO KILIF (HATALI)
« : 08 Ekim 2016, 16:48:41 »
   Merhabalar. Dün tek gecelik kamp için adaya gittim ve gitmeden acı bir şekilde farkettimki götürebileceğim kılıflı bir bıçağım yok. Kendime sinir olduktan sonra bir gazla http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9932.msg195706#msg195706 konusundaki bıçağıma kılıf yapmaya karar verdim. Sefa Ustanın http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6121.msg120690#msg120690 konusundaki kılıf gibi bir kılıf yaptım. Ahşap parçayı daha önce yapmıştım. Kendisiyle konuştuğumuz zaman doğada kullanma için ideal bıçağın ve kılıf yapısının bu olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Kılıf yaparken biraz acele ettim yetişmesi için. Hata, bıçağı ters yerleştirmişim maalesef. Yani sağlak yerine solak kullanım için oldu.Ben yaptım siz yapmayın diye paylaşmak istedim. Bir şekilde uydurmaya çalışcam başarabilirsem. Acele çalışmanın zararları. Dikişleri, ince işciliğide muntazam olmadı ama yeterli. deriyi boyamadım kendi renginde.üstündeki desenler kendi desenleri. D halka yoktu, gece gece yapamadımda. İdareten ip bağladım.

Kılıf gerçekten çok kullanışlı ve rahat. Bıçak oturup kalkarken rahatsız etmiyor hiç. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bıçak kılıfın içinde gevşek olmamalı çünkü baya hareketli bir kılıf.

« Son Düzenleme: 08 Ekim 2016, 16:58:29 Gönderen: mustafa çınar »

adem42

• 647
Ynt: ÇINAR-6 PUUKKO KILIF (HATALI)
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2016, 20:48:44 »
Böyle uzun kılıfları severim. Bence işlevsel ve güzel.

« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2016, 21:29:11 »
Mustafa, memnun kalacağından eminim  :2up

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2016, 22:24:43 »
Kılıf yakışmış ellerinize sağlık
Hakuna Matata

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2016, 22:31:14 »
güzel bir çalışma, ayrıca her şeye rağmen uzun kılıflar emniyet açısından bence çok önemli...

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2016, 22:51:23 »
Böyle uzun kılıfları severim. Bence işlevsel ve güzel.

Kılıf yakışmış ellerinize sağlık

güzel bir çalışma, ayrıca her şeye rağmen uzun kılıflar emniyet açısından bence çok önemli...

teşekkür ederim, sağolun

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2016, 22:52:12 »
Mustafa, memnun kalacağından eminim  :2up

Sağolun ustam, hatalara rağmen kaldım bile :)