Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağa su verme işlemi hakkında.

CehennemYakıtı

• *
  • 16
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Bıçağa su verme işlemi hakkında.
« : 15 Ağustos 2016, 22:30:57 »
Merhabalar.
Öncelikle formda yeni olduğum için konuyu nerede açmam gerektiğini bilmediğimden buraya açtım. Konu başladığında belirttiğim gibi  bıçak, sap, kılıfı kendi emeğimle yapmak istiyorum. Kullanım amaçları kamp vb. doğa sporları ve aşçılık öğrencisiyim. Bu sebeblerden dolayı kendi bıçağımı yapma kararı aldım.
Sormak istediğim konu ise İstanbul da apartman dairesinde yaşayan birisiyim ve su verme işlemini (kusura bakmayın bıçakçılık kavramlarını bilmiyorum) kimseyi rahatsız etmeden, kolay bir şekilde nasıl yapabilirim. Yahut hazır bir bıçağı su verme işlemi yapan bir yer var mı?

İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.
Sürçü lisan ettiysek affola.
Şeref Kahraman.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Bıçağa su verme işlemi hakkında.
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2016, 23:35:51 »
öncelikle apartman dairesi su vermek için pek sağlıklı bir yer değil. en azından küçük bir bahçe çok daha kullanışlı olurdu. farz edelim ki bahçe var.karbon çeliklerine mangal kullanarak ve renk skalasına dikkat ederek su verebilirsin. verebilirsin diyorum çünkü gerçekten de verebilirsin. bir olmaz, iki olmaz, belki 10 olmaz ama eninde sonunda olur. belli ki bu işe meraklısın. tecrübe kazanmaktan kaçınma  ;)
tabi bu saydıklarımız karbon çelik için geçerliydi. yoksa paslanmaz çelikle çalışacaksan ve halihazırda ısıl işlem fırının yoksa profesyonel yardım alman gerekecek. söz konusu paslanmaz çelik olunca malesef ev ortamında küçük mucizeler yaratılamıyor. yok ben şansımı deneyeyim diyecek olursan da küçük mucizeler yerine küçük sürprizlerle karşılaşabilirsin  :) bence hiç bulaşma.
hadi kolay gelsin.

CehennemYakıtı

• *
  • 16
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2016, 23:44:13 »
öncelikle apartman dairesi su vermek için pek sağlıklı bir yer değil. en azından küçük bir bahçe çok daha kullanışlı olurdu. farz edelim ki bahçe var.karbon çeliklerine mangal kullanarak ve renk skalasına dikkat ederek su verebilirsin. verebilirsin diyorum çünkü gerçekten de verebilirsin. bir olmaz, iki olmaz, belki 10 olmaz ama eninde sonunda olur. belli ki bu işe meraklısın. tecrübe kazanmaktan kaçınma  ;)
tabi bu saydıklarımız karbon çelik için geçerliydi. yoksa paslanmaz çelikle çalışacaksan ve halihazırda ısıl işlem fırının yoksa profesyonel yardım alman gerekecek. söz konusu paslanmaz çelik olunca malesef ev ortamında küçük mucizeler yaratılamıyor. yok ben şansımı deneyeyim diyecek olursan da küçük mucizeler yerine küçük sürprizlerle karşılaşabilirsin  :) bence hiç bulaşma.
hadi kolay gelsin.

Öneriniz için teşekkür ediyorum. Küçük bir bahçe mevcut ama ısıl işlemi değil, bahçenini içinde gezerken bile ne yapıyorsun burada çık dışarı diye tepki alıyorsun. Profesyonel konusuna daha sıcak baktığımı söyleyebilirim. İstanbul içerisinde ısıl işleminde yardımcı olabilecek bir yer biliyorsanız eğer daha iyi olur benim için.

Ekleme: İlk defa bıçak yapmayı düşünen birisiyim. Karbon-Çelik vb. maddelerin hangisini kullanmamı önerirsiniz ?
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2016, 23:47:56 Gönderen: CehennemYakıtı »
Şeref Kahraman.

CehennemYakıtı

• *
  • 16
« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2016, 03:51:20 »
Eylem beyin ''SORU VE YANIT - İlk defa bir şey yapacağım. Yardım!!!!!'' adlı konusunda detaylı bir şekilde bilgi edindim. Kusura bakmayın gereksiz bir konu açarak ustaları ve form kullanıcılarını meşgul ettim.
İyi formlar dilerim.
Şeref Kahraman.