Eylem Bey'inde dediği gibi kalın çelik konusu sadece gösterişten hoşlananların tercihi değil elbette, bıçağın görevine göre hem bıçaklık işlevini hemde sağlamlığı için optimum kalınlık usta tarafından belirlenmeli.... Bunun içinde, umarım yakın zamanda, ustalarımız ve bıçak kullanıcılarından forumumuzda yer bulacak testler belirleyici rol oynayacak.
Fotoğraflama şansı bulamadığım bir tecrübeyi paylaşmak isterim;
2,5 mm et kalınlığı ve 32 cm uzunluğunda büyük bir bıçakla, küçük dallar ve tahta parçalarını
bölmek istedim.Bıçak boyutuna göre oldukça hafif olduğu için beni hiç yormadı ancak darbeler sonucu oluşturduğu titreşim, gerçekten çok aşırıydı, sonuçta bileğimde derman kalmadı... Neden yontuyordun diye sormayın.Sadece bıçak kullanmak için

George W. Sears (Nessmuk)'ın yıllar önceki yazılarında bir kampçının yanında götürmesi gereken ekipmanı belirlerken belirttiği, minimum malzeme ve ağırlıkla maksimum iş prensibi
resimdeki bıçağın tasarımında pekde dikkat edilmiş bir özellik olmasa gerek

1/2 inç et kalınlığı olduğu belirtilmiş.