Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağın Kesici Kısmı Nasıl Ayna Parlaklığına Getirilir.

diriliş

• **
  • 50
  • Meslek: tamirci usta
  • Yer: TAVŞANLI
Ynt: Bıçağın Kesici Kısmı Nasıl Ayna Parlaklığına Getirilir.
« Yanıtla #20 : 26 Şubat 2016, 20:05:57 »
 hocam doğal kotikül taşı nasıl bişey. resmi varmı?
Ekrem

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #21 : 26 Şubat 2016, 20:30:22 »
Mübarek google kotikül yaz görselleri tıkla  :2up

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #22 : 26 Şubat 2016, 20:36:24 »
Ama kotikülle bileme tekniği çok farklı genelde ustura için kullanıyorlar.  Forumda bilen ustalarımız açıklar.  Ben de nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Bıçak ağzını ayna parlaklığı vermeden bir adım önce kullanılabilecek incelikte olduğunu biliyorum sadece.  Ustalarımız daha iyi bilir. :2up

« Yanıtla #23 : 26 Şubat 2016, 21:00:29 »
Kotikulit sonuç olarak taşın içerisinde olan kristallerin ismidir, örneğin Arkansas taşı diye geçen taşın içerisinde de aşındırıcı kristaller Novakulit türündendir. Bunun gibi, taşların içerisindeki aşındırıcılar isimlendirilir bir başka örnek SIC yani silisyum karbür ( veya karpid) bu nedenle zaten "doğal kotikül le bile" demek zaten doğru olmamış  ;) ağıza bu ayna parlaklığını 1500-2000 kum zımpara da verir, taşın karakteri doğrudan önemli değildir, önemli olan kalınlığı inceliğidir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 26 Şubat 2016, 22:07:06 »
Ağzı buna benzer şekilde parlatmanın kolay yolu ağzı cilalamaktır ama bir çok cilalama ortamı esnek olduğundan ağız dış bükey hale gelir ve bileme açısı yükselir.

Bu görüneni yapmak için asıl kullanıldığını gördüğüm ise cila inceliğindeki gritlere kadar olan bilemeyi bir bileme düzeneği ile yapmak. İlk fotoğraftaki ağızda hiç dış bükeylik görmüyorum. Açı hassas bir şekilde korunmuş. Tabi her kumun ortamı da taş ve vb. esnek olmayan yüzey olmalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #25 : 26 Şubat 2016, 22:29:53 »
Bence ilk fotodaki bıçak ağzı wicked edge pro ile yapılmış olabilir.699 $ artı deri aparatı 40 $ bir sitede ülkemizde satılsa kaç para olur bilemiyorum.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #26 : 26 Şubat 2016, 22:43:15 »
Bıçaklarımı bileylerken bu konuya denk geldim. Müsadenizle kendi tecrübelerimi aktarmak isterim. Ben bu taş ile rahatlıkla bu yüzeyi elde edebiliyorum. Fakat çok iyi el dengesi gerekiyor. Bunu sağladıktan sonra zaten bu yüzeyi elde edememek imkansız.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #27 : 29 Şubat 2016, 17:28:08 »
ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrıca teşekkürler,en uygun fiyatlı ince yağlarla kullanılabilecek,3000 5000 kumlarla bu parlaklığa ulaşabileceğim taş varmıdır ?

10ur

• *
  • 42
  • Onur

5000 kum taşla bu parlaklık veriliyor mu ? ve yağ taşı önermenizi istesem bu değerlerde uygun fiyatlı hangi taş alınabilir.

hüseyin75

• 937
5000 kumluk yağ taşı varmı acaba .

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Benim kullandığım Naviva su taşı. Fiyatı için bişi diyemem 2 yıl önce almıştım. İnternetten bakmak lazım. Yağ taşı var mıdır bir fikrim yok.  :)

10ur

• *
  • 42
  • Onur
5000 kumluk yağ taşı varmı acaba .

Benim kullandığım Naviva su taşı. Fiyatı için bişi diyemem 2 yıl önce almıştım. İnternetten bakmak lazım. Yağ taşı var mıdır bir fikrim yok.  :)

ben yağ taşını daha çok seviyorum,daha zevkli olduğunu düşünüyorum bileme yaparken,teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2016, 15:03:01 Gönderen: 10ur »

10ur

• *
  • 42
  • Onur
3000 5000 kum üstü yağ taşları var mıdır ? bunun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi acaba.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Yıllardan beri geciken bir bıçağı bu gün arkadaşıma verdim. Ağızda en son olarak Dialux Vert, yani Dialux'un yeşil cilasını kullandım.

Uygulama şu şekilde oldu:

* A4 printer kağıdının bir kenarındaki geniş bir alana bu cilayı pastel boya sürer gibi sürdüm.
* Kağıdı masanın kenarına iki yanından bantladım. Kağıdın bana yakın tarafı masanın köşesinde, bantsız ve boyalı olarak hizmet verdi.
* Ağzı, kağıdın cilalı kısmına ağzın aksi yönünde sürttüm. Aksi halde kağıdı kesip masaya dahi zarar vermek işten değil.
* Önce yeşil renk almış olan kağıt, bıçağın sürttüğü alanda hızlıca karardı.
* Bıçağın ağzı da kısa sürede diğer örneklerdeki gibi parlamaya başladı.

Açıyı tutturmak için özel bir şey yaptım diyemem, ara sıra ağzı kontrol ettim, birazcık da gölgelerden faydalandım...

Zamanında 7.5 liraya aldığım cila + bir parça A4 ve iki parça bant ile bu son aşamaya yetti.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

10ur

• *
  • 42
  • Onur
Yıllardan beri geciken bir bıçağı bu gün arkadaşıma verdim. Ağızda en son olarak Dialux Vert, yani Dialux'un yeşil cilasını kullandım.

Uygulama şu şekilde oldu:

* A4 printer kağıdının bir kenarındaki geniş bir alana bu cilayı pastel boya sürer gibi sürdüm.
* Kağıdı masanın kenarına iki yanından bantladım. Kağıdın bana yakın tarafı masanın köşesinde, bantsız ve boyalı olarak hizmet verdi.
* Ağzı, kağıdın cilalı kısmına ağzın aksi yönünde sürttüm. Aksi halde kağıdı kesip masaya dahi zarar vermek işten değil.
* Önce yeşil renk almış olan kağıt, bıçağın sürttüğü alanda hızlıca karardı.
* Bıçağın ağzı da kısa sürede diğer örneklerdeki gibi parlamaya başladı.

Açıyı tutturmak için özel bir şey yaptım diyemem, ara sıra ağzı kontrol ettim, birazcık da gölgelerden faydalandım...

Zamanında 7.5 liraya aldığım cila + bir parça A4 ve iki parça bant ile bu son aşamaya yetti.

tavsiyeniz için teşekkürler,sağolun.

altokkk

• *
  • 3
  • Meslek: bileyici
  • Yer: ataşehir
« Yanıtla #35 : 30 Temmuz 2016, 09:09:40 »
o parlaklığı anca polisaj bezi(askeri kamuflaj bezi diyede geçer) ile alırsın.. bayrampaşada sürüyle var.. cila olark yıldız cila mavi olanı..  bitde kırmızı olanı var o hem kesici cila diye geçer hemde parlatır ben hep kırmızıyı kullanıyrum.. çaydanlık polisaj sistemi diye aratırsan çıkar