Bıçak Sanatı - Forum

9cr18mov hakkında bilgi

MurathanArıkan

• *
  • 11
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
9cr18mov hakkında bilgi
« : 20 Haziran 2016, 01:56:19 »
   Öncelikle herkese merhabalar. Forumda yeniyim, sanatçısı değilsem de kullanıcı ve meraklısıyım keskinliğin. Ve eğer bu konuyu açarken bir yanlışlık yaptıysam cahilliğim affola.
    Soruma gelecek olursak, som zamanlarda köyde kampta kullanabilmek için bir bıçak sipariş ettim ve çeliğinin 9cr18mov olduğunu biliyorum araştırmalarım sonucunda %18 krom içerdiğini öğrendim. Fakat hala bilmediğim şeyler var

1. Keskinliğini koruması benim için önemli en azından paslanmaz çelikten beklenecek kadarıyla, ve bu tür bir çeliğin bu konudaki performansı olumlu-olumsuz nasıldır?

2.alaşımdaki krom miktarının artmasının olumsuz etkileri var mıdır varsa nelerdir?

3.kaliteli denebilecek bir paslanmaz çelik alaşımının krom oranı yüzde kaç olmalıdır?

4.son olarak daha bilgisiz bir ağızla basitçe sormak gerekirse bu çelikten üretilmiş bir bıçağa ormanda/köyde/kampta güvenebilir miyim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Bilgi eksiğimden kaynaklanan bir sorun varsa düzeltmenizi rica ederim.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2016, 02:04:29 Gönderen: MurathanArıkan »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: 9cr18mov hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2016, 02:02:57 »
Aleykumselam,
Hoşgeldiniz.

Düzgün sulanmış ise performansı tatmin edicidir 440b çeliğinden bir tık iyidir.
Krom miktarının artmasının olumsuz bir etkisi var mıdır bilmiyorum ama olumlu yön olarak paslanmaya karşı direnci artıyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

MurathanArıkan

• *
  • 11
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
Ynt: 9cr18mov hakkında bilgi
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2016, 02:13:01 »
Cevabınız için teşekkür ederim