Bıçak Sanatı - Forum

PVC boru kılıf

goksah

• *
  • 21
  • Meslek: Makina Mühendisi
  • Yer: Bursa
PVC boru kılıf
« : 23 Kasım 2015, 09:31:53 »
İyi Günler,

Forumda arattım ama çıkmadı bu konunun bahsi geçmiştir illaki, PVC boruyu ısıtıp kılıf yapan var mı?  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=wXSQ8o5nKGc

https://www.youtube.com/watch?v=mq3tDnlq3Rk
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2015, 09:36:00 Gönderen: goksah »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: PVC boru kılıf
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2015, 13:57:51 »
Var. PVC fazla kalın olduğundan mı yoksa kılıf olacak gibi bükülmesi öngörülmediğinden mi ne katlanınca kat yeri kırıklı bir hal alabiliyor. Farklı kalınlıkta ve içerikte PVC'lerle denenirse olumlu bir sonuç alınabilir belki...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2015, 14:07:04 »
Elektrik tesisatlarında kullanılan pvc borular ısıtıldığında gayet güzel form alıyor, çatlama vs de yapmıyor.

yunusso

• *
  • 13
  • Levent A. -1975 - Düzce
  • Meslek: 657
  • Yer: duzce
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2015, 13:05:07 »
ben de denedim bir kac tane .. Eylem Bey'in dediği gibi pvc  malzeme catlama eğilimi gosteriyor ama tatmınkar sonuclar alınıyor .. birkac ornek eklemeye calıstım ...

yunusso

• *
  • 13
  • Levent A. -1975 - Düzce
  • Meslek: 657
  • Yer: duzce
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2015, 10:09:29 »
... pvc kalınlık itibariyle 2 mm ye kadar kalınlıklarda daha rahat kullanılabiliyor ... kydex e gore daha kolay bulunabilir olması da cabası .. fakat ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum ..ilgilenenler icin fikir vermesi acısından birkaç resim daha ekliyorum ... herkese iyi calısmalar dilerim ..

guven

• *
  • 36
  • Meslek: hayatta kalma yetenekleri uzmanı
  • Yer: iz üstünde
« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2016, 00:11:53 »
Siyaha boyamayı nasıl yaptınız ? Hangi boyayı kullandınız ?
İnsan; hırsızlığa, hak yemeye, sahtekârlığa, dolandırıcılığa, adam kayırmaya, liyâkatsizliğe, ikiyüzlülüğe ve şiddete karşı sıfır tolerans göstermelidir. Bunların dışında kalan her durumu ve sorunu toleransla ele alarak çareler üretmelidir. İşte "hayatı idame" budur.