Bıçak Sanatı - Forum

Bitirdiğim ilk bıçak

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: Bitirdiğim ilk bıçak
« Yanıtla #20 : 06 Haziran 2011, 00:55:35 »
Etkinlik  bıçağım bitti sonunda kılıfı suni deriden yaptım,içinde kydex yerine beyaz sert plastik malzemeden iç kılıf yaptım  >:(yahu o kısmını fotoğraflamayı unuttum bak.ama baya kullanışlı oldu ters çevirif sallayınca düşmüyor,ısıtıp şekil almasını sağladım işkenceye bağlayıp 5, 6 saat beklettim.

Uploaded with ImageShack.us

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #21 : 06 Haziran 2011, 11:37:53 »
Fatih  bu  eskitilmiş  , rustik  görüntü de  başka  bir  hava  vermiş  ama  ben , akçaağacın doğal  rengini   tercih  ederdim  doğrusu . Ama  bu  benim  değil  senin  bıçağın  tabii :)
Birde  kabzada  arka  parmak oyuğuna    doğru   olan  incelmeyi , öndeki    parmak   oyuğunu  4 - 5 mm  daha  derine  indirip  arka oyuk kavisine  teğet birleştirsen , kabza bütününde  inceden  geriye doğru  hafifçe  kalınlaşan  bir  form  namlunun  öne  eğimli  taşlamasıyla birlikte  bıçağa  daha  akıcı  bir  form  verir di   gibi  gelir  bana .
Bunu  bitmiş bıçakta da kolayca  yapabilirsin   eğer  hoşuna  giderse  . Tabii  sertleşmiş  namlu  için  artık  eğe  kullanamazsın . Kalıpçı taşlama  motoru  gerekecek.
 Ellerine  sağlık ;)
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2011, 11:45:27 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #22 : 06 Haziran 2011, 12:22:00 »
Fatih  bu  eskitilmiş  , rustik  görüntü de  başka  bir  hava  vermiş  ama  ben , akçaağacın doğal  rengini   tercih  ederdim  doğrusu . Ama  bu  benim  değil  senin  bıçağın  tabii :)
Birde  kabzada  arka  parmak oyuğuna    doğru   olan  incelmeyi , öndeki    parmak   oyuğunu  4 - 5 mm  daha  derine  indirip  arka oyuk kavisine  teğet birleştirsen , kabza bütününde  inceden  geriye doğru  hafifçe  kalınlaşan  bir  form  namlunun  öne  eğimli  taşlamasıyla birlikte  bıçağa  daha  akıcı  bir  form  verir di   gibi  gelir  bana .
Bunu  bitmiş bıçakta da kolayca  yapabilirsin   eğer  hoşuna  giderse  . Tabii  sertleşmiş  namlu  için  artık  eğe  kullanamazsın . Kalıpçı taşlama  motoru  gerekecek.
 Ellerine  sağlık ;)
Bekir bey artık bunun için yapılacak bir şey kalmadı, ama bundan sonrakiler için tavsiyelerinizi değerlendireceğimden emin olabilirsiniz,aslında bununla birlikte 3 bıçak daha yaptım kabze işleri devam ediyor maalesef onlarda sertleştiler.belki onlardada çok fazla değişiklik yapamam ama taş motorunda çok az çalışdım, onda çok acemiyim işi bozmak istemediğimden dokunmadım birazda.