Bıçak Sanatı - Forum

Profiller olmuş mu?

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
Profiller olmuş mu?
« : 07 Aralık 2015, 12:27:40 »
Merhaba bir süredir üzerinde çalıştığım profiller. Aslında ustalaın dediği gibi ilk bıçaklarda hazır profil veya hazır çizimlerden profil çıkarmak gerekiyormuş ama işe başlamadan anlaşılmıyor. Neyse başladık artık ama profiller hakkında kararsız kaldım. şekil olarak profiller hakkında olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. Geniş olan bıçağı ikinci bir bıçak olarak düşündüm. nispeten daha ağır işler için ve onun ölçüleri 235 x 4,5 ve çeliği n690 ikinci profil 235 x 4 ve çeliği s90v.
Ayrıca yeni başlayacak arkadaşlar için kendi yaptığım hatalarıda paylaşayım. Öncelikle parça parça alışveriş yapmayın. Örneğin matkaba bağlanarak çalışan zımparalarla ve cırtlı zımparalarla uğraşmayın  ayrıca matkaba kesimlikle metal kesme taşı bağlamayın . Eğer daha önce canavar denilen el motorunu kullanmadıysanız hiç almayın. Lama alıp Demir testeresi ile profili kesin. Bir mengene, eğe takımı başlangıç için 5-6 çeşit yeter. ben delikleri delmedim daha, onu nasıl yaparız bilmiyorum ama Gough bıçak yapımcısının bir videosu var orada lamadan bıçağa kadar üretimin her safhası var. O matkapla deliyor delikleri. Ayrıca pimleri bulmadan delik delmeyin. Videoda ağız açma için yaptığı bir aparat var. Yapımı kolay basit ve ucuz. Ben yaptım ama daha ağız açmadım. Ağız için çalışma yapınca onuda yazarım. Evde çalışacakiseniz komşularınız iyi olmalı dikkat etsenizde ses çıkıyor. Evde mengene içinde Kanca markası iyi.

adem42

• 647
Ynt: Profiller olmuş mu?
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2015, 14:03:19 »
İşlemlere devam. Düzgün fotoğraf çekemiyorum kusura bakmayın.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2015, 14:07:38 »
Gayet güzel gidiyor. Eğelemeye devam  :)

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2015, 15:39:28 »
İyi görünüyor dikkatimi çeken taşlamaya başlamadan evvel ricassonun bir aparat ile eşit olarak evvelden açılması işinizi riske atmayacaktır ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır devam kolay gelsin  :2up

adem42

• 647
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2015, 17:17:33 »
İyi görünüyor dikkatimi çeken taşlamaya başlamadan evvel ricassonun bir aparat ile eşit olarak evvelden açılması işinizi riske atmayacaktır ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır devam kolay gelsin  :2up
Tavsiyenizi dikkate alacağım .Teşekkürler

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2015, 17:27:12 »
Öncelikle kolay gelsin.Şu kalın olan profildeki eğeliyeceğiniz bölüm(taşlama hattı mı diyeyim :) ) kullanım esnasında sanki hiç bir güvenliği olmayacakmış gibi duruyor.Ayrıca s90v gibi bir çeliği ilk yaptığınız bıçaklarda kullanma cesaretinizden ötürü tebrik ediyorum  :2up .

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2015, 21:18:49 »
Kolay gele :2up

adem42

• 647
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2015, 22:01:55 »
Öncelikle kolay gelsin.Şu kalın olan profildeki eğeliyeceğiniz bölüm(taşlama hattı mı diyeyim :) ) kullanım esnasında sanki hiç bir güvenliği olmayacakmış gibi duruyor.Ayrıca s90v gibi bir çeliği ilk yaptığınız bıçaklarda kullanma cesaretinizden ötürü tebrik ediyorum  :2up .
Aslında güvenlik benim içinde önemli tavsiyenize uyup bıçağın ricassu kısmını bırakıp öyle çalışırım. Tavsiye için teşekkürler.

adem42

• 647
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2015, 22:02:21 »

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2015, 12:38:27 »
tam gaz devam allah kolaylık versın eğe işi zor ve ezbahlı bı iştir
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2015, 13:31:21 »
Hocam sen ne ettin öyle.. Orası misafir odası mı yoksa? Ya eşiniz evde değil ya da o bir melek....

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #11 : 11 Aralık 2015, 14:56:50 »
Hocam sen ne ettin öyle.. Orası misafir odası mı yoksa? Ya eşiniz evde değil ya da o bir melek....

Bence de o bir melek. :2up Fotoğraf çekmek için koymuştur oraya orada çalışsa terlik, maşa vb. eşyalar direk kafa göz hedef onikiden vurulurdu heralde...

adem42

• 647
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2015, 18:50:20 »

Bence de o bir melek. :2up Fotoğraf çekmek için koymuştur oraya orada çalışsa terlik, maşa vb. eşyalar direk kafa göz hedef onikiden vurulurdu heralde...
İzindeyim evde tek başına yoksa nerdeee! Evin salonunu atölye yaptım desem sonu nasıl olur bilmiyorum.