Deride iz yapmak ve denemek istediğim ahşap oymacılığında da kullanmak üzere bir çekice ihtiyacım vardı. Bauhaustan aldığım lastik tokmak bu iş için yeterli değildi. Deri forumlarında en çok tercih edilen düz şekilde olan sert plastik modellerdi. Elimdeki malzemelerle bir tane yapmaya koyuldum.
Öncelikle sap için 4-5 mm kalınlıkta meşe levhalardan uygun büyüklüklerde daireler çıkardım panç ile.Merkezlerinden 8mm sonsuz vida geçirip yapıştırarak presledim. Kuruyunca rende ile kaba şeklini; matkaba bağlayarak da zımparasını halletttim.

Kafa kısmını elimdeki pvc borudan kestim ve bant zımparada hafif konik hale getirdim.Et kalınlığı 8mm.Isınınca yumuşadığı için zımparası zorladı biraz.

Daha sonra iç kısımda ağırlık için kontraplaktan kalıplara kurşun döktüm.Toplam ağırlık 450-500gr arası.Kurşun dökerken kalıp içindeki merkez deliğe sıkı sıkı yuvarladığınız kağıt rulo koyarsanız kurşun soğuyunca kolayca çıkar.Yine de delikleri matkap ucu ile düzeltmekte fayda var tabii.

Yapışma öncesi birleşmiş hali şöyle.Yapıştırıcı olarak epoksi kullandım.Sonsuz vida burada sıkıştırma için avantaj.Başka birşeye gerek kalmadan pul ve somun ile parçaları presliyebiliyorsunuz.

Pvc parçanın da içini pürüzlendirip epoksi ile birleştirdim. Pvc epoksiyi fazla tutmaz aslında ama dönmeyi falan engeller.
Kuruduktan sonra üstüne iki pul koyup somunla bitirdim.