Bıçak Sanatı - Forum

Masat kalitesi

Taner KOLATAN

• 78
  • Meslek: ayakkabı- çanta
  • Yer: nevşehir
Masat kalitesi
« : 16 Eylül 2015, 13:40:14 »
merhaba değerli forum üyeleri bıçak bileme konusunda pekçok konu okudum ve uyguluyorum ancak masat kullanımı konusunda çok detaylı bilgi bulamadım forumda mutfak bıçakları ve kasap bıçakları benim kullandığım deri masat istediğim performansı vermiyor  ve de pratik değil bunun içinde çelik masat tercih ediyorum dün 30 tl ye akgün marka kasap tipi yassı 10 inç bir masat aldım hali hazırda ise 10 tl ye aldığım epinox marka mutfak tipi oval  masat vardı ancak dün aldığım masat epinox ile aynı sonucu vermedi sizce masat kalitesi fiyatla mi çelik ile mi yoksa oval ve yassı olması ile mi alakali birde kaliteli bir masatta ne ye dikkat etmek gerekir

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Masat kalitesi
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2015, 21:24:04 »
Ayakkabicilarin pekteka biledikleri muhtemelen seramik alman mali kucuk bi masat var . Cok is goruyor. Meslek aakkabi yazmissinda

Taner KOLATAN

• 78
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2015, 20:25:19 »
ben perakende ayakkabı ve çanta satışı ile uğraşıyorum bahsettiğiniz masati bende biliyorum genelde kundura tamircilerin kullandığı bir masat biz elmas masat deriz buna Ama boyu kısa bir masat olduğu için mutfak ve kasap bıçakları için biraz küçük kalıyor ve düştüğü zaman kırılma ve çatlama olabiliyor benim amacım masatların kalitesinin neye göre sınıflandırılıp kaliteli bir masat nasıl anlaşılır sorusu na cevap arıyorum birde masatların kullandıkça kendini yenilediği ve bir rodaj süresi olduğundan bahsediliyor bu doğru mu?

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2015, 16:41:53 »
USTAM EN İYİ MASATLAR FLÜGEL(SOLİNGEN) VE DİCK TİR. MASAT KULLANDIKÇA AÇILIR CÜNKU PASALNMAYA KARŞI YAPILAN KROM KAPLAMA KALKAR ALTTA KOYU RENKLİ VANADYUMLU ASIL ÇELİK ORTAYA ÇIKAR.
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2015, 00:11:15 »
USTAM EN İYİ MASATLAR FLÜGEL(SOLİNGEN) VE DİCK TİR. MASAT KULLANDIKÇA AÇILIR CÜNKU PASALNMAYA KARŞI YAPILAN KROM KAPLAMA KALKAR ALTTA KOYU RENKLİ VANADYUMLU ASIL ÇELİK ORTAYA ÇIKAR.
Küçük harf lütfen...

Taner KOLATAN

• 78
« Yanıtla #5 : 06 Ekim 2015, 22:37:58 »
Teşekkür ederim sayın zenon benimde merak ettiğim buydu ve aldığım masat da biraz da olsa açılmaya başladı.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #6 : 06 Ekim 2015, 23:17:23 »
Saf kromun çelikten daha sert olduğunu zannediyorum gerçekten böyleyse masatın üzerindeki krom kaplamanın kakması daha sertten daha yumşağa geçer. Faydası azalır . Başka bir açıklaması daha olmalı. Masat rodajının bence .

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #7 : 07 Ekim 2015, 00:05:09 »
okadarını bilmiyorum ama kasapların krom kaplamayı kaldırmak için türlü yollara basvurduğunu iyi biliyorum. ustam bu sitede masat hakkında hertürlü teknik detay var http://fluegel-css.de/eindex.php?cat=260
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!