Bıçak Sanatı - Forum

KARAMAN

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KARAMAN
« : 13 Ağustos 2015, 11:03:31 »
Damascus sanmai bıçağımız Murat Çor ustamız tarafından dövülmüştür Damascus Çelik

Ortadaki çelik O2 BÖHLER K720

Sap wenge ağacı...

Artık Bandırma'da kendi imkanlarımız ile damascuslarımızı dövmeye başladık Allah'ın izniyle...  :)





















Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2015, 11:30:07 »
Eline sağlık Sinan gerçekten çok güzel bir bıçak olmuş ama özellikle çok hoş bir sap modeli ortaya çıkartmışsın. Diğer yaptığın işlerle olan uyumuda bir tarzın devamı olduğunu inceden fısıldıyor...

Bu arada Murat usta'nın damascus & san mai çalışması da çok başarılı, ikinizin de ellerine sağlık...

Bu arada nasıl O2'den memnun musun?
Ben yeni yeni çalışıyorum bu çelikle ve son yaptığım san mai deki performansında oldukça memnun kaldım ama sen ne düşünüyorsun bu konuda ?


ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2015, 11:40:01 »
Ustam ellerin dert görmesin.
Okinawian

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2015, 12:08:50 »
Teşekkür ederim ustam, beğendiğinize sevindim.O2 mükemmel diyebiliriz ki bundan sonra hem kontrast olarak hemde ağız dayanımı çelik kalitesi olarak O2 damascusun bütün detaylarını ortaya çıkarıyor... biraz sonra Murat Erkut Köroğlu için yaptığımız bir bıçağı yayınlayacağım orada daha net görebilirsiniz...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2015, 12:14:00 »
Bekliyorum. ;)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2015, 13:19:17 »
Murat ustamızın da ellerine sağlık. Zanmaileri normal damastlara göre daha çok seviyorum. Çelik adına ileride çok güzel işler göreceğiz ustalarımızdan öyle görünüyor. Ellerine sağlık ustam.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2015, 18:24:29 »
Sağolasın Salim bende çok seviyorum kesici ağzın dayanımı ve hat üzerindeki kesintisizliği çok daha güzel...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

tatenkof

  • Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • ***
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2015, 20:43:44 »
Bu tarz kabzeler çok güzel oluyor ellerinize sağlık.

Adem Tören

  • ***
  • 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2015, 22:18:50 »
elıne koluna saglık buda bı okadar şik olmus
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Aykut Yaren

  • *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #9 : 13 Ağustos 2015, 22:32:19 »
Ortam kızışıyor,farklı eserler birbirleriyle yarışıyor.Site kendini aştı...Daha neler göreceğiz Yarabbim ???

Mâhir

  • ***
  • 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2015, 00:54:02 »
Çok harika. Ellerinize sağlık.
Mahir Selim KESKİN

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARAMAN
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2015, 09:18:59 »
sağolun efendim teşekkür ederim.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...