Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçak denemem

Ynt: İlk bıçak denemem
« Yanıtla #20 : 15 Temmuz 2015, 14:34:44 »
Mengeneye sıkıştırıp esneterek var olan eğriliği düzeltebildiniz mi?

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #21 : 15 Temmuz 2015, 15:07:23 »
Ya eğeniz eğe değil, ya da çeliğiniz çelik değil. Bu anlattıklarınız benim öğrendiklerimle çelişiyor.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22 : 15 Temmuz 2015, 15:25:40 »
Ellerinize sağlık Emrah bey, öncelikle ilk bıçak olduğunu unutmadan ne kadar güzel olduğunu belirteyim. Form zaten çoğu bıcak severin hoşuna giden bir model Master Gough ya çok teşşekkürler :) Tek sorun ısıl işlem konusunda fazlasıyla aceleci davranmanız olmuş; yeterli ekipmalar olmadan paslanmaz bir çeliğe su vermenız cidden çok zor. Teşebbüste bulunmanız takdire şayan ama meneviş işlemi gerçekleşmeden kullanmamanız gerekir ki, mengenede düzeltebildiyseniz ısıl işlem başarı ile gerçekleşmemiş sanırım. Osman kardeşimin söylediği gibi hazır kabzeler çıkacak ise ısıl işlemi tekrardan kitabına uygun yaptırmanız. Çok güzel bir deneyim olmuş sizin için tekrar kutlarım. İyi çalışmalar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 15 Temmuz 2015, 15:31:22 »
Anladığım kadarı ile ısıl işlemde sıkıntılar var. Bu kadar emeğe yazık oluyor. Bundan sonraki çalışmalarda ısıl işlemi düzgün yaptır bence, çünkü ilk bıçak için çok güzel iş çıkarmışsın. Isıl işlem konusunda forumdaki ustalarımızdan destek alabilirsin.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #24 : 15 Temmuz 2015, 15:41:15 »
Hocam güzel çalışma olmuş, fotokonseptide çok beğendim :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #25 : 15 Temmuz 2015, 15:57:52 »
 :-[ :-[
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #26 : 15 Temmuz 2015, 18:11:47 »
Hocalarım malum bıçak artık bende ,önümüzdeki bayramdan sonra ekonomik kriz olmazise yaptırmayı bende isterim. Şuan kabzeyi çıkarmadım. Niyetlenirsem çıkaracağım  :) :2up
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

Emrah ÖZCAN

• *
  • 43
  • Emrah ÖZCAN
  • Meslek: POLİS
  • Yer: ARTVİN
« Yanıtla #27 : 16 Temmuz 2015, 15:12:25 »
arkadaşlar işlerin yoğun olması nedeniyle geç cevap veriyorum. Önce sefa hocamızın sorusuna cevap vermek istiyorum. Yamulan kısmı mengenede çok az düzeltebildim. Bıçağa su verme işleminden önce, ısıl işlemden sonra perdahı kolay oldun diye 1200 kum zımpara ile zımparalayıp öyle ısıl işleme sokmuştum. Acaba bundan dolayı yanılmış olabilir miyim?. Eğeyi bıçak taşlama alanına çok bastırmamak kaydı ile sürttüğümde adeta kaydı gitti. Bu da beni aldatmış olabilir mi?. Zaten bu işteki bilgisizliğim malum, öğrenecek çok şey var. Ayrıca PFERD eğelere söylenecek bir şey yok, gerçekten kaliteli malzemeler.
Her verilen alınmaz , her doğru heryerde söylenmez .

Emrah ÖZCAN

• *
  • 43
  • Emrah ÖZCAN
« Yanıtla #28 : 16 Temmuz 2015, 15:24:03 »
Ayrıca bayramdan hemen sonra profesyonel bir ısıl işleme göndertip, elde yapılan ile uzman ellerde yapılan arasındaki farkı da böylece görmüş olacağız.Bu da bana ve ertan'a (buşgut) mükemmel bir tecrübe olacak. İnanın çok emek verdik, eğelemesi, zımparalaması... Ama şu hali bile çok güzel.
Bu bıçak sayesinde elde yapılan ürünlerin ne zahmetle ortaya konduğunu çok iyi de anlamış oldum.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #29 : 17 Temmuz 2015, 15:51:32 »
Gough Bu modelini çok beğeniyorum zaten denemeyen yapmayanda usta yoktur.
İşçiliği cok beğendim çok güzel olmuş şimşire zaten ayrı bir sevgim var . Ancak ne kadar temiz işçlik ne kadar güzel namlu , model, sap yapsanızda bence en önemli kısım olan ısıl işlemde iş bitiyor. Ben şimdiye kadar hiç deneyemedim çünkü o kadar uğraşıp çalışmamı çöpe atmak istemem. O yüzden ben profesyönel fırını olan ısıl işlemcilere yaptırıyorum Vede çok mutluyum :)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #30 : 17 Temmuz 2015, 22:49:35 »
menevişleme yapılmayan bıçakların ağzında çok küçük kırılmalar olup daha çabuk köreliyor genelde.

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #31 : 20 Temmuz 2015, 12:57:35 »
 :2up Yakışıklı olmuş, emeklerine sağlık...

Emrah ÖZCAN

• *
  • 43
  • Emrah ÖZCAN
« Yanıtla #32 : 20 Temmuz 2015, 23:14:05 »
:2up Yakışıklı olmuş, emeklerine sağlık...
Teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun :D

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #33 : 21 Temmuz 2015, 05:58:22 »
Öncelikle ellerinize sağlık, çok beğendiğim bir modeli yapmışsınız. gayette şık olmuş,. ısıl işlem konusunda söylenecekler söylenmiş, size düşen bu konuya daha fazla eğilmek ve bu sayede bıçaklarınızı kendiniz ve sevdiklerinizle uzun yıllar kazasız belasız zevkle kullanmanızı sağlayacaktır.  Tekrar ellerinize sağlık
Erkan Mutlu

Emrah ÖZCAN

• *
  • 43
  • Emrah ÖZCAN
« Yanıtla #34 : 24 Temmuz 2015, 19:23:13 »
Öncelikle ellerinize sağlık, çok beğendiğim bir modeli yapmışsınız. gayette şık olmuş,. ısıl işlem konusunda söylenecekler söylenmiş, size düşen bu konuya daha fazla eğilmek ve bu sayede bıçaklarınızı kendiniz ve sevdiklerinizle uzun yıllar kazasız belasız zevkle kullanmanızı sağlayacaktır.  Tekrar ellerinize sağlık
Tavsiyeleriniz kulağıma küpe oldu. Teşekkür ederim