Bıçak Sanatı - Forum

karbon çeliği-paslanmaz çelik mora

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: karbon çeliği-paslanmaz çelik mora
« Yanıtla #20 : 05 Mayıs 2014, 01:17:08 »
moralar bushcraft olarak tanıtılmış ama kabzanın içindeki uzanımları bushcrafta pek ugun değil sanırım.Ben mora alıp kendim ahşap kabza yapmayı dusunuyorum.Kabza içindeki ince uzanımla bir süre sonra namlunun sallanması(lingirdemesi) kaçınılmaz.Acaba bu uzanımı bushcrafta uygun bir hale getirmek mümkün müdür?

Aklıma net bir fikir gelmese de örnek vermek gerekirse: profilin sap kısmını önce yassı bir metal kılıf gibi bir şeye sokup genişletip sonra ahşapa sabitlemek.Amacım namluyu zorladığımda kabzanın içinde kalan celik direk elimle temas etsin kuvveti direk ona uygulayım.Yani yük kabzayla çeliğin birleştiricisine binmesin.

Metin sakin ustamız moraya kabza yapmıştı inceleyebilirsiniz
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4495.0
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #21 : 06 Mayıs 2014, 22:05:51 »
epoksi yapıştırıcıyla ilgili internette arama yaptım ve plastik çelik epoksi gibi çeşitleri çıktı karşıma.Hangisini seçmem  gerekiyor?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 06 Mayıs 2014, 22:43:02 »
Ben çelik kullanıyorum.
Okinawian

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
« Yanıtla #23 : 09 Mayıs 2014, 10:31:12 »
Bıçağın üzerinde yazıyor.Paslanmaz için stainless steel yazıyor karbonlarda carbon steel  :D

Çok mantıklı :2up

:D :D :D Osman sen varya
Soruyu tekrar tekrar okudum soruda seçim yapmaktan bahsetmiyor ayrım yapmaktan bahsediyor diye yukarıdaki cevabı verdim yanlış mı anladım acaba tercih konusunu sordu ise arkadaş kullanım yerine göre karar verilmeli 8) :D

Dağda bayırda kullanmak için paslanmaz çelik mi idealdir yoksa karbon çeliği mi?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #24 : 09 Mayıs 2014, 10:43:58 »
Bana göre dağ bayır için karbon daha güzel
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #25 : 09 Mayıs 2014, 10:46:28 »
Bana göre dağ bayır için karbon daha güzel

+1
Okinawian

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
« Yanıtla #26 : 09 Mayıs 2014, 12:03:12 »
Küflenme sıkıntısı olmaz mı?her ihtiyacımda başvuracağım için suya gitmesi kaçınılmaz

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #27 : 09 Mayıs 2014, 12:33:05 »
Küflenme sıkıntısı olmaz mı?her ihtiyacımda başvuracağım için suya gitmesi kaçınılmaz
Doğada kullanılacağı içim pasın pek zararı olmayacaktır dal çalı çırpı keserken ancak karbon çeliğini kullanmak zordur bakım ister gıda içinde kullanılacaksa bazılarımız için o tat çok kötü gelebilir.Balık avında falan kesinlikle paslanmaz düşünün.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #28 : 09 Mayıs 2014, 12:35:44 »

karbon çeliğini korumazsanız paslanacaktır  o nedenle ben koruyamam derseniz paslanmaz alın  gönül rahatlığı ile kullanın
sonuçta mora bağ bahçe işlerinde kullanım için yapılmış bir bıçaktır.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

bursa16

• **
  • 82
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #29 : 02 Temmuz 2015, 15:48:56 »
Doğada kullanılacağı içim pasın pek zararı olmayacaktır dal çalı çırpı keserken ancak karbon çeliğini kullanmak zordur bakım ister gıda içinde kullanılacaksa bazılarımız için o tat çok kötü gelebilir.Balık avında falan kesinlikle paslanmaz düşünün.
sağlık açısından zararı var mıdır gıda için kullanımıın