moralar bushcraft olarak tanıtılmış ama kabzanın içindeki uzanımları bushcrafta pek ugun değil sanırım.Ben mora alıp kendim ahşap kabza yapmayı dusunuyorum.Kabza içindeki ince uzanımla bir süre sonra namlunun sallanması(lingirdemesi) kaçınılmaz.Acaba bu uzanımı bushcrafta uygun bir hale getirmek mümkün müdür? Aklıma net bir fikir gelmese de örnek vermek gerekirse: profilin sap kısmını önce yassı bir metal kılıf gibi bir şeye sokup genişletip sonra ahşapa sabitlemek.Amacım namluyu zorladığımda kabzanın içinde kalan celik direk elimle temas etsin kuvveti direk ona uygulayım.Yani yük kabzayla çeliğin birleştiricisine binmesin.
Alıntı yapılan: tufan - 02 Mayıs 2014, 22:52:15Alıntı yapılan: cetinelahmet - 02 Mayıs 2014, 19:57:13Alıntı yapılan: Osman Kurt - 02 Mayıs 2014, 19:55:47Bıçağın üzerinde yazıyor.Paslanmaz için stainless steel yazıyor karbonlarda carbon steel Çok mantıklı Osman sen varya Soruyu tekrar tekrar okudum soruda seçim yapmaktan bahsetmiyor ayrım yapmaktan bahsediyor diye yukarıdaki cevabı verdim yanlış mı anladım acaba tercih konusunu sordu ise arkadaş kullanım yerine göre karar verilmeli
Alıntı yapılan: cetinelahmet - 02 Mayıs 2014, 19:57:13Alıntı yapılan: Osman Kurt - 02 Mayıs 2014, 19:55:47Bıçağın üzerinde yazıyor.Paslanmaz için stainless steel yazıyor karbonlarda carbon steel Çok mantıklı Osman sen varya
Alıntı yapılan: Osman Kurt - 02 Mayıs 2014, 19:55:47Bıçağın üzerinde yazıyor.Paslanmaz için stainless steel yazıyor karbonlarda carbon steel Çok mantıklı
Bıçağın üzerinde yazıyor.Paslanmaz için stainless steel yazıyor karbonlarda carbon steel
Bana göre dağ bayır için karbon daha güzel
Küflenme sıkıntısı olmaz mı?her ihtiyacımda başvuracağım için suya gitmesi kaçınılmaz
Alıntı yapılan: cetinelahmet - 09 Mayıs 2014, 12:03:12Küflenme sıkıntısı olmaz mı?her ihtiyacımda başvuracağım için suya gitmesi kaçınılmazDoğada kullanılacağı içim pasın pek zararı olmayacaktır dal çalı çırpı keserken ancak karbon çeliğini kullanmak zordur bakım ister gıda içinde kullanılacaksa bazılarımız için o tat çok kötü gelebilir.Balık avında falan kesinlikle paslanmaz düşünün.