Bıçak Sanatı - Forum

çakı taşıma yasal mı

selim61

• *
  • 17
  • Yer: istanbul
çakı taşıma yasal mı
« : 04 Haziran 2015, 00:54:52 »
merhaba arkadaşlar hep kafama takılmışdır sustalı olmayan mesala bir speyderco çakı taşınabilir mi yasalmıdır poşis veya bir çevirme olursa arıza söz konusu olurmu

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: çakı taşıma yasal mı
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2015, 21:56:24 »
Tüfeklerin ruhsatını yenilemeye gittiğimde İlçe Emniyette öttüm metal dedektöründe. Cebimde 9 numara Opinel taşırım her daim, çıkarttım verdim. Teslim aldılar, çıkarken teslim ettiler. Yasal değil gibi bir durum olmadı.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2015, 01:21:21 »
Aslında kanunen yasak ama memura kalmış bir durum memur isterse sorun edebilir. :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2015, 09:04:07 »
Aslında kanunen yasak ama memura kalmış bir durum memur isterse sorun edebilir. :2up

Hangi kanunlar onlar diyorum kimseden sen çıkmıyor. Arkadaşlar oturduğunuz yerden kanun uydurmayın. Açın bu konudaki uzman hukukçuların görüşlerini ve yazılarını okuyun artık. Senelerdir hep aynı soru bir türlü bitmedi.
Okinawian

Emrah ÖZCAN

• *
  • 43
  • Emrah ÖZCAN
  • Meslek: POLİS
  • Yer: ARTVİN
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2015, 10:42:51 »
6136 sayılı kanunda silah kapsamına giren cisimlerin açık olarak tanımı mevcuttur. internetten bulunup bir bakılabilir. Hiçbir polis kolay kolay bu tip çakı  bıçaklara silah muamelesi yapamaz (bir olayda kullanıldığı zaman işler değişir). Bıçağın silah kapsamında değerlendirilebilmesi için üzerinde kanal, oluk, namlu kısmının kolay açılmasını sağlayan mekanizmalar (sustalı, kelebek) vb donanımlara sahip olması gerekmektedir. Özetle bıçağın ebadının büyük olması onun silah olduğu anlamına gelmemektedir. Birde iş erbaplarının işlerinden dolayı kullanmakta oldukları bıçaklara işlem yapılamaz. Örneğin bir döner ustasının arabasından çıkan döner bıçağına, bir kasabın kullanmakta olduğu kasap bıçağına silah muamelesi yapılamaz.
Her verilen alınmaz , her doğru heryerde söylenmez .

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2015, 10:32:14 »

Hangi kanunlar onlar diyorum kimseden sen çıkmıyor. Arkadaşlar oturduğunuz yerden kanun uydurmayın. Açın bu konudaki uzman hukukçuların görüşlerini ve yazılarını okuyun artık. Senelerdir hep aynı soru bir türlü bitmedi.
Deniz bey bana kanun uydurmayın mı dediniz yoksa benmi yanlış anladım ?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2015, 12:04:45 »
Serkan Bey okuyunca öyle durmuş genel olarak yazdım şahsınıza bir itham söz konusu olamaz.

Sürekli aynı soruların sorulması can sıkıcı oluyor.
Okinawian

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #8 : 07 Haziran 2015, 12:44:37 »
Bende bu bir ihtiyaç. Mutlaka cebimde bir çakı yada tool bulunur. Köyde yaşamayı bu yüzden seviyorum. Herkesede tavsiye ederim. Bir tarafik kazasında arabada  camı kırmak için yada sıkışan emniyet kemerini kesmek için . Vs vs  . Aslınnda çakı veye edc tarzında bıçakları üzerimizde yada araçta taşımanın faydaları adı altında ayrı bir konu açmak gerek. O zaman insanlar çakı bıçakların faydaları sadece yemek yaparken olmadığı bilincine varır . bir araç çamını kıramadığı için içinde yanarak yada boğularak ölenleri duymuşuzdur. Araçlarıncamı diyip geçmemeli sert bir alet olmasa yumrukla kafayla vs kırılacak gibi değil. Saygılar.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2015, 12:46:33 »
memura kalmış durum gördüm işlem yaptım diyebilir,görmedim işlem yapmadım diyebilir

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2015, 13:42:57 »
Bende bu bir ihtiyaç. Mutlaka cebimde bir çakı yada tool bulunur. Köyde yaşamayı bu yüzden seviyorum. Herkesede tavsiye ederim. Bir tarafik kazasında arabada  camı kırmak için yada sıkışan emniyet kemerini kesmek için . Vs vs  . Aslınnda çakı veye edc tarzında bıçakları üzerimizde yada araçta taşımanın faydaları adı altında ayrı bir konu açmak gerek. O zaman insanlar çakı bıçakların faydaları sadece yemek yaparken olmadığı bilincine varır . bir araç çamını kıramadığı için içinde yanarak yada boğularak ölenleri duymuşuzdur. Araçlarıncamı diyip geçmemeli sert bir alet olmasa yumrukla kafayla vs kırılacak gibi değil. Saygılar.
hüseyin bey bence fikriniz çok güzel böyle bir konu açmak lazım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 08 Haziran 2015, 13:53:48 »
Araç camı, emniyet kemeri... Uygun bir alet için çok önemli görevler var otomobilde.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 08 Haziran 2015, 13:58:58 »
Yalnız, bu amaçla kullanmaksa amaç, araç içinde sıkışıkken erişebileceğiniz bir yerde olması ve kaza anında orada durmaya devam etmesi önemli. Hatta herhangi bir elle ulaşabilmeniz de önemli.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #13 : 19 Haziran 2015, 23:49:22 »
Arabamda sürekli en az bir çakım olur,ne için lazım olacağı belli olmaz.Bence çakı Aspirin'dir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #14 : 20 Haziran 2015, 03:01:19 »
Arabamda en az 2 çakı 2 çakmak paraşüt ipi gibi malzemeler bulunur ( en az  :D )
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #15 : 20 Haziran 2015, 13:54:12 »
bıcak sanatında olupta tasımıyorum diyen az olur  :))

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #16 : 30 Haziran 2015, 02:51:09 »
cakıyla emnıyete de gırdıgım oluyor savcılıgada gırdıgım oluyor hıc sıkıntı yasamadım hatta tufek ruhsatı cıkarırken jandarmada unuttum admlar 1 hafta sonra cakımı verdıler bana xray veya dedektorden gecmeden once cakımı alırım elıme memura uzatırım cıkarken alırım dıyorum gecıyorum ha ruhsatsız sılahını uzat ver bune dıe soran olmaz  :)) yeterkı teredutte kalma  :2up
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar