Bıçak Sanatı - Forum

istanbul

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
  • Yer: artvin borçka
istanbul
« : 24 Ocak 2011, 16:53:06 »
ömrümde ilk defa istanbul a geldim.forumdaki istanbullu arkadaşlar nasıl yaşıyorsunuz sıkılmıyormusunuz burada.daha otogarda indiğim anda ciğerlerimde bir yanma hissetim sigara kullandığım  halde.sanki bu istanbulun havası sigaradan daha zararlıymış gibi geldi bana.otogardan yeğen aldı beni eve varana kadar neler çektim.her yer araba apartmanlar desen ona keza.eve varalı bir saat olmadan canım sıkılmaya başladı.çıkıp şöyle bir yayla rüzgarı alayım desen o da yok.kardeşimi  ziyarete geldim ama anca bir iki gün daha durabilirim gibi geliyor belki de duramam.söylemesi ayıp ekmeği bile doyurmuyor adamı içi boş ekmekleri satıyorlar burda.kalkıp ben gidiyorum diyesim  geliyor.ama ayıp olacak bir kaç gün kalmak lazım.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: istanbul
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2011, 16:59:47 »
istanbul hastalıklı bir kent, kabul. ama biz o mikroba bağışıklık kazanmışız galiba. hatta öyle ki, o mikroba bağımlı olmuşuz. bir gram bal için keçiboynuzu yemek gibi birşey istanbulda yaşamak. ama iyidir yine de be, bi başka severiz istanbulu...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2011, 17:06:30 »
Özellikle varoşlardaki kömür dumanı son 1-2 senedir artışa geçti. Dudullu tarafından 1. köprü yönüne giderken Çamlıca'yı geçince hava nispeten güzelleşiyor. Dönüşte de geceleri aynı noktaya kadar havalandırmayı çalıştırıp o noktadan itibaren durduruyorum.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2011, 17:08:34 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2011, 18:12:27 »
İstanbul   .....  ahhh  istanbul  insan
iki günde bağımlısı olur   hele  iki gün geçsin  ilk ürküntünü  at  bakalım  .  tamam    yaylalarda  dağlarda  özgürlüğün  tadı  başkadır   ama  bazan milyonların içinde kaybolmakta   başka  zevktir..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2011, 18:55:59 »
İdris bey.e katılıyorum. İstanbul o eskı ıstanbul değil.!   
eskıden olan o muhabbet kalmadı denız doğa tutkunu ben;   akşam cıkıp  denızı seyretmek ıstesem gorduğum sadece kıyıda kurulmus olan cılıngır sofraları , bağırıp çağırıp bırşeyler yaptığını zanneden gencler vs vs.

boş zamanlarımda belgırat,a kacayım desem  çizgili pijamaları ıle dolaşan beyfendıler  >:(
trafık desen cabası..

ama en çok özlediğim tan ağırırken sahilde oturup denizi seyretmek ; sıgaram ve çayımla . bazen bunu gerçekleştırme şansım oluyor :)
eskıden bır muhabbet bır samımıyet yanı komşuluktan öte bırşey vardı . o zamanları çok özluyorum.
ama geri dönüş olmayacagınıda bılıyorum :(
37 yasındayım  istanbul yenıköyde doğdum  . burada doğdum burada ölürüm diyordum ama kazın ayağı öyle
değilmiş.

bu yüzden sakarya,ya kaçtım burasıda eskıye nazaran bozuluyor. ancak istanbuldan bın kat daha ıyıdır bence .
artık buradan sonra  benı köyüm yanı rize paklar dıye dusunuyorum.

hani derler ya  karnının doyduğu yer vatanındır.  ben onu değiştirdim .
huzuru sukuneti bulduğun yer vatanındır  dıyorum artık..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)