Firenin mühim olmadığı durumlarda ahşabı 2 cm dilimleyip mikrodalgada kurutabilirsiniz.
Ben zeytin dilimlerini önce tuzlu suda 1 saat civarı kaynattıp sonra 20 dakika en yüksek ayarda mikrodalgaya atıyorum.
Her 5 dakikada bir kapağı açıp içerideki buharın uzaklaşmasını sağlamakta fayda var. Diğer taraftan sürenin yarısında ahşap dilimlerini 180 derece çevirirseniz eşit oranda işlem görmelerini sağlarsınız.
Bu kadar zahmete, uğraşıya değer mi? Minimum 1 yıl beklemek istemiyorsanız bir deneyin derim

Çok mu başarılı? Tabii ki hayır. Ama zeytin gibi çatlamak gibi hobisi olan bir ahşaba birebir. En azından yamulacak, çarpılacak ağaç kendini bu işlem sırasında belli ediyor.
Kalan sağlar bizimdir hesabı yola onlarla devam ediyorum.
Diğer bir yöntem ise ahşaba istediğiniz kaba formu verdikten sonra kurutmak. Bu şekilde kuruması nispeten hızlanıyor. Ama yine de nereden baksanız 3-4 hafta sürüyor(muş- denemedim). Bu sayede çatlayacak olan ahşap zaten bu süreç içerisinde çatlıyor. Çatlamazsa esas formunu verip devam ediyorsunuz.