Bıçak Sanatı - Forum

aldığım bıçak koleksiyonlarını körleştiricem

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
orjinalinde keskin olarak aldığım tüm bıçak koleksiyonlarımı körleştirmeyi düşünüyorum,çünkü o bıçaklar koleksiyon amaçlı alındı yani keskin olup kesmesinin bir anlamı yok
hem kesersem ağız bozulur,hemde keskin olarak taşımak sorun olur,zaten mantıklı düşününce keskin olarak saklamanında anlamı yok
körelince daha güzel olur hem gövde hem kabza hoş göründümü tamamdır işte  :2up
körleştiricem derken öyle kabaca olmayacak,bileme yaşına 90 derece dik sürterek ağızın keskinliğini aldıktan sonra zımparalarla ağızı düzgün oval yapıcam,böylece ele sürtünce kesmicek
istediğim yere göstermeyede götürebilirim kesmezse sorunda olmaz...zaten keskin olsa ne olacak birine birşeymi yapıcaz,zaten 1 hakkımız olur sonrası iyi olmaz
o halde keskin taşıma ve olmasınada gerek yok
eskiden bir tanesi için bir konum vardı,şu an düşündüm koleksiyonun tamamını böyle yapıcam
aşşağıdakini gördüm bu fikri edindim,keskinliği alınmış ne güzel işte  ;)

http://www.tekinhediyelik.com/index.php?route=product/product&path=89&product_id=564

belki benim yolumdan gitmek isteyen olursa diye fikir vereyim dedim  :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: aldığım bıçak koleksiyonlarını körleştiricem
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2015, 18:43:22 »
Herkesin görüşü farklıdır elbet. Benim düşüncemse tam tersi. Benim için kesmeyen bııçak uçamayan kuş
, yüzemeyen balık gibi. Seyirlikte olsa jilet gibi keskin olmalı   ;) he bu arada bir aralar evde çoklu bıçak bulundurunca kanunen sıkıntı oluyor,bu sebeple köreltilince problem olmuyor gibisinden bir şeyler duymuştum diye hatırlıyorum.  Köreltmek belki daha uygundur. kim bilir? :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2015, 19:39:19 »
mozambikli
kurusıkıdan dolayı amire hesap verdim soru sordu ve mantıklı cevap istiyordu,arkadaştan aldım ama evraksız kendi aramızda sözleşmeyle aldım diye sorun olmuştu
kısacası karakolda açıklama hakkı veriyorlar bence kesmemesi daha iyi olur  O:-)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2015, 23:47:35 »
Vukuat olmadıktan sonra bıçak yüzünden polisle bir sıkıntı olmaz. Hal ve hareketleriniz güven veriyorsa tabi ki. Bir bıçağın körleştirilmesini, sadece evde ki çocuğun güvenliği için anlaya bilirim. Ama bu durum da bile mutfak bıçakları hala keskin olmak zorunda.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2015, 00:32:03 »
Diyelim ağzını körelttik burnunu ne yapacağız, sonuçta dürterekte aksilik çıkarabilen bir alet  ::)

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2015, 00:38:37 »
Diyelim ağzını körelttik burnunu ne yapacağız, sonuçta dürterekte aksilik çıkarabilen bir alet  ::)
Kesinlikle katılıyorum.

Bıçak bence keskin kalmalı. Kesmiyorsa sadece görsellik için kör bıçak koleksiyonu yapılmamalı.
Yasal açıdan da evde güvenlik açısından da çok iyi saklamak tek çare gibi duruyor...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2015, 03:12:55 »
Ağır konuşacağım belki ama, bu saçma sapan bir fikir. Güvenlik endişesi varsa, ona uygun şekilde muhafaza edilir.

Körleştirilmiş bıçak, iğdiş edilmiş damızlık boğa gibi olur. Varoluş amacına ters.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2015, 07:22:21 »
Mevzuat açısından bıçağın kör olması taşıma hakkı vermez. Zaten kolluk kuvvetleri üzerinde bıçak bulduğunda keskinliğinden çok boyutlarıyla ilgilenir. Bıçak hem kesici hem delici bir alet, arkadaşların da yazdığı gibi kör olması deliciliğini etkilemiyor.

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2015, 09:52:29 »
birde şöyle düşünelim, bıçağı körelttiğinizde "kama" olmuyormu yani tamda kanunun yasak diye adını koyduğu alet.Yani sadece dürtme yada dart aleti haline geliyor ve bıçağı diğer kullanım alanlarının dışına taşıyor ki fikir sahibi arkadaşı tenzih ederek söylüyorum modifiyeden dolayı sanki birazda etik sorun yaratıyor gibi.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2015, 11:34:10 »
linkteki katananın çeliği de orjinalmiş.  neyse :) 

karbon çelik : yüksek karbon paslanmaz çelik

EnesCan

• 70
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul-bayrampaşa
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2015, 03:44:16 »
Yasal açıdan evde bulundurduğumuz bıçaklar nasıl bir sıkıntı oluştursun ki?
Sonuçta kamp bıçağı,av bıçağı olarak kullanılan bıçaklarda bor sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Fakat yasada da geçen hançer,kama,kasatura,kılıç tarzı aletler sıkıntı olabilir.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2015, 07:59:27 »
bir arkadas bıcak yakalatıp ceza aldı 1.5 yıl almıs.ama gecmisi temiz diye ertelenmis.hakim 5 sene karsıma cıkma demis.mahallede anlattılar

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #12 : 29 Mayıs 2015, 12:04:19 »
bıçak kesmeyecekse ne diye yırtınıp kaliteli bıçak yada çelik ediniyoruz ki, tenekeden yapacağımız bıçaklarda da aynı görselliği yakalayabiliriz..