Bıçak Sanatı - Forum

KİLİTLİ AV ÇAKISI

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
Ynt: KİLİTLİ AV ÇAKISI
« Yanıtla #20 : 27 Temmuz 2018, 11:44:09 »
çok güzel gerçekten. El emeği göz nuru. Bende niyetliyim Katlanır namluya ama cesaret edemiyorum bir türlü. Sizinki gibi çizimi tasarımı..vb her şeyini kendim yapacağım bir şey olmalı diyorum. Ancak sizin bu çalışmanız biraz daha cesaret verdi diyebilirim.
Saygılarımla...

Beğenmenize çok sevindim :) Projenizde faydam dokunursa en az sizin kadar mutlu olacağım ben de :2up Kolaylıklar diliyorum ;)

Teşekkür ederim.

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #21 : 26 Ekim 2018, 22:43:50 »
  Soytürk abi ellerine sağlık tam senin tarzın bir iş olmuş. Bıçaktaki eğimlerden daha öncede konuşmuştuk hatırlarsan benimde çok sevdiğim bir form... müthiş ellerine sağlık tekrardan... :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #22 : 26 Ekim 2018, 23:43:30 »
  Soytürk abi ellerine sağlık tam senin tarzın bir iş olmuş. Bıçaktaki eğimlerden daha öncede konuşmuştuk hatırlarsan benimde çok sevdiğim bir form... müthiş ellerine sağlık tekrardan... :2up

Sağ olasın Levent kardeşim, epeydir yoktun  C:-)

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #23 : 29 Ekim 2018, 16:05:51 »
çok güzel olmuş ustam bravo...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #24 : 29 Ekim 2018, 21:26:45 »
çok güzel olmuş ustam bravo...

Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim  :)

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #25 : 29 Ekim 2018, 22:15:46 »
Eline koluna sğlık ustam. Boyut olarak biraz çakı irisi olmuş ama ben çok beğendim.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #26 : 31 Ekim 2018, 01:22:02 »
Eline koluna sğlık ustam. Boyut olarak biraz çakı irisi olmuş ama ben çok beğendim.

Çok teşekkür ederim, aslında diğer av çakılarıma nazaran bu biraz daha küçük oldu  :D :D :D

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #27 : 21 Mayıs 2019, 22:31:29 »
ahh bu cakilar yokmu.. mükemmel olmus
soyturk ustam caki yapimi gercekten bana cok zor geliyor

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #28 : 22 Mayıs 2019, 00:34:07 »
ahh bu cakilar yokmu.. mükemmel olmus
soyturk ustam caki yapimi gercekten bana cok zor geliyor

Teşekkür ederim sağ olasın beğenmene sevindim, normali neyse de bu kilitli versiyon saç baş yoldurtuyor adama  >:D

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 02 Temmuz 2019, 15:16:52 »
Soytürk ustam ellerinize sağlık çok güzel ve ince ince nakış gibi işlenmiş detaylı bir çakı olmuş.
Bilmediğim için soruyorum bağışlayın kullandığınız çelik 80 CrV2 çelik kesmek için kullanılan daire testere çeliğinin standart kodu değil mi?
Benimde elimde daire testere var ve bazı şablonlar çıkardım ama burada paylaşırken daire testere demek yerine bu kodu kullanmak daha uygun olacak diye düşünüyorum.
"Kem alat ile kemalat olmaz"

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 04 Temmuz 2019, 03:09:35 »
Soytürk ustam ellerinize sağlık çok güzel ve ince ince nakış gibi işlenmiş detaylı bir çakı olmuş.
Bilmediğim için soruyorum bağışlayın kullandığınız çelik 80 CrV2 çelik kesmek için kullanılan daire testere çeliğinin standart kodu değil mi?
Benimde elimde daire testere var ve bazı şablonlar çıkardım ama burada paylaşırken daire testere demek yerine bu kodu kullanmak daha uygun olacak diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Benim kullandığım testere Alman malı 50 cm çaplı 4 mm kalınlığı olan bir demir kesen testere idi. Bu malzemeler çok büyük bir ihtimalle 80 CrV2 den yapılıyor ama yine de başka bir çelik olma ihtimali var elbette. Fakat yaptığım ısıl işlem sonucu gayet güzel oldu. 2. el malzemelerde maalesef bu risk her zaman var o sebeple son zamanlarda ne olduğundan kesin emin olduğum sertifikalı çelikleri kullanıyorum, riske girmiyorum size de onu tavsiye ederim, selamlar.

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 04 Temmuz 2019, 10:16:21 »

Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Benim kullandığım testere Alman malı 50 cm çaplı 4 mm kalınlığı olan bir demir kesen testere idi. Bu malzemeler çok büyük bir ihtimalle 80 CrV2 den yapılıyor ama yine de başka bir çelik olma ihtimali var elbette. Fakat yaptığım ısıl işlem sonucu gayet güzel oldu. 2. el malzemelerde maalesef bu risk her zaman var o sebeple son zamanlarda ne olduğundan kesin emin olduğum sertifikalı çelikleri kullanıyorum, riske girmiyorum size de onu tavsiye ederim, selamlar.

Ustam tavsiyeniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanırım bendeki de aynı daire testereden. Şimdilik elimde bu malzeme olduğu ve daha ilk bıçaklarımı yapacağım için elimi alıştırmak ve tecrübe kazanmak adına bunu kullanacağım. İnşaallah İleriki çalışmalarımda dediğiniz gibi sertifikalı malzemeler kullanacağım.
Sizler gibi ustalarımızın tavsiyeleri benim için çok kıymetli tekrar teşekkür ederim.
"Kem alat ile kemalat olmaz"

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #32 : 04 Temmuz 2019, 22:28:28 »
Soytürk yine güzel bir çalışma olmuş,emeklerine sağlık.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #33 : 05 Temmuz 2019, 00:51:20 »

Ustam tavsiyeniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanırım bendeki de aynı daire testereden. Şimdilik elimde bu malzeme olduğu ve daha ilk bıçaklarımı yapacağım için elimi alıştırmak ve tecrübe kazanmak adına bunu kullanacağım. İnşaallah İleriki çalışmalarımda dediğiniz gibi sertifikalı malzemeler kullanacağım.
Sizler gibi ustalarımızın tavsiyeleri benim için çok kıymetli tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim, ilk işler için bence de yerinde bir karar  ;)

Soytürk yine güzel bir çalışma olmuş,emeklerine sağlık.

Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #34 : 05 Temmuz 2019, 16:14:11 »
Çakı görünüm olarak güzel olmuş ama yay mekanizmanın işlevi daha iyi olmuş.
Tebrikler.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #35 : 05 Temmuz 2019, 22:58:15 »
Çakı görünüm olarak güzel olmuş ama yay mekanizmanın işlevi daha iyi olmuş.
Tebrikler.

Teşekkür ederim Murat hocam, beğenmene sevindim.