Bıçak Sanatı - Forum

kina ile deri boyama

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
kina ile deri boyama
« : 27 Aralık 2014, 17:41:10 »
Bugun kina ile deri boyamayi denedim bekledigim  kirmizili siyahli bir renkti cikan sonuc resimde ki gibi yesil haki bir renk oldu Allahtan kilifi bitirdikten sonra yapmamisim direk cope atardim. Elimizdeki deriyi boyadigi halde neden bu deriyi boyamadi anlamadim. 

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
Ynt: kina ile deri boyama
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2014, 19:20:27 »
Huseyim Hocam, sogan kabugu ,ayva cekirdegi,cayin demi ve rastik suyu ile kina harci yapilarak deri kaplanip bekledikten sonra kizila yakin siyah renk olabilir.Kadinlar saclarini eskiden bu karisim ile boyarlarmis  .Yada size soyledigim karisimi yapin garantili

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2014, 19:32:33 »
Ustam kina isi pis ismis kazara elimi parmaklarimi boyarim sonra baska gozle bakarlar kumas boyasi alayim onla devam edecem. :2up

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2014, 23:21:39 »
Taş boya ve ispirto karışımı deneyebilirsiniz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2014, 01:36:02 »
Yunus usta akrilik boya kullanıyor ve memnundu. Yakında bir kılıfta deneme yapabilirim.

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2015, 22:12:43 »
Konuyu hortlatmış olacam ama sırf meraktan çok araştırdım kafa yorduğum için kına neden deriyi boyamadı buldum. :2up özetle kınanın içindeki boya veren madde sadece canlılarda bulunan bazı proteinlerle etkileşince renk veriyormuş.  Deri tabaklandığında proteinler ya yok oluyor yada değiştiyi için .kına deriyi boyamıyor. Maksat bilgi olsun.  :2up