Bıçak Sanatı - Forum

sarıdan döküm balçak

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
  • Yer: artvin borçka
sarıdan döküm balçak
« : 23 Ocak 2011, 23:03:15 »
kalıp olarak ne kullanabilirim taştan oyup kalıp yapsam uygunmudur yoksa dökerken çatlarmı

Ynt: sarıdan döküm balçak
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2011, 23:08:22 »
devasa bir büyüklükte değilse bir şey olmaz, alçı kalıp bile yapabilirsin.

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2011, 23:20:18 »
balçak 5 santim kadar geliyor

« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2011, 23:22:54 »
olur.

mats

• *
  • 11
  • Meslek: serbest
  • Yer: konya
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2011, 00:05:54 »
önceleri cam fabrikasında çalışmaktaydım..el imalatı cam yapılıyordu..deneme kalıpları armut ağacından yapılırdı..ustalar yarı sıvı cama şekil vermek için armut ağacından kepçeler kullanırlardı..
çok dayanıklı bir ağaç ve çok yüksek ısılarda ıslatılarak kullanılıyordu yanmıyordu..
bilginize..

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2011, 09:09:05 »
armut ağacı demek bu manda dayanıklı, çok ilginç...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2011, 15:09:19 »
siz bu döküm balcağı nerde kullanmayı düşünüyorsunuz

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2011, 16:50:14 »
yaptığım kamaya  kullanacağım.bu bıçak yasalarını pek  bilmiyorum ama herşeyiyle yasa dışı olmuş dediler görenler. ağzı 43 santim geliyor 3 tane geniş kan oluğu var hani o adnan menderes in yasakladım sandığı sivri bıçaklar varya onlardan yaptım. kamyon makasından dövüldü.yağda su verdim balçağı ve sapı geçme olacak. sapı porsuk ağacından yaptım .sadece balçağı kaldı onuda dökünce balçağı ve sapı gövdeye monte edip bitireceğim.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2011, 09:47:13 »
yaptığım kamaya  kullanacağım.bu bıçak yasalarını pek  bilmiyorum ama herşeyiyle yasa dışı olmuş dediler görenler. ağzı 43 santim geliyor 3 tane geniş kan oluğu var hani o adnan menderes in yasakladım sandığı sivri bıçaklar varya onlardan yaptım. kamyon makasından dövüldü.yağda su verdim balçağı ve sapı geçme olacak. sapı porsuk ağacından yaptım .sadece balçağı kaldı onuda dökünce balçağı ve sapı gövdeye monte edip bitireceğim.
bitirdikten sonra çok sevdiğiniz yurt dışındaki arkadaşınıza gönderecekmişsiniz diye duymuştum, doğrumu?

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2011, 21:19:03 »
benim yurtdişında arkadaşım yok ama bunu yeğenim istediği için yaptım.bizim burda devletimizin her kanunu geçer ama silah bıçak kama dedinmi hiç kimseyi dinlemeyiz devleti bile dinlemeyiz.ben öyle dolambaçlı laflartan anlamam.benim hanım bile adamdan iyi silah atar.yasaksa gelsin jandarma arasın evimi uşağımın belindeki  çakıyı bile alamadan geri dönerler.bizle uğraşıcaklarına memlekette ne işler döniyi onlarla uğraşsınlar
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2011, 21:38:15 Gönderen: idris hacısüleymanoğlu »

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #10 : 29 Ocak 2011, 10:13:53 »
benim yurtdişında arkadaşım yok ama bunu yeğenim istediği için yaptım.bizim burda devletimizin her kanunu geçer ama silah bıçak kama dedinmi hiç kimseyi dinlemeyiz devleti bile dinlemeyiz.ben öyle dolambaçlı laflartan anlamam.benim hanım bile adamdan iyi silah atar.yasaksa gelsin jandarma arasın evimi uşağımın belindeki  çakıyı bile alamadan geri dönerler.bizle uğraşıcaklarına memlekette ne işler döniyi onlarla uğraşsınlar
:D peki, bitince resim isteriz idris bey.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2011, 16:00:20 »
İdris bey kesinlikle katılıyorum... Ve bitince balçak dökümü hakkında detay bilgi ve resim bekliyorum. İyi çalışmalar.
Cehalet Mutluluktur...

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #12 : 29 Ocak 2011, 16:11:49 »
İdris megabre;

Biliyorsun ilerde burada yazılanları bahane edip aleyhimize kullanmasınlar diye bazılarımız elindeki tehlikeli-yasak sayılabilecek şeyleri ya yurtdışına gönderdik ya da yetkili kimselere bağışladık,onu diyoruz.
Sen de kanunlara saygılı bir vatandaş olarak evinde böyle şeyler bulundurmayacağını biliyoruz .Ben böyle diyeyim , sen anla artık   ;)

Yoksa sana bana çakıyı yasaklayan deveyi hamuduyla götürüyor.
Genco G.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 29 Ocak 2011, 19:07:21 »
Pirincin ergime derecesi nedir? Ne tip bir malzemenin içinde eritmeyi düşünüyorsunuz?
Ölümü gülerek karşıla!