ben sigara içmeyi seviyorum. ve insan sevdiğini bırakmaz diyerek kendimi avutuyorum. yaklaşık 20 yıldır içtiğim sigarayı bırakmayı hiç denemedim. sadece daha az zarar görmek adına çayımı şekersiz içmeye başladım ve mümkün olduğu kadar kaçak tütün kullanıyorum. şu çok net ki, hazır paket sigarlar çok tüketiliyor. sarma tütünü evde aletle boş filtrelere doldurup ertesi gün tüketmek de aynı şey. ben makine kullanmadan, elimle sarıyorum sigarayı. tabakada da mümkünse bir tane sarılmış yedek tutuyorum acil durumlar için

hazır paket içtiğim zamanlarda günde 1 paket sigara tüketirken, sarma içtiğimde 7-8 adet içiyorum. sarma sigara tat ve tokluk olarak alışıldıktan sonra sizin daha az sigara içmenizi sağlıyor. ve sarma tütün (ülkemizde kaçak tütün diye tabir edilen, yurt dışından gelen ambalajlı tütünler değil) en az zararlısıdır diye düşünüyorum. sarma tütünün sizin için uygun olan tadını ve tokluğunu bulmak biraz zaman alabilir, ama alıştığınızda paket sigaralar size çok yavan gelecektir.
bir de, sigara aklınıza geldiğinde soğuk su için. bu sigara isteğini bariz bir şekilde azaltıyor. bu yöntemle ben sigarayı günde 6 taneye düşürmüştüm azaltmak istediğim bir dönemde. sonra sarmaya başlayınca suyu bıraktım

sigara içmeyi bırakmak mesele değil bence. bir şekilde bırakılır. önemli olan başlamamak. bu durumdan dolayı ben az ve kararında sigara içmeyi başarabilmeyi tavsiye diyorum. günde 3 sigaraya düşürebilsek şu mereti, sigaradan bizi kimse ayıramaz.