Bıçak Sanatı - Forum

Dev Kılıçlar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Dev Kılıçlar
« : 24 Temmuz 2015, 12:54:08 »
Discovery Channel’da Dev Kılıçlar adlı program başladı. Perşembe günleri yayında. Dün ilk bölümünü seyrettim. Güzel bir program bekliyordum ama berbattı. En azından nelerin yapılmaması gerektiğini öğrenmek için seyrede bilirsiniz :)

Bilalariseven

• 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Dev Kılıçlar
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2015, 16:54:46 »
Ayrıca yaptıkları kılıçlar kılıç değil, büyük oyuncak  :))
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2015, 17:03:46 »
Yaptığı kılıcın biri yanlış hatırlamıyorsam ağırlığı 30kg dı. Birde asitle falan karartacağına  tuzlu su ile paslandırdı. Kılıcın sahibi tabelanın altına asmak için yaptırmış. Birde kullanılmasını isterdim diyor, kim o kadar ağır kılıcı kullanacaksa :) Katlanır kılıç mantığı çok güzeldi. Ağız açıldıktan ve kılıç bittikten sonra yamuk olduğunu öğrendi. Yanında çalışan bir bayan adam yokken ocakta tavladı döverek düzeltti sonra suya soktu. Çeliğin ısıl işlemi hakkında bihaberler. Zaten yaptığı testlerde tam bir komedi. Herhalde adam sırf görsel show yaptığı için program yaptırıyorlar. Sosyal medyanın gücü maalesef.

kesase

• 61
  • Fatih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2015, 16:20:35 »
"popüler olan" niteliksiz olmaya mahkûm vaziyette çoğu zaman. insanlar nitelikli olanı aramaktansa süregelen seçimleri tekrar etme yoluna gidiyor. kabileler halinde yaşayan atalarımız için hayati bir özellikti belki bu, ama günümüz şartlarında aptallıktan başka bir şey getirmiyor.

sudulus

• *
  • 19
  • Yer: Üsküdar
« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2015, 12:16:45 »
bir de bu açıdan bakın derim:
adam kabiliyetli veya değil o çok önemli değil ancak bir iş alanı bulmuş. Bilgisayar oyunlarında, çizgi romanlarda ve filmlerde kullanılan abartılı savaş aletlerini bulabildiği en kolay yöntemlerle üretiyor ve "satıyor". şimdi belgesel konusu bile oldu...
günümüz nesli oyun, film vb şeyleri fazlaca takip ettiğinden dolayı da adamın bu alandaki ürünleri ilgi çekiyor.
kalite, teknik, fonksiyon, popülizm vb hemen her konuda ben de sizlerle aynı şeyleri düşünüyorum.
bu açıdan da bakın derim..
bir şeyler yapmaya çalışıyorum

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2015, 13:22:00 »
Adamın kılıç yapıp satmasına zaten lafım yok ama bir televizyon programı yapılıyor ise doğru ve doyurucu bilgiler verilmeli. Gerçi televizyondan böyle bişey beklemek hata galiba :)

sudulus

• *
  • 19
  • Yer: Üsküdar
« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2015, 13:58:21 »
kesinlikle,
bkz. Televole vb...  ;)
bir şeyler yapmaya çalışıyorum

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2015, 17:53:32 »
"popüler olan" niteliksiz olmaya mahkûm vaziyette çoğu zaman. insanlar nitelikli olanı aramaktansa süregelen seçimleri tekrar etme yoluna gidiyor. kabileler halinde yaşayan atalarımız için hayati bir özellikti belki bu, ama günümüz şartlarında aptallıktan başka bir şey getirmiyor.

Güzel tespit popüler kültür üzerine :2up

kesinlikle,
bkz. Televole vb...  ;)

Hakikatten neydi o program, ben o dönemlerde daha çocuk sayılacak yaştaydım. Hayal mayel hatırlıyorum. Spor magazin olarak başlayan bir program nasıl oldu da Sevda Demirel'in kürtajını direk yayınlayacak bir konsepte döndü hiç bir zaman anlayamadım. Hala kulaklarımdadır, ablanın "acıyoorr" diye bağırışı :)