Bıçak Sanatı - Forum

hediyelerim gelmiş

yılmaz salman

• 103
  • Meslek: topoğraf
  • Yer: istanbul
hediyelerim gelmiş
« : 22 Mayıs 2015, 13:46:00 »
almanyadan tatile gelen sevdiğim bi abimin getirdiği hediyeler.ustura konusunda pek bir bilgim yok ama forumda okuduğma göre en kaliteli markalardan biri. deri masat bilinen bir marka değil ama iş görür gibi geldi bana  ;D nerden anladıysam artık  ;D  taş naniwa 1000/3000 grit. konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olucak.

1. daha önce böyle bi ustura kullanan arkaşımız varsa bilgi ve tecrübelerini, bileyleme yöntemlerini, ortaya çıkabilecek sorunları benimle paylaşırsa sevinirim.
2. naniwa 1000/3000 grit taş ustura bileylemek için yeterlimidir? değil ise ne tür marka, cins taş almalıyım.türkiyede nerede bulunur.fiyatları nedir?
3.deri masatın üzerine sürecek macunum yok.nerede bulunur nasıl birşeydir bilmiyorum. (dudullu imes te çalışıyorum) eylem usta imesten aldığından bahsetmiş ama firma ismi vermemiş. şimdiden teşekkürler

05318392696

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: hediyelerim gelmiş
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2015, 13:59:00 »
Hayırlı olsun kazasız traşlar diliyorum . Deri masata illa macun sürmek şart değil diye biliyorum . Ama sürseniz daha iyi .elvederisanatları.comda macun var.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 22 Mayıs 2015, 14:00:50 »
Hayırlı olsun, iyi tıraşlar :)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 22 Mayıs 2015, 14:01:49 »
Hayırlı olsun.
3000 kum taş bence kaba kalır ustura için.6/8k bir taş gerek.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #4 : 22 Mayıs 2015, 14:04:45 »
Hayırlı olsun.
3000 kum taş bence kaba kalır ustura için.6/8k bir taş gerek.
Hayırlı olsun, iyi tıraşlar :)

teşekkürler
05318392696

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #5 : 22 Mayıs 2015, 23:34:21 »
Hayırlı olsun öncelikle, edindiğiniz taş usturanin kaba bileylenmesi için uygun bir seçenek. Çünkü muhtemelen şuan kıl kesecek keskinlikte değildir. Devamında arkadaşların da belirttiği gibi 6000-8000 Kum bir taş alırsanız ve usturanin sırt kısmına bir elektrik bandı benzeri bir madde yapistirirsaniz, istenmeyen cizilmeleri onlersiniz ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #6 : 23 Mayıs 2015, 09:51:43 »
Hayırlı olsun öncelikle, edindiğiniz taş usturanin kaba bileylenmesi için uygun bir seçenek. Çünkü muhtemelen şuan kıl kesecek keskinlikte değildir. Devamında arkadaşların da belirttiği gibi 6000-8000 Kum bir taş alırsanız ve usturanin sırt kısmına bir elektrik bandı benzeri bir madde yapistirirsaniz, istenmeyen cizilmeleri onlersiniz ;)
teşekkürler.dün akşam ustura ile ilk traşımı oldum.paketinden açtığım gibi kullandım.daha önce çelik ustura ile traş olmadığımdan performans hakkında birşey söyleyemiyorum.8 yıldır jiletli ustura ile traş oluyorum onunla ilgili bikaç şey söyleyebilirim. kesme performansı jiletli usturanın çok çok altında ama beni tatmin etti.jiletli usturadan daha büyük ve daha ağır.sakalları keserken çıkan çıtırtı sesi kulağa çok hoş geliyor. sanırım en etkileyici yönü bu  ::) şuan usturanın bilenmesi gerekip gerekmediğini ancak daha önce kullanan kişi bilebilir. en yakın zamanda 6000/8000 ve 10000 gritlik taş edinmeye çalışacağım
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2015, 09:55:02 Gönderen: yılmaz salman »
05318392696

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2015, 12:06:59 »
Yıılmaz Bey hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Bir iki güne ustalardan müsaade isteyerek edindiğim kıt bilgi ve tecrübemle bir ustura yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Bu konuda inşaallah bir yararım olur.

DADAY

• *
  • 21
  • ömer mazık
  • Meslek: serbest
  • Yer: ş.urfa
« Yanıtla #8 : 01 Temmuz 2015, 02:02:55 »
hayırlı ugurlu olsun .. :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2015, 11:44:08 »
Yıılmaz Bey hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Bir iki güne ustalardan müsaade isteyerek edindiğim kıt bilgi ve tecrübemle bir ustura yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Bu konuda inşaallah bir yararım olur.

Hocam ne güzel olur.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #10 : 01 Temmuz 2015, 12:48:34 »
Hayırlı olsun. Ben ustururamı 5000 kumla yaptıgım halde traştan çok uzaktı. Sırasıyla
1000
3000
5000
8000
10000*12000
masat şeklinde bir bileme gerekli. Naniwa sanırım ulaşabileceğimiz en kaliteli taşlardan. Tabi fiyatlarıda cep yakıyor. Ben de naniwa 800-3000-5000-10000 siparişi verdim ama hayal kırıklığı olacagını sanmıyorum. İlerde 8000 ve 12000 almayıda düşünüyorum ama şimdilik hepsini almak agır gelecek. Deri masata polisaj macunu sürerek yaptım sonuç verdi. Sonra aklıma esti diş macunu denedim. Evdeki 3 ayrı markanın macunu parmaklarım arasında okşayarak kontrol ettim. Market malı macunların içindeki taşlar hissediliyor. Marketlerde satılmayan doğal oldugunu iddia eden pahalı bir macunu kontrol ettim daha pürüzsüz geldi. Sürdüm deriye masatladım. Gerçekten fark edilir bir sonuç oldu. Yalnız derinin görüntüsü tamamen değişti  :D
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...