Sağolasın Hakan ustam,teşekkür ederim.Gravür işlemi;Çekiç ve kazıma kalemleri yöntemiyle,havalı oyma kalemleriyle ve sizin de yaptığınız asit indirme yöntemleriyle yapılmakta.Hepsinin ayrı uygulama metodları bulunuyor.Ben bunlardan ,büyüteç veya mikroskop altında.çekiç ve kalem yöntemiyle yapılan metodla ilerlemeyi düşünüyorum.Sanırım en eski ve zor olanı da bu yöntem.Fakat Türkiye de bir yaygınlığı bulunmadığı gibi,ekipmanları da yok denecek kadar az.Gökhan ustanın paylaşımında da belirttiği gibi ,Avrupa da gravür okullarda ders olarak öğretiliyorken,bizler de internet ve tv karşısında vakit geçirmeyi yeğliyoruz

Bu yüzden de her iş de Dünyayı en az yarım asır geriden takip ediyoruz.Chisel(kazıma,kakma,oyma v.b çelik kalemler)leri Türkiye de bulamayınca,kendim yapayım istedim.Sağolsun Sefa hocam bana formları hakkında resim de gönderdi fakat yeterli olmadı.Civa çeliğinden birkaç örnek yapayım istedim,suyunu iyi veremedim ve orjinallerden hem çok büyük oldu,hem de çok keskin yapamadım.Araştırmalarım hala bu yönde sürmekte.Öğrenebildiğim ağız formlarını yuvarlak eğelerden tekrar yapmayı düşünüyorum ama eğeden yapılma hiç örneklere de rastlamadım şimdiye kadar

Son çare Almanya'yı bir araştırıp Kaya ustamdan tedarik etmeyi düşünüyorum.