Bıçak Sanatı - Forum

Einhell el motoru

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Einhell el motoru
« : 22 Kasım 2014, 21:40:53 »
online hırdavatçı sitesinde %35 indirimli; kaçırılmayacak fırsat  ;)

http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-13659-einhell-th-mg-135-e-gravur-mini-taslama-seti

Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
Ynt: Einhell el motoru
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2014, 22:42:39 »
bencce iyi fiyat , fazla baskı uygulanmassa baya bi süre çalışır

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2014, 22:59:14 »
Arkadaşlar bu aleti proxxon ve dremelle karşılartırırsak fiyat&performans olarak nasıldır.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2014, 02:10:27 »
Geçen gün Bim den aynı markanın tezgah testeresini aldım. Çamı bile kesmekte zorlandı, yer yer durdu  :) Ucuz etin yahnisi...
Mahir Selim KESKİN

bekir atar

• 110
  • Meslek: emekli
  • Yer: Erzincan
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2014, 10:12:07 »
arkadaşlar bunların dremel ve proksonla kıyaslaması şahinle mersedesin kıyaslanması gibi birşey fiyat olarakta ucuz değil 120 lira buna vereceğinize iyi birmarkaya  200 lira verin hiç değilse rahatça kullanın.
bende hem dremel var hemde geçen günlerde bim de satılan ürün var bimin ürününde hem yalpa var hemde en ufak zorlamada duruyor ama dremelde en ufak zorlanma yoktur yani ucuz etin yahnisi yavan olur tabi yinede siz bilirsiniz.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2014, 12:16:41 »
Ben dremel 200 aldım ama malesef hem devir dugmesi bozuk hep hızlıda çalışıyo hemde ufak kikit dugmesi takılı kalıyo velhasıl aldıgıma pişman oldum

« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2014, 13:17:36 »
Daha önce de yazmıştım yine yazacağım, Koçtaşta satılan ve bilmem ne marka aleti 3,5 yıl kullandım, hala sağlam sadece kömürü bitti, kömürünü taksam yine kullanılır. Öncekinin kömürü bitince geçen yıl Bim de satılan ve üzerinde heifer yazan aleti aldım her işte kullanıyorum ve gayet memnunum ( komple takım 45 TL idi). Bir ekleme yapayım, kullandığım tüm uçlar ya elmas serpme ya da karbür.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2014, 13:27:43 »
Benimde hepsiburada.comdan aldığım lotus marka makinenin devir ayarı bozuldu en yüksek hızda takılı kaldı.Birçok ucu kullanamıyorum artık.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2014, 14:55:13 »
Benimde hepsiburada.comdan aldığım lotus marka makinenin devir ayarı bozuldu en yüksek hızda takılı kaldı.Birçok ucu kullanamıyorum artık.

İçini açıp ayar potansiyometresini kontak spreyi ile temizlemeyi denedin mi?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2014, 15:11:22 »

İçini açmayı denemedim abi daha beter olacak elimde ;D Ayar kısmı dönüyor ama herhangi bir etkisi olmuyor çalışmasına.
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2014, 15:13:24 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2014, 16:27:52 »
bende 2 tane dremal var modellerini bilmiyurum ama birisi enpahalı olan ayak pedallı sipiral uctaki uç tutucu aliminyum bunu kullanamıyorum aliminyum gövde ısınıyor ve eli biraz rahatsız ediyor, demem şu her pahalı mal iyi olacak diye bişey yok çinmalı da vardı 5 yıl kadar kullandım dediğim gibi fazla baskı olmassa baya bi süre bunlar çalışır.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2014, 17:03:22 »

İçini açmayı denemedim abi daha beter olacak elimde ;D Ayar kısmı dönüyor ama herhangi bir etkisi olmuyor çalışmasına.

Bunun gibi el aletlerinde universal motor var ve hız kontrolü bildiğimiz triaclı dimmer diye  biliyorum. Triac yanık olsa hiç çalışmazdı. Bu tip devrelerdeki direnç kondansatör, diac öyle pek kolay girmez, önce triac yahut ayar potu bozulur.

Ya potansiyometre aşınmıştır, içine metal tozu falan girip kısa devre etmiştir, yahut bunu çeviren plastik knob sıyırmıştır. Her ikisi de biraz mekanik sorun, halledersin bence. Olmadı tanıdık bir tamirciye götür çekiniyorsan.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2014, 17:06:33 »
Ben Karaköy'den almıştım 1 yıl kadar oldu 85-90 liraya çantası farklı sadece.Şayet evde belli zamanlarda hobi için kullanacaksanız alın derim birazda dikkatle hiçbirşey olmuyor.Hatta güzel uçlar alabilirseniz size yeter.
Uçları uygun devirlerde kullanırsanızda gayet uzun ömürlü olur.
Ek olarak asla iş gözlüğü olmadan bu tür şeyler kullanmayın zira çoğu zaman ince iş için yakın mesafeden çalışmak gerekebiliyor.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #13 : 23 Kasım 2014, 17:24:56 »
Bunun gibi el aletlerinde universal motor var ve hız kontrolü bildiğimiz triaclı dimmer diye  biliyorum. Triac yanık olsa hiç çalışmazdı. Bu tip devrelerdeki direnç kondansatör, diac öyle pek kolay girmez, önce triac yahut ayar potu bozulur.
Ya potansiyometre aşınmıştır, içine metal tozu falan girip kısa devre etmiştir, yahut bunu çeviren plastik knob sıyırmıştır. Her ikisi de biraz mekanik sorun, halledersin bence. Olmadı tanıdık bir tamirciye götür çekiniyorsan.
Teşekkürler abi uygun zamanda açar kontrol ederim umarım kolay halledilebilecek bir sorundur.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2014, 18:00:03 »
Bende 2-3 aydır yeri geldikçe bu canavarı kullanıyorum. Taner ustamın dediği gibi 1 saat gibi bir süre çalışınca gövde ısınıyor, gövdeden tutumlarda eli rahatsız ediyor. Hatta İlk haftalarda yanık kokusu bile gelmişti  ;D İş bitiminde makina soğuduktan sonra basınçlı havayı biraz uzaktan tutarak, hafif nemli bez yardımıyla sürekli temizliğini yapıyorum.
Kısacası, kullandığım dremel için yorumum; Gövde de ısınsa, yanık kokusu ya da dumanlar da çıksa makina tık demiyor, çalışmaya devam  :D Tabi şimdilik böyle, bakalım ilerleyen günlerde ne gösterecek  8)