Bıçak Sanatı - Forum

Ne Zaman Başlayabilirim ?

Erdal Pektaş

• *
  • 15
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: malatya
Ne Zaman Başlayabilirim ?
« : 19 Kasım 2014, 22:23:56 »
Aslında bu konunun yeri burasımı tereddüt ederek yazıyorum . Yanlış yer ise düzeltirseniz sevinirim . Sözü fazla uzatmadan ustalarıma sormak istediğim konu , Ev ortamında ufak bıçak çalışmaları yapabilirmiyim ? ne tür aletlere ihtiyacım olacak ? Maliyet ve imkansızlıklar nedir ? Şunuda belirteyim bu geçici bir heves değil . Şİmdiden teşekkürler.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Ne Zaman Başlayabilirim ?
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2014, 22:30:27 »
forumdaki çoğu usta balkonda çalışma yapıyor  ;) diğer konularda ise forumda bir sürü bilgi mevcut birazcık bakarsanız hepsini görürsünüz O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Erdal Pektaş

• *
  • 15
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2014, 22:43:43 »
Şöyle beni himayesine alacak bir usta bulabilsem süper olacak aslında yani böyle yarın git şunları şunları al fotosunu at almazsam temiz bi ayar  ;D şaka bir yana nereden başlayacağımı bilmemek beni korkutuyor . ama eminim güzel işler çıkartıcam zamanla

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2014, 22:44:37 »
Tek diyeceğim önce forumu bol bol okuyun. ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2014, 22:49:45 »
benim en son açtığım konuyu açıp okuyun şimdi bulamadım ::) profilimden bakın görürsünüz en üsttedir  ;)
edit.. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6766.msg133130#msg133130 linki buldum buyrun
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2014, 22:55:02 Gönderen: devrim »
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2014, 22:57:30 »
tavsiyem bi mengene al masanın bi köşesine monte etbi de en kalitelisinden eğe çeşiti forma konusu geçen pfert marka küçk bıçaklarla başlaki eğeye elin alışsın. bu aletler her zaman işine yarar sonuçta boşa gitmez daha sonrada 3 adet band zınpara makinası, bi adet yüzey taşlama makinası bi adet 100 kg lik şahmerdan 50 tonluk hidrolik pires elektrikli isıl işlem fırını, 1 adet propan fırını ( dövme işleri için) 1 adet setlik ölçüm cihazı başlıca temel cihazlar. benim tespit ettiğim.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2014, 23:02:26 »
tavsiyem bi mengene al masanın bi köşesine monte etbi de en kalitelisinden eğe çeşiti forma konusu geçen pfert marka küçk bıçaklarla başlaki eğeye elin alışsın. bu aletler her zaman işine yarar sonuçta boşa gitmez daha sonrada 3 adet band zınpara makinası, bi adet yüzey taşlama makinası bi adet 100 kg lik şahmerdan 50 tonluk hidrolik pires elektrikli isıl işlem fırını, 1 adet propan fırını ( dövme işleri için) 1 adet setlik ölçüm cihazı başlıca temel cihazlar. benim tespit ettiğim.
Taner ustam toplu bilgi çok faydalı teşekkürler bunu da alıp benim konuya yapıştırayım mı altına da adını yazarım  :-\ ama adam henüz evde çalışacak yani atölyeyi hemen kurmak biraz sıkıntılı olmaz mı  :D

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2014, 23:04:38 »
nolmuşli apartmanda at besleyenlerdevar, şahmerdanmı abes olur.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2014, 23:07:27 »
nolmuşli apartmanda at besleyenlerdevar, şahmerdanmı abes olur.
??? abi ben çingen mahallesinde oturuyorum burdaki atları bile belediye yollattırdı apartmanda at mı  :o yani yanlış anlama apartmanda abes olur demek istemedim ben henüz eğe bile almamış Erdal abi o yüzden biraz ağır oldu ilk malzeme listesi için  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2014, 23:12:21 »
3 Eğe, 2 işkence, 5 parça zımpara kağıdı ve 1 eğeleme rampası gerekiyor. Şahmerdan 30 sene sonra!

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2014, 23:13:39 »
tabi bendende eye ile başlada bunun sonu yok demek istedim

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2014, 23:30:17 »
Taner ustama katılıyorum.Benim henüz hiç makinem yok,el matkapı dışında.Yinede 2000tl harcamış durumdayım.Buna göre pay biç kardeşim.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Erdal Pektaş

• *
  • 15
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2014, 23:33:09 »
 :D Taner Usta nın ilk yorumunu okuduğumda aklımdan acaba öğrenciye banka kredisi veriyorlar mı diye düşünmedim değil . Tüm yorumları defalarca kez okudum yarın ufak bir fiyat araştırmasına çıkıcam . Bu arada kısa günün karı şahmerdan makinesi nedir onu öğrendim  8)

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #13 : 20 Kasım 2014, 01:05:20 »
3 Eğe, 2 işkence, 5 parça zımpara kağıdı ve 1 eğeleme rampası gerekiyor. Şahmerdan 30 sene sonra!
Ben ilk bicagimi 100 liraya bile ulasmayan bi maliyet ile bitirmistim. Tabi matkap ve avuc taslamam mevcuttu.yukardaki liste baslangic icin yeterli bencede. Forumda biraz okuma mesaisi her derde deva bencede.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 20 Kasım 2014, 08:28:58 »
Benim ilk bicagim 80 TL gibi bir masraf cikti  :))

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 20 Kasım 2014, 08:40:59 »
Ben ilk bicagimi 100 liraya bile ulasmayan bi maliyet ile bitirmistim. Tabi matkap ve avuc taslamam mevcuttu.yukardaki liste baslangic icin yeterli bencede. Forumda biraz okuma mesaisi her derde deva bencede.

kaç saat zaman harcadınız ? malzeme tedariği ve diğer parçlarında bulunması için gecen süre nedir. bunları hiç hesaba kattınızmı :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #16 : 20 Kasım 2014, 11:20:43 »

kaç saat zaman harcadınız ? malzeme tedariği ve diğer parçlarında bulunması için gecen süre nedir. bunları hiç hesaba kattınızmı :)
Ustam benim ilk biçak yay celigindendi. Sanayide hasbelkader bi yaycida bulmustum. Soyledigim maliyet sadece bu celik ilk egeler, iskenceler ,zimparalar,sap icin ceviz parca ve sarf malzemelerini iceriyor. İşcilik içinde kendime torpil yapip para almadim :) . Yaklasik 20 saat toplam da zaman harcamisimdir. 2 ay gibi bi surede bitirmistim.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 11:25:17 Gönderen: marslan_51 »
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #17 : 20 Kasım 2014, 13:37:18 »
Oooo Özgür abi o isleri hesaba katmadim  8)
İlk basta
40 TL 50 cm çelik
90tl uç ege 2 işkence
Allahtan ceviz sap para vermedim bulgaristandan getirdim
10 TL princ pimler
10 TL yapistirici
Zimparalari hesaplamadim bile  ;D
Kisacasi battik bi bicak yapacagiz diye ama.....
Yaptıktan sonraaaaa
İste o bicak paha bilemiyorum
Her aksam yatmadan ona bakiyorum söyler sonra kilifina geri koyuyorum
Öyle yatiyorum :2up
Galiba bunlar delilik belirtileri :D :D