Bıçak Sanatı - Forum

Bileme taşı

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
  • Meslek: satış pazarlama
  • Yer: İzmir/Çamdibi
Bileme taşı
« : 14 Ekim 2014, 23:00:53 »
iyi geceler; bu gün 1nci sanayi sitesinde gezerken  ev atölyesi için faydalı olacağını düşündüğüm bu ürünü gördüm,kullanan yada bilgisi olan var mıdır ? 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
Ynt: Bileme taşı
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2014, 23:16:31 »
Bu arada buraya yazmak istiyorum forum kirliliğine engel olmak için.
http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/product&path=102_169_166&product_id=183

Bu linkte yer alan ürünü sanırım ısıl işlem görmüş dimi bu ürünü sadece eğelemek ve kabza yapmak ile bitirebilirmiyim yoksa başka bir işçiliği de varmı bunun ?

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2014, 23:22:12 »
Mehmet marangodaki 420 HC profiller ısıl işlem görmemiştir. Isıl işlem için forumdan Taner Ustayla görüşebilirsin.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2014, 23:22:43 »
Bu arada buraya yazmak istiyorum forum kirliliğine engel olmak için.
http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/product&path=102_169_166&product_id=183

Bu linkte yer alan ürünü sanırım ısıl işlem görmüş dimi bu ürünü sadece eğelemek ve kabza yapmak ile bitirebilirmiyim yoksa başka bir işçiliği de varmı bunun ?
abi ısıl işlemi var ağız açması var kabza takması var
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2014, 23:29:13 »
Tamam arkadaşlar yarın tezgahım siparişini vereyim mengenelerimi işkenceleri alayım eğelerim gelsinde başlıyayım artık izmirden ısıl işlemci var mı tanıdığınız ?

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2014, 23:43:04 »
Tamam arkadaşlar yarın tezgahım siparişini vereyim mengenelerimi işkenceleri alayım eğelerim gelsinde başlıyayım artık izmirden ısıl işlemci var mı tanıdığınız ?
bilmiyorum da aşağı yukarı her kez Taner ustaya yolluyor ısıl işlem için ^-^ he bu arada özgür usta da acemi işi profil çıkarıyordu istediğiniz bir çelik türü olursa sanırım o çelikten de çıkarır profilini isterseniz ağızda açar  ^-^
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #6 : 19 Ekim 2014, 22:24:49 »
Bu masa üstü taşlamalarda pek sıkıntı çıkmıyor.Ve epey uzun ömürlü oluyorlar.Gücü uygun olanı alabilirsiniz.200-250 w falan iş görür.