Bıçak Sanatı - Forum

Kakma işlemi hazırlığı için asit indirme derinliği nasıl arttırılır..

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Kakma işlemi hazırlığı için asit indirme  derinliği nasıl arttırılır ,asit indirme sonrası mutlaka kalemle çalışılacaktır ama işçiliğin azalması ve motiflerin bıçağa aktarılmasının kolaylığı açısından asit indirme kullanımı hakkı da tartışalım isterim...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Abi tuz ruhu -perhidrol, güzel idrirme yapıyor ama diger bölgeleri çok iyi yalıtmak gerekir. Malzeme ne kadar karışımın için de beklese de, öjeyi aşamıyor. Yalnız öjenin üzerine motif işlemeyi henüz denemedim
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Kaya

• 2867
Murat Balıkçı ustanında nitrik asit tuzla bir formülü vardı .indirme derinliği ni merak ettim yaklaşık ne kadar zamanda ne kadar indirme yapılabiliniyor..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
http://youtu.be/9QTF7rJLoqM

Linkteki videoda hatrı sayılır derin izleme yapıyor adam.. Yöntem de basit..
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2015, 20:27:38 Gönderen: -HAN- »
"Maksatların anası sabırdır"

Kaya

• 2867
Orhan hakikaten dikkate değer bir çalışma kullanılan malzemeleri anlayabilen biri varmı ?

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
12 veya 18 volt adaptör.. Oje, aseton.. Tuzlu su.. Bu kadarbasit :)
Anlatımı anlamak için PC den videoyu izlerken android telefon le google çeviriye dinleteceksin.. Tabi videoyu duraklatarak.. Telefon kelimeleri anlasın diye.. Uç aşağı beş yukarı Anlıyorsun o zaman  ;)
Ben öyle yapıyorum da.. :D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Tuzlu su ve elektrik adaptörü yöntemi değil mi bu imza atarken kullanılan video altındaki malzeme listesini okudum ve doğru çıktı. :D
Alttaki link biraz yardımcı olur.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3104.0
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2015, 20:46:20 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
Aynen..  :)
Sadece burada daldırma işlemi var.. (-) veya (+) kutupları yer değiştirirsen birinde çürütme yapıyor diğerinde karartma..

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Murat Balıkçı ustanında nitrik asit tuzla bir formülü vardı .indirme derinliği ni merak ettim yaklaşık ne kadar zamanda ne kadar indirme yapılabiliniyor..
kısa süre abi. ben karartma için 1 çay bardagı tuz ruhu, 5 çay kaşıgı perhidrol yapıyorum. hızlandırmak için perhidrol oranını arttırmak lazım. son yaptıgım bıçakta http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7038.0
1-2 dakikalık işlem oldu ama perhidrolü abartmadım. hatta geçen kış kullandıgım karışımı kullandım. şu elektrik işinide bir türlü beceremedim. bir çok trafo denememe ragmen tatmin etmedi. Elektrikçi oldugumdan herhalde  :)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
 :) terzi söküğünü dikemezmiş  :D
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

murat sönmez

• 286
  • Meslek: dzkk mhd
  • Yer: bandırma balıkesir

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Trafoyla uğraşmayıp 9 volt pil kullandım. 1-2 dakika içerisinde indirme ve karartma başarılı olmuştu. Yazı kötüydü, tekniği anlamak için yaptığım bir denemeydi.