Bıçak Sanatı - Forum

markalama bu şekilde olur mu?

erhantuglu61

• *
  • 20
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: trabzon
markalama bu şekilde olur mu?
« : 13 Ekim 2014, 08:17:43 »
Merhaba arkadaşlar. Bir markalama metodu düşündüm kafamda. Olur mu bilemediğim için sormak istedim. İmza, marka alüminyum folyoya kalın ve belirgin bir şekilde çizilse, maket bıçağı ile ortası çıkartılsa, bu folyonun imzalı tarafı markayı basmak istediğimiz yere gelecek şekilde bıçağa sıkıca sarılsa ve markalama mürekkebi damlatılsa. Olur mu? Veya mum eritilip markanın boyutuna göre bıçağın yüzeyine dökülse, sonra da tekrar kuruyunca yazmayan tükenmez kalemle üstünden marka geçilip yine markalama mürekkebi dökülse. Yahut markalama ahşap kabza üstüne kazınarak işlense, sonra üzerinden belli olması için siyah ya da muhtelif renklerde kalemler/boyalar kullanılarak geçilse, daha sonra kabza japonla kaplanırken işlediğimiz yer japonla doldurulsa. Nasıl olur bu saydığım methodlar? Henüz bir tecrübem yok. Yalnızca 'yapacağımda böyle yapsam olur mu' diye bir düşündüm. Size de sormak istedim.

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2014, 08:20:02 Gönderen: erhantuglu61 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: markalama bu şekilde olur mu?
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2014, 09:26:15 »
Bunları denemek için illa bıçak yapmana gerek yok. Hem başarısız olup bıçağı da berbat etmek istemezsin. Ben yaptım, kötü bir duygu... Onun yerine ufak bir demir parçasında bunları deneyip sonra da bizle paylaşabilirsen hepimiz sonucu canlı olarak görürüz. Varsayım yürütmeye gerek kalmaz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben