Ustalarım biliyorum bu yaptığımla ancak çırak kalfası olurum, ancak elime daha önce eğe almamıştım. Maksat eğe ile çalışmak olsun diyerek aldım eğe takımını, yaklaşık 3 sene önce pazardan aldığım çin yapımı ekmek bıçağını yığdım önüme.
1. resim; bıçak ilk formunda, dokunulmamış.
http://i.hizliresim.com/Z1XORg.jpg2. resim de bıçağın dişleri düz eğe ile köreltilip kalıntılar zımparalandıktan sonra çekildi.
http://i.hizliresim.com/Vy93GP.jpg3. Resim bıçağın kesici ağzı yeni formuna göre ayarlandıktan, kesici ağız 220 kum zımpara kullanılarak açıldıktan ve böylece tüm işlem bittikten sonra çekildi.
http://i.hizliresim.com/Vy93nq.jpgSu verilmiş çelik olduğu için fazla bir işlem yapamadım. Ekmek bıçağından bu şekil çıktı. Gayet güzel kesiyor. Kağıt kesme testini yaptım, sorun yok. Çelik ne çok sert ne çok yumuşak. Kabzayı sökemedim, sökebilsem o kısmıda eğeyle törpüleyip elime göre yapabilirdim. Sonra yeni bir kabza yapardım. Ama o pimler bir türlü çıkmadı. Biliyorum hiç hoş olmamış. Mutfakta meyve sebze kesmek için kullanırım artık
