Bıçak Sanatı - Forum

DIY kıl testere makinesi fikri

Serhatcebi

• *
  • 36
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
DIY kıl testere makinesi fikri
« : 28 Eylül 2014, 16:30:28 »
Selamlar , Saygılar

Zamanında aldığım ve atıl durumda bekleyen tilki kuyruğu testerem var. Buna resimdeki gibi bir şey düşündüm ama fikirlerinizi almak istedim sizce oluru nedir.

Tabla bölümünü çizmedim , Testerenin karşılık yerine yeterli tansiyonda bir yay takılırsa testereyi gergin tutar ve amacımıza ulaşırız diye düşünüyorum. Değerli yorum ve fikirlerinizi öğrenmek isterim. Saygılar

« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 16:32:19 Gönderen: Serhatcebi »
Serhat ÇEBİOĞLU

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
Ynt: DIY kıl testere makinesi fikri
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2014, 20:49:15 »
Bence gayet kullanışlı olur.. Fikir güzel.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2014, 21:00:19 »
Teoride çok başarılı bir proje pratikte yapılabilirmi olursada çok güzel olacak hadi hayırlısı  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2014, 22:43:08 »
ben sızın yerınızde olsam testerenın baştarafına helezonık yay takmam. yayın oturduğu tablayı yay olarak kullanırım.  lakın bu yaın tansıyonunu ıyı ayarlamak lazım ya motora fazlaca yuk bındırıp motoru yakabılır yada bağlantı yerınden kırılabılır.   denemek lazım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Serhatcebi

• *
  • 36
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2014, 10:08:11 »
ben sızın yerınızde olsam testerenın baştarafına helezonık yay takmam. yayın oturduğu tablayı yay olarak kullanırım.  lakın bu yaın tansıyonunu ıyı ayarlamak lazım ya motora fazlaca yuk bındırıp motoru yakabılır yada bağlantı yerınden kırılabılır.   denemek lazım  ;)

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

Taner ustam , Dediğinizi ilk başta düşünmüştüm fakat o esneklikte bir malzeme testere çalıştıkça makineyi zıplama tarzında hareket ettirir gibi düşünüyorum. Hurdacılar sitesinde şansımı denicem ilk başta bu forma sahip bir parça bulabilirsem lama veya benzeri bir malzeme ile uğraşmak zorunda kalmadan hallederim. gerisi uygun bir yay ve bağlantılara kalır. Devir ayarı içinde dimmerli bir anahtar düşündüm (cihazın üzerinde devir ayarı olmadığını hatırlıyorum).
Serhat ÇEBİOĞLU