Bıçak Sanatı - Forum

2 teker bant zımpara makinesi

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
Ynt: 2 teker bant zımpara makinesi
« Yanıtla #20 : 31 Ağustos 2015, 21:13:09 »
eline sağlık güle güle kullan.

taner abi yardimlarin icin cok tsk ederim.cok sagol abi
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 31 Ağustos 2015, 21:14:34 »
Emeği geçenlerin ellerine sağlık .ben de aydın bey 'in paylaştığı çizimler ile aynı makineden yaptırmaya çalışıyorum.makineye sürücü taktırmak istiyorum.acaba sürücü taktıran var mi?     Güle güle kullanın murat bey.

Öncelikle Murat kardeşim ellerine sağlık kazasız belasız kullanmanı dilerim. Aydın abininde emeklerine sağlık, abilik böyle olur. Sürücü konusunda kimse bişey yazmamış ben yazayım o zaman. Ben kendi yaptığım makinamda 3 faz 1.5 kw motor için 220V girişli 3 faz çıkışlı 1.5 kw lık ABB sürücü kullandım. 430 tl ye aldım. Fatih Işık arkadaşımıza 100 tl ye kart tamiri yapan bir yerden ikinci eli 100 tl ye aldık. Bir arkadaşım hurdacıdan bir pano içinde iki sürücü buldu (çalışır durumda) ve ikisini 10 tl ye aldı. Bende buldum hurdacıda bir sürücü 5 tl ye aldım, fakat arızalı çıktı. Sürücü kullanarak istediğim devire ayarlayabiliyorum, makinayı iki yönede çalıştırabiliyorum, yazabileceklerim şimdilik bunlar.sorusu olan sorabilir yine.
Erkan Mutlu

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #22 : 01 Eylül 2015, 13:44:15 »
Emeği geçenlerin ellerine sağlık .ben de aydın bey 'in paylaştığı çizimler ile aynı makineden yaptırmaya çalışıyorum.makineye sürücü taktırmak istiyorum.acaba sürücü taktıran var mi?     Güle güle kullanın murat bey.

Öncelikle Murat kardeşim ellerine sağlık kazasız belasız kullanmanı dilerim. Aydın abininde emeklerine sağlık, abilik böyle olur. Sürücü konusunda kimse bişey yazmamış ben yazayım o zaman. Ben kendi yaptığım makinamda 3 faz 1.5 kw motor için 220V girişli 3 faz çıkışlı 1.5 kw lık ABB sürücü kullandım. 430 tl ye aldım. Fatih Işık arkadaşımıza 100 tl ye kart tamiri yapan bir yerden ikinci eli 100 tl ye aldık. Bir arkadaşım hurdacıdan bir pano içinde iki sürücü buldu (çalışır durumda) ve ikisini 10 tl ye aldı. Bende buldum hurdacıda bir sürücü 5 tl ye aldım, fakat arızalı çıktı. Sürücü kullanarak istediğim devire ayarlayabiliyorum, makinayı iki yönede çalıştırabiliyorum, yazabileceklerim şimdilik bunlar.sorusu olan sorabilir yine.

abi güzel dileklerin için tşk ederim. motoru 220 v aldığım için ve bence 2 tekerli makinelerde çokta gerekli olmadığı için sürücüyü hiç düşünmedim.(bu makine yapılırken para ön plandaydı belkide o yüzden ) ama 10 liraya 20 liraya sürücü bulsam kesin ona uyan bir sistem çözümü üretmeye çalışırım.ben araştırmaya devam edecem.sürücülü yeni bir sistem belkide 4 tekere uyarlayabilirim.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #23 : 01 Eylül 2015, 14:45:19 »
Güzel günlerde kullan Murat  :2up Aydin abiyi  de yardim severliği için ayrica tebrik ediyorum  :2up
Fatih IŞIK

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #24 : 24 Eylül 2015, 21:52:48 »
Murat ustam.merhaba
Üst teker polyemid mi daha iyi olur yoksa ppoliüretan mi ?
Üstteki saptırmaal ayarin mantığını hala Çözemedim nasıl çalışıyor

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #25 : 24 Eylül 2015, 23:02:24 »
Güzel günlerde kullan Murat  :2up Aydin abiyi  de yardim severliği için ayrica tebrik ediyorum  :2up

ustam mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın.tşk ederim güzel dilekleriniz için.sağolun

Murat ustam.merhaba
Üst teker polyemid mi daha iyi olur yoksa ppoliüretan mi ?
Üstteki saptırmaal ayarin mantığını hala Çözemedim nasıl çalışıyor

ben poliüretan tekeri hazır balık sırtı bulduğum için aldım.içine 2 tane rulman koyduk.rulmanları koyarkende torna işleri yine çıkıyor. eğer hazır bulmasaydım polyemid le falan uğraşmaz alüminyum yaptırırdım.ustam sistemi tam anlayabilmeniz için kesinlikle uğraşmanız gerekiyor. benden dost tavsiyesi eğer elinizde kesilmiş şase varsa  bir an önce pcden araştırmayı bitirin. elektrik motoru ve teker olayını çözün.geriye kalan kaynak ve ayar işleri için atölyede girmeye hazırlanın  :D   kafa yormayınca uğraşmayınca elinize tornavida pense almayınca olmuyor. ;)