Bıçak Sanatı - Forum

2080 ve 2379 Malzeme Tedarik

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Ynt: 2080 ve 2379 Malzeme Tedarik
« Yanıtla #20 : 30 Eylül 2014, 18:32:03 »
Sayın black benim ve forumdaki tüm usta ve arkadaşların da vakti çok değerli ve tek işleri bu forum değil herkezin işi gücü var tüm arkadaşlar bıçak yapmıyor ama kendi bilgileri ölçüsünde yardımcı olmak istiyorlar. konuyu kaşıyıp bizi kişileri aşağılamakla suçlamak, pazarlamacı ve adamına göre fiyat çekiyor laflarını söyleyip tüm çelik tedarikçilerini suçluyorlar demek çok ayıp yapmakla itham etmek ayıptır ve foruma yakışmayan cümlelerdir. Böyle yaparak kavga ortamı yapmaya çalıştığınız ve forumda birşey paylaştığınız arkadaşlarınızı da hiçe saydığınız anlamı çıkıyor. Dikkatle okursanız ben yazımda bu firma ve buradan alış veriş yapan arkadaşlara birşey söylemiyorum yanlış anlamayın dedim. Deniz beyde sanki demiş yapacakmış gibi geliyor demiş çok yumuşak ve kesin olmayan şekilde konuşmuş ben çok iyi niyetliyim böyle anladım. Firma yetkilisi cevabını yazmış bende ilgi ve anlayışına teşekkür edip kötü niyetli olmadığımızı yazıp bizede hak verin demişim konu tatlıya bağlanmış. Siz ise sanki bir kavga varmışcasına nidalar atarak konu başlığı altında yorum yazan beni ve deniz beyi çok çirkin şekilde suçlamanız kötü niyetli olduğunuzu yazılanları okumadığınızı veya yanlış anladığınızı gösterir.

Benim neden yazdığım ortada konu bu başlık altında tartışıldı diye bu firmaya bir ithamda bulunmadım esnaflarda karşılaştığım bir  tavırı anlattım. Kendilerini tanımam tanımadığınız bir kişiyi böylesine savunmak karşı taraftada forum arkadaşlarını kırmak ve suçlamak da ayrı bir olay.

Firmanında x firma adını vermiyecem sizi kazıklıyor diyip tüm alım yapılan firma ve organizatörleri zan altında bırakması ne kadar güven veren bir firma olduğu konusunda bende soru işareti oluşturdu.

Madem böyle bir bilgi ve iddianız var hemen söyleyin kimse zan altında kalmasın.

Şimdi yine bir şey söyliyecem öyle başka esnafları karalıyarak iyi esnaf olunmaz, buda esnafların sevmediğim bir huyu.

« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 19:04:46 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #21 : 30 Eylül 2014, 18:58:01 »
Burada firmanın ismini vermiyeyim , X firmasından  size o plaka sacları yüksek fiyatlara alım yaptığınızı gördüğüm için buraya yardımcı olayım dedim.3 katı fiyata malzeme almışsınız .Açıkçası kazıklanmışsınız.5 - 10 TL. oynar da 30 - 40 Euro oynamaz. Ben rahatsız oldum açıkçası...
Firmamızın desteğini ve yaklaşımını anlayan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.
Ayrıca faydası olur mu bilmiyorum ama kullanılmış daire şerit testerelerimiz 3 mm kalınlığında gelir uçları HSS elmastır. Uçları bir içe ve bir dışa açılı bu ürünleri bıçak yapımında kullanabiliriz derseniz de gönderebilirim. Bedelsiz.
Kolay Gelsin...

Bu 3 katı fiyatına aldığımız kilosunda 30-40 euro kazık yediğimiz çelik hangisi ve hangi x firması bizi kazıklamış çok merak ediyorum lütfen açıklayın.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 30 Eylül 2014, 19:28:07 »
Şöyle bir kural olsa tedarikçiler fiyat belirtilmeden başlık acmasa nasıl olur?

Fiyat belirtmeden satış ilanı verilmiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Okinawian

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #23 : 30 Eylül 2014, 19:51:31 »
Daha yeni bir çelik firması ve verilen fiyat yüzünden ve sonrasında ki yanlış anlaşılmalar yüzünden mehmet bey forumdan ayrılıyordu, gökhan bey foruma girmiyor 27 günde 1 kere mesaj yazdı forumdan koptu m390 tedariği boynu bükük kaldı. Bu örnek ortadayken yine bir firma ile forum üyelerinin birbirini kırması moderatör lerin dediği gibi tatsızlıkla sonuçlanıyor. Lütfen arkadaşlar şu tartışma kültürünü öğrenelim ve bir aile olduğumuz gerçeğini unutmayalım. Lütfen herkez okurken iyi niyetle okusun yazılanlardan başka manalar çıkaracaktır.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 19:58:47 Gönderen: yasin »

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #24 : 30 Eylül 2014, 20:16:29 »
Burada firmanın ismini vermiyeyim , X firmasından  size o plaka sacları yüksek fiyatlara alım yaptığınızı gördüğüm için buraya yardımcı olayım dedim.3 katı fiyata malzeme almışsınız .Açıkçası kazıklanmışsınız.5 - 10 TL. oynar da 30 - 40 Euro oynamaz. Ben rahatsız oldum açıkçası...
Firmamızın desteğini ve yaklaşımını anlayan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.
Ayrıca faydası olur mu bilmiyorum ama kullanılmış daire şerit testerelerimiz 3 mm kalınlığında gelir uçları HSS elmastır. Uçları bir içe ve bir dışa açılı bu ürünleri bıçak yapımında kullanabiliriz derseniz de gönderebilirim. Bedelsiz.
Kolay Gelsin...

Bu 3 katı fiyatına aldığımız kilosunda 30-40 euro kazık yediğimiz çelik hangisi ve hangi x firması bizi kazıklamış çok merak ediyorum lütfen açıklayın.
yasin abi şöyle bir şey var burada tolga bey firmanın adını vermeyerek bir incelik yapmak istemiş yani "o firmayı karalayayım bu alıcıları da ben bağlarım >:D" tarzında düşünmemiştir olayı ... bu benim kişisel görüşüm yani biraz daha iyimser bir açıdan bakılırsa aslında ben insanların birbirlerini kırmayacağını düşünüyorum ^-^ şuan söyleyeceklerim tamamen kişisel görüşümdür ve bu sözlerim tüm tüccarlar için geçerlidir eğer ki bir tüccar diğerine çamur atıp onun müşterilerini kendisine çekiyorsa o tüccar ticaret edebini bilmeyen edepsiz bir kişiliğe sahip tamamen güvenilemez bir insandır ben bu tip bir insandan olabildiğince kaçarım :( fakat söylediklerim yanlış anlaşılmasın burada çamur atma lafını kullanırken şundan bahsettim yalan bir suçlamada bulunmak yani eğer bir firma gerçekten bizi kazıklıyorsa ve birileri bunu açığa çıkartıyorsa insanlık vazifesini yerine getirmiş demektir o kişiyi tebrik ederim. saygılarımla...
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

« Yanıtla #25 : 30 Eylül 2014, 21:50:49 »
Çok "sert"iz ve tahammül eşiğimiz düşmüş arkadaşlar...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #26 : 30 Eylül 2014, 22:10:48 »
Tartışma kültürünü öğrenelim, tartışmalar karşıdakine hakaret etme ağzına geleni söyleme ve kavga etmek için yapılmaz. Anlaşmazlıkları gidermek birbirimizi anlamak icin yapılır. Çok kötü bir huyumuz gelişti artık kimseyi dinlemiyoruz, okumuyoruz ve öğrenmiyoruz yeniliklere kapalıyız. Herşeyin en iyisini ben bilirimdeyiz yine kişisel görüşlerimdir kimse alınganlık göstermesin.
Önceki konuda kimse bu yazıyı okumaya tenezzül etmedi  yada okuyup bizi(devrim,ben ve yasin abi) dikkate almadı vede olumlu olumsuz mesajlarını iletmedi üyelerimiz.Yazının burada okunacağını umarak tekrar paylaştım.
Alıntıyı yaptığım konu : http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6635
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 22:18:39 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #27 : 30 Eylül 2014, 22:15:33 »
Az çok neyin ne ettiğini bilen üstadlarımız var, bence aklında soru işareti olan arkadaş özelden yada konu açarak bu konu hakkında bilgi edinebilir. Zira ben Tolga beyin yaklaşımını pozitif buldum. Sonuçta o bir satıcı ve bizler potansiyel müşteriyiz. İş birliği yapabiliriz. Ben sattığı çelikleri tanımıyorum, eğer bilgilendirirse bizi üstadlar bu konuda, nasıl ve nerede kullanabileceğimiz konusu kafamızda daha net olur.
Alet işler, el övünür.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #28 : 30 Eylül 2014, 23:43:49 »
konuda ılımlı yaklaşan tüm arkadaşlara ve osman beye teşekkürler  , bu konuda daha başka şeyler yazıp konuyu yıpratmak aman son sözü söyliyeyim altta kalmıyayım şeklinde bir çabam ve ahlakım yok. Kimsede kusur aradığımda yok , sadece kimseye karşı tahammülümüz kalmamış çok gergin bir toplum olmuşuz. Konuşma eksikliğimiz ve karşıdakini dinlememe huyumuzdan çok sert ve gergin anlar yaşanmakta forum üyeleri istemeden birbirini kırmakta. Hiç bir konuda görüş bildiremiyecek ve konuşamıyacak hatta tartışamıyacak konuma geldik. Bir süre sonra kimse hiç bir konuda yorum yapmıyor ve işler yavanlaşıp rutinleşiyor. Hepimiz insanız ve her bireyin görüşü farklı kimse bir başkasına kendi görüşünü dayatamaz veya zıt görüşlü diye kızamaz bilmem anlatabildim mi. Bu konuya bir daha yorum yazmıyacam konu uzamasın diye tolga beyden black beyden ve tüm forum arkadaşlarımdan da özür dilerim başınızı ağrıttım. Bir zaman sonra ben ve benim gibi farklı düşünceleri olan kişiler yazmaz olacak herşey o zaman çok güzel olacak.

Sorumun cevabını da buradan veya özelden bekliyorum teşekkürler iyi çalışmalar.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 23:48:08 Gönderen: yasin »

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 01 Ekim 2014, 00:18:46 »
 Forumdakileri hiçe sayma niyetim olsa konuya hiç katılmazdım ama yardımcıolmaya çalışan birine kelimelerimizi daha kırıcı olmadan seçebiliriz bundan ötürü rahatsızlığımı belirttim yoksa Tolga beyle malzeme tedariki için telefonda bir kere 5dakka konuşmuşluğum dışında bir tanışıklığım samimiyetim yok. Formun yapısının bilincindeyim, tedarikçi işine gelmezse gider fakat forumdaki üyeler herzaman dayanışma içerisinde. Bu konudan rahatsızlığım yine forum için. Tolga beyin bu ilanı bana faydalıoldu açıkçası. Diğer ihtiyacı olanlarda yararlansın isterim.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #30 : 01 Ekim 2014, 00:46:43 »
Diğer konuda olduğu gibi bu konudada her iki tarafta forumdaşlarının iyiliğini istemekte. Bence iki ayrı kutup gibi değilde bir gibi davranır ve empatiyle yaklaşırsak daha sağlıklı sonuçlara ulaşacağız umuyorum.
Alet işler, el övünür.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #31 : 01 Ekim 2014, 00:56:36 »
Diğer konuda olduğu gibi bu konudada her iki tarafta forumdaşlarının iyiliğini istemekte. Bence iki ayrı kutup gibi değilde bir gibi davranır ve empatiyle yaklaşırsak daha sağlıklı sonuçlara ulaşacağız umuyorum.
:2up
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #32 : 01 Ekim 2014, 15:44:06 »
Kolay Gelsin...

merhabalar öncelikle bu forumda herhalde tedarikçilerle bu çelik olayında cok muhatap oldum herhalde forumda en tecrübelisi bendirim. sütten ağzım cok yandı ki arkadaşların bir bölümününde agızı yanmıştır.
öncelikle 2379 veya 2080 nin kg fiyatı zaten üç aşağı beş yukarı bellidir hadden nasıl cıkar yüzey temizliğinin kalitesi içeriğindeki alaşım oranına kadar fiyatı etkileyen faktörler vardır
piyasadaki en pahallı d-2 ve 2080 (yüzeyi taşlanmış malzemeler hariç) BÖHLERİN malzemesidir onlarda plaka bazında fiyat farkı sizindediğiniz gibi 30-40 euro oynamaz enfazla kg de 2-3 euro oynar.
çin malları ile uzuk doğu mallarının fiyatları böhlerin yarı fiyatınadır.

benim anladığım sizin belki bu 30-40 euroluk fiyatı yanlış anladığınız olduğudur ki inşallah öyledir 30-40 euro farkada kimse d-2 veya d-3 almaz alırsada satanada alanada helal olsun derim..

Arkadaşlar birde nacizane tavsiyem satan satıcı malını pazarlar istediği fiyatı verir isteyen alır istemeyen almaz bunun üzerine yorum yapmak bence yersizdir.
ikinci olarak parça halinde birisinden malzeme alıyorsanız onu kg bazında düşünmeyin kg bazında plaka fiyatıdır gidersiniz kamyoneti çekersiniz ve malzemeyi alırsınız toplam 10 dk .
diğer türlü satıcı bu malzemeyi parça halinde size 10-20 cm verse o plakayı daha sonra bizim gibiler hariç kimseye satamaz ve bunları keserken işgücü harcarki bunuda mal bedeliniz üzerine koyar plaka malzeme ile parça malzeme fiyatı bir olmaz aklınızda bulunsun derim.

saygılarımla,

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #33 : 02 Ekim 2014, 15:26:03 »
+1  :2up eline ağzına sağlık özgür açıklama tam olmuş. :2up