Ben şerit ledin zararı olur demedim,yazıdada bu şekilde bir yorum var demedim,anlamamış olmanız bu sebepten normal.Ben şerit ledin tercih edilip edilmemesi konusunda fikir verdim,eğer gerekli olan şerit led ise,şerit led alınmalı,ama tercih edilme sebebi ucuzluk veya ekonomi değil bitkilere faydası olmalı anlamında.Renk sklası,ışık gücü kontrolü bunlar ledlerde kontrol altına alınabiliyor tabikide,ama bunları doğal olarak barındıran floresanlarda var,ayrıca hangi bitkileri kullandığınızda çok önemli,her bitki farklı ışıklara tepki verir,yani mavi ışıkla beslenen kırmızı bitkiler olduğu gibi,gün ışığı ile beslanan yeşil bitkilerde vardır,kullanacağınız bitkilere göre aydınlatma yapılmalıdır,görüntü amaçlı değil.Mutfakta tezgah altında kullanılan bir led ile bitkili akvaryuma kullanılması gereken ledi karşılaştırmak mantıklı gelmedi bana.Ayrıca yazıda ytl yazmasının zararı nedir onu anlayamadım.SANIRIM BENİM LEDLERİ UCUZ DİYE KULLANMAYIN YORUMUMU ÜSTÜNÜZE ALINDINIZKİ DİREK TEPKİ VERDİNİZ,BENCE BUNA GEREK YOK,BENİM AMACIM SİZİN ANLADIĞINIZ DEĞİLDİ..