Bıçak Sanatı - Forum

Metal kesme yağı

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Metal kesme yağı
« : 09 Eylül 2014, 21:52:36 »
Metal delme, kesme işlemlerinde -elimin altında onlar olduğu için- bazen wd40 bazen de ince makine yağı kullanıyorum. Endüstride de bor yağı kullanıyorlar zannediyordum. Bir üreticinin sayfasına baktım metalin cinsine, işleme hızına, işlem tipine göre seksen çeşit yağ var. Bir de varille satıyorlar.

Piyasada 1-2 lt gibi şişede kesme yağı var mıdır? Nerden bulunur fiyat ne civardır?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: Metal kesme yağı
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2014, 22:09:59 »
Kaynakçıda çalıştığım zaman kalın demirleri kalın uçla delerken zeytinyağı kullanıyoruz. Bayağı etkili oluyor denemesi (nerdeyse) bedava.
Bide ucuna pipet taktımız bir şişeyle uca sürekli su döküp soğutmak ta işe yarıyor.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2014, 22:36:14 »
En ucuzunun  yarım litresi 30TL , wd40 iyidir iyii ;)
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #4 : 09 Eylül 2014, 23:02:58 »
Ahmet abi sen uğra bana yine çay içelim Bor yağı kolay ;)
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #5 : 09 Eylül 2014, 23:10:49 »
C.tesi leri halledilmesi gereken işler yığılınca bir aydır Birmes e uğrayamıyorum. Gelince mutlaka kapını çalarım, sağolasın Mehmet.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 09 Eylül 2014, 23:15:28 »

Biri çay mı dedi?
Okinawian

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2014, 23:46:42 »
enson aldığımda 3lt 200 tl fıyat vardı . ama ıyıkı almışım dıyorum.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #8 : 10 Eylül 2014, 00:09:31 »

Biri çay mı dedi?

Sen çayla kurtulamazsın ;)
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #9 : 10 Eylül 2014, 00:24:33 »
würt markanın sert metalleri delme ve kılavuzla dişaçmak için iyi bir yağı var . fiyatı 80 tl cıvarı . bir önerim var sert metalleri delerken beton duvar delmek için satılan heryerde bulun ağzı elmas matkab ucu sert çeliklerde ısıl işlem yapılmış olsa dahi çok iyi sonuc verir. sadece ilk aldığınızda elmasın kesen ağızları biraz kut bir yapıdadır ağzını keskinleyerek rahatlıkla kullanılır.normal matkab ucu beyeylemiş gibi. fiyatlarıda uygundur.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 10 Eylül 2014, 01:31:18 »
Pferd kesme yağı kullanıyorum. Hem metal testeresinde hem spiralde kesme hızı artıyor. i
Okinawian

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #11 : 10 Eylül 2014, 06:58:36 »
Talas atmada ve delik capi hassasiyetinde problem oluyor mu beton elmasini metal delme icin kullandigimizda ?

würt markanın sert metalleri delme ve kılavuzla dişaçmak için iyi bir yağı var . fiyatı 80 tl cıvarı . bir önerim var sert metalleri delerken beton duvar delmek için satılan heryerde bulun ağzı elmas matkab ucu sert çeliklerde ısıl işlem yapılmış olsa dahi çok iyi sonuc verir. sadece ilk aldığınızda elmasın kesen ağızları biraz kut bir yapıdadır ağzını keskinleyerek rahatlıkla kullanılır.normal matkab ucu beyeylemiş gibi. fiyatlarıda uygundur.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #12 : 10 Eylül 2014, 10:05:22 »
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2014, 13:03:03 »
Talas atmada ve delik capi hassasiyetinde problem oluyor mu beton elmasini metal delme icin kullandigimizda ?

Çap konusunda sıkıntı yaşanabilir. Hassas işler için kullanılmamalı fakat çürütme işlerinde ve pim deliği gibi tolore edecek işlerde rahatlıkla kullanılabilinir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 10 Eylül 2014, 17:54:22 »
6,35 pim delıklerı için yüksek devırde karbür uç kullanıyorum sıfır boşlukla pimler oturuyor. ve işin ilginç yanı karbür uç kullanırken bu yağın yarardan çok zararını gördüm . uç malzemeye bırden dalıyor ve bır ıkı kere ucu kırdım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #15 : 10 Eylül 2014, 17:57:08 »
6,35 pim delıklerı için yüksek devırde karbür uç kullanıyorum sıfır boşlukla pimler oturuyor. ve işin ilginç yanı karbür uç kullanırken bu yağın yarardan çok zararını gördüm . uç malzemeye bırden dalıyor ve bır ıkı kere ucu kırdım.

Hassas delikler için karbür uçtan şaşmamak gerek. Kaba delikler için diğer uçlar çok ekonomik. Tek sorun bilemek için uygun bir taşınız olması gerekir. Karbür uç ve yağ olayını öğrendiğimiz iyi oldu.

Molla

• *
  • 27
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 10 Eylül 2014, 21:06:36 »
karbür matkaplarda metala hızlı giriş yaparsanız kırılır. yavaş girmek şart.  bor yağınıda ikinci üçüncü kalite uygun fiyata bulabilirsiniz piyasadan.
Hatta bizde bazen makina da ki bor yağı değişiyor isteyen olursa verebilirim.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #17 : 10 Eylül 2014, 22:18:58 »
bahsettiğim duvar için olan matkab uçları 5 mm 6mm kalınlıklarda çeliklerde kullandım .derin delik delmek için deyil.bu uçların her ebatı yok. 5-6-8-10mm gibi ama .her ebatta sert malzeme delecekseniz ve matkab ucu küsüratlı kulanacaksanıs yine türkiyede bulabileceğiniz en iyi uçlar Würte bulabilirsiniz.ben değişik alman malı markalar kullandım MKE matkab ucları kullandım çelik malzemelerde en iyi sonucu Würtün krom için olan matkab ucunda gördüm.krom için olduğuna bakmayın her türlü çelikte kesmesi çok iyi kolay kolay körelmiyor.