Bıçak Sanatı - Forum

muhtelif hurdaya ayrılmış metaller.

dawindof

• 87
  • Alper Ünal - 1968
  • Meslek: tekstil
  • Yer: istanbul
muhtelif hurdaya ayrılmış metaller.
« : 20 Ağustos 2014, 12:20:07 »
İyi günler,
Uzun bir süredir forumu takip etmekteyim. gerçekten inanılmaz bir yardımlaşma ve bilgi paylaşımı var.
bdeğerli ustalarımızdan öğrenmek istediğim bir konu var.İnternette bıçak yapımı ile ilgili videolarda muhtelif zincirlerden (daha çok motor zincirlerinden) ve eski büyük rulmanlardan bıçak imal edildiğini gördüm. Bizim fabrikadaki arkadaşlara tamir bakımda ayrılmış kullanılmayan zincir rulman vs yi ayırmalarını söylemiştim. aşağıda resimde kısmen görünen bu malzemeler bir şekilde değerlendirilebilir mi ?
fikir veren yardımcı olacak ustalarımıza teşekkür ederim.
Alper Ünal

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: muhtelif hurdaya ayrılmış metaller.
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2014, 12:32:19 »
Zincirler tek başına bıçak olarak pek kullanılmıyor gördüğüm kadarı ile. Genelde ortaya bıçak için uygun bir çelik kullanılıyor. Kenarlarda da zincir kullanılarak sanmai bıçak yapılıyor. yapımla ilgili http://www.aescustomknives.com/docs/knifemaking19.htm bu link faydalı olacaktır herhalde. Geçenlerde facebookta muhabbetini yapmıştık.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2014, 12:37:12 »
Salim abinin dediği gibi birçok zincir yeterli sertlikte olmuyor ama sanmai yapınca performansıda görselide süper olur diye düşünüyorum.Rulmanlar oldukça iyi çeliktir dövme yaparsanız süper bıçaklar çıkacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

dawindof

• 87
  • Alper Ünal - 1968
  • Meslek: tekstil
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2014, 13:59:07 »
Osman bey, Salim bey,
İlginize  teşekkür ederim.
ben bıçaklara meraklıyım kendime göre 80-100 parçalı bir kolleksiyonum var. Bunlrın içerisine kendi yaptığım bıçaklarıda eklemek amacı ile ufak ufak hazırlık yapıyorum. ama dediğim gibi yeni başlıyorum ve şimdilik lamadan elde bıçak yapabilecek imkanım var.
Ocak yada fırınım yok (eğer becerebilirsem belki ilerde olur).
Anladığım kadarıyla bunlar şu aşamada benim elimde bir işe yaramıyacaktır.

Bunları bıçakta kullanılabilir hale getirme konusunda kim yardımcı olur.

Alper Ünal

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2014, 14:20:48 »
Osman bey, Salim bey,
İlginize  teşekkür ederim.
ben bıçaklara meraklıyım kendime göre 80-100 parçalı bir kolleksiyonum var. Bunlrın içerisine kendi yaptığım bıçaklarıda eklemek amacı ile ufak ufak hazırlık yapıyorum. ama dediğim gibi yeni başlıyorum ve şimdilik lamadan elde bıçak yapabilecek imkanım var.
Ocak yada fırınım yok (eğer becerebilirsem belki ilerde olur).
Anladığım kadarıyla bunlar şu aşamada benim elimde bir işe yaramıyacaktır.

Bunları bıçakta kullanılabilir hale getirme konusunda kim yardımcı olur.
Rulmanları etrafınızda sıcak dövme yapan bir demirci ustası varsa düzleyebilir forumdan Rasim ustada yapabilir ama yoğunluğunu bilmiyorum hedef göstermek gibi olmasın.Görüşüp uygun olup olmadığını sorabilirsiniz.Profilinde telefon numarasıda yazıyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram