Bıçak Sanatı - Forum

Doğal Güzellikler Saklı mı Kalmalı?

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Doğal Güzellikler Saklı mı Kalmalı?
« : 23 Eylül 2014, 02:00:10 »
Merhaba değerli ustalarım,doğaya tabiata değer veren forum üyeleri.

Kafamı çok kurcalayan bir konuyu sizlerle paylaşmak,sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.

10-15 yıl oldu, o zamanlar koşuya merak sarmıştım,hafta sonu 8 gidiş 8 dönüş olan 16 km lik bir koşu parkurum vardı. Keçilerin gide gele patika yolu haline getirdiği sık meşelerin arasında ilerleyen bir yol.Bir gün yolumu çok hafif değiştirdim. Yol bu defa beni yıllardır hiç kimsenin uğramadığı orman içerisinde unutulmuş bir çeşmeye götürdü.Kimselerin bilmediği,gelmediği bir yerdi.  Sıradan 3 yalağı olan çeşmenin başında ulu bir söğüt ağacı etrafı çayır çimen ve beyaz papatyalar bezeli. O zamanlar daha tekil gezdiğim için sırt çantama çay malzemesini koyup elime de bir kitap alıp güzel günler geçirdim. Bir nevi saklanma odasıydı insanlardan. Sonra bu güzelliği sevdiğim bir arkadaşım ile paylaştım, daha sonra bir kaç arkadaşımla pikniğe geldik. Sonra sonra burayı bilen,dolayısı ile gelen ve kirleten çok insan oldu. Zaman geçti ve bilinçsiz insanlar katletti o gizli mabedi...Ve ben pişman oldum bir başkasına gösterdiğim için.

İlçemde yöremde bu ve benzeri doğal güzellikler mevcut ki bunun bir çoğunu  sizlerle de paylaştım. Misal Aygır Gediği dediğim, Uluçay'ın çıktığı su gözü var.Bir tarafı ladin diğer tarafı meşe olan çok güzel bir yer. Buraya yakışır bir yol yapılıp daha çok insanın bu güzelliği görmesi için yazmadık kurum koymadım. Yapmaz olaydım, yol düzelince gelen gidende arttı savrulan çöplerde. Sonra insanlara tuvalet ihtiyaç oldu,mescit ihtiyaç oldu, çeşme ihtiyaç oldu, iş makinesi girdi ve olanlar oldu.....

Geçtiğimiz haftalarda bir gezi esnasında muhteşem güzellikte ve çok zor girilen dar bir alanda insandan korunmuş yeşil bir alan keşfettim. Şimdi korkuyorum bu güzelliği insanlarla paylaşmaya. Bir yarım korkar iken diğer yarım ise keşfedilen bir güzelliğin insanlara sunulması gerektiğini söylüyor.

Siz olsanız ne yapardınız?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Doğal Güzellikler Saklı mı Kalmalı?
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2014, 09:33:23 »
arkadaşlarının gözlerini bagla götür , gelirkende baglarsın :)

Bak.... bilki domuzların önüne inciler serilmez
         Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez.
         Ne fark eder ki; kör insan için elmasta bir camda.
         Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma

(MEVLANA)
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2014, 09:39:32 Gönderen: gokhand »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2014, 10:05:35 »
Bırak olduğu gibi kalsın. Kimseye söyleme.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2014, 10:16:41 »
Bırak olduğu gibi kalsın. Kimseye söyleme.

+1

Nasrettin hocadan 40 yıllık sirke isteyince vermemiş. Versem 40 yıl kalır mıydı demiş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2014, 15:24:00 »
vallahi abi bence kimseyi götürme ama ben götürmeyi de istiyorum dersen gözleri bağlı götür getir tabi ormanda ağaç köklerine bile takılıp düşme tehlikeleri olduğunu unutmadan ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2014, 19:08:30 »
Aynı şeyleri defalarca yaşayanlardan biriyim. Ne kimseyi götür ne de sözünü et. Ülkemiz insanından bu tür yerleri korumak lazım ki en azından olduğu gibi kalsınlar. Bu yıl gördüğüm en son şey, Bolkar dağları ( Karagöl ve Çinigöl dahil) ve çakıt vadisinin çöplük haline getirilmiş olduğuydu. başka bir çok ayrıntıyı yazmıyorum bile. Özellikle dağlık alanlara yol yapılmasına da şiddetle karşı çıkanlardanım. Aman diyim, bul ama herkesten koru...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 23 Eylül 2014, 19:50:54 »
oraya sadece o bölgenin yerlisi olmayanları götür. yanlarında sen olmadan zaten gidemeyecek olanlar yani. beni gelsem yanına, gidelim, etrafı gezelim. ben bir daha oraya gelemem, gelsem de orayı sensiz bulamam. ama o bölgenin halkı orayı mekan olarak bellediğinde durum değişir.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 23 Eylül 2014, 20:24:29 »
Aynen bir tek bizi götür orada forum olarak bir tanışma etkinliği düzenleyebilirsiniz sizin şu doğal ballardan yer böyle yerlerin kıymeti ve az bulunurluğu hakkında konuşuruz. Kimselere de söyleme ve gösterme.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2014, 20:34:22 »
Ben kimseyi götürmek istemem ama ikilemde kalıyor insan.
İnsanlar kolaya alıştığından oluyor.Sen zor keşfediyorsun sonrası için kolay oluyor ve kolay kazanılan kolay harcanabiliyor.
Mesela her tarafa çöp atılmış sen diyorsun atma!Cevap şu ;zaten heryer çöp,daha ne söylenebilir ki bu kişiye.
Özellikle şu alemci tayfaları beni deli ediyor.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #9 : 23 Eylül 2014, 23:34:54 »
Bence kimseyle paylaşmayın. Çünkü insanlar doğanın kıymetini bilmiyor. Bırakın onlar bilinen mesire yerlerine gidip mutlu olsunlar. Bulunduğum şehirde sizin bahsettiğinize benzer yerler var keşfedilenleri hızla çöplüğe dönüyo.