Bıçak Sanatı - Forum

Hangi Ahşap Tozu Zararlıdır.

Hangi Ahşap Tozu Zararlıdır.
« : 20 Şubat 2013, 23:54:53 »
Geçen ahşap tozlarının zararlarını bir yerlerde konuşmuştuk, bu döküman uzun zamandan beri vardı. Paylaşmakta yarar var, ingilizce ama en altta liste olarak sıralanmış bence herkes okumalı.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Hangi Ahşap Tozu Zararlıdır.
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2013, 10:29:09 »
Sefa bey çok teşekürler bu sağlık bilgisi için ama kullanılan tüm masif malzemelerin galiba değişik tesirleri var ve nerdeyse kullandığımız ağaç türlerinin genelinin bir etkisi var gibi ahşap zımparalarken ve işlerken maske takmak önemliymiş  C:-) :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2013, 19:56:33 »
bazı ahşapların talaş tozu gerçekten çok tehlıkelıdır..  bu önemsenmeyen   ,aslında çok önemli olan bilgi için teşekkür ederim Sefa usta  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2013, 20:34:34 »
  Bütün tozlar zararlıdır.Maske kullanmalıyız.

Sağlıklı çalışmalar.

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2013, 12:50:12 »
metal tozları kadar ahşap tozlarıda sağlık açısından tehlikelidir,iş emniyeti açısından kesici takım yada körükle çalışacak olan tüm herkes öncelikli olarak iş eldiveni kullanmalıdır,iş eldiveni benim olmazsa olmaz malzememdir,sonraki aşama ise taşlama yada zımpara işi yapıldığında yada körükte demire tav verildiğinde toz maskesi mutlaka takılmalıdır,yine taşlama yaparken ocakta çalışırken toz ve çapaklardan koruyucu gözlük mutlaka kullanılmalıdır ayrıca spiral motor ile kesme işlemi yaparken ve makina ile bıçak ağzı açarkende motorların çıkardığı gürültü insanı rahatsız edeceğinden dolayı ,gürültü önleyici kulaklık takılmasınında faydası büyük olacaktır, ben bazı arkadaşlarda gördüm eski cilalı ahşapları kullanarak bıçak sapı ve kını yapımında kullanıyorlar. kullanmaları normal ama bu cilalı bölümü zımpara makinası ile temizlemeye kalkınca ahşap ve cilanın tozu çok ciddi manada insana zarar verebilmekte, sizlere naçizane tavsiyem her türlü çalışmanızda mutlaka,iş eldiveni ,toz maskesi, koruyucu gözlük ve gürültü önleyici kulaklık kullanmanız sizlerin yararına olacaktır.sağlık mutluluk ve neşe dolu günler dileği ile birol aslan
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2013, 13:07:08 »
  Bütün tozlar zararlıdır.Maske kullanmalıyız.

Sağlıklı çalışmalar.
+1
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Doğaç

• 68
  • Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2014, 16:36:33 »
Aklımda kaldığı kadarı ile tahta tozunda FFP2 korumasına sahip toz maskeleri, paslanmaz çelik ve polisaj tozlarına karşı da FFP3 toz maskeleri kullanılıyor. Lehim kaynak vb işlerde ise markaya göre değişen (Drager odour diyor, 3M activated carbon) karbon filtreli FFP2 toz maskeleri kullanmak gerekiyor. Civa ise kimsenin çalışmayı istemeyeceği bir metal sanırım. Onda hg filtreli gaz maskeleri kullanmak gerek.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2014, 21:24:59 »
Aklımda kaldığı kadarı ile tahta tozunda FFP2 korumasına sahip toz maskeleri, paslanmaz çelik ve polisaj tozlarına karşı da FFP3 toz maskeleri kullanılıyor. Lehim kaynak vb işlerde ise markaya göre değişen (Drager odour diyor, 3M activated carbon) karbon filtreli FFP2 toz maskeleri kullanmak gerekiyor. Civa ise kimsenin çalışmayı istemeyeceği bir metal sanırım. Onda hg filtreli gaz maskeleri kullanmak gerek.

Burada bahsi geçen civa çeliği değil dimi?  ???

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2014, 21:31:14 »
Yok Soytürk abi civa ile civa çeliğinin bir bağlantısı yok

Birde benim yeğenler civayla cazır cazır oynuyorlar daha birşey olmadı bizim yeğenler mi hatalı civa diye oynadıkları sıvı metal mi  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Doğaç

• 68
  • Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2014, 21:43:58 »
Doğru demişsiniz benim bahsettiğim civa element olan civa. Doğrulamak için tekrar baktım civa çeliğinin içeriğinde yok. Ayrıca civa gerçekten sıvı metaldir. Cıva çok zararlı bir maddedir hocam. Buharına maruz kalma ihtimali olan işçiler baya gaz maskesi takarlar. Özellikle sinir sistemi gelişmekte olan canlılarda sistem üzerine zehirleyici etkisi vardır, maruz kalındıktan sonra atılması yılları bulabilmektedir.

www.aciltıp.com/civa-zehirlenmesi