Bıçak Sanatı - Forum

Dövme balta ve sap yapımı

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
Ynt: Dövme balta ve sap yapımı
« Yanıtla #40 : 12 Haziran 2014, 13:49:48 »
Bu sene köye gittiğimde bahçeden birkaç tane kışın kurutmalık ağaç parçaları getireceğim kısmet olursa.
Bakalım bu baltayı daha kullanmak nasip olmadı,test sürüşleri esnasında yapısal eksikleri göreceğiz.
Bende resmen boş durmamak için kaşınıyorum bir tane sap dahamı yapsam:)
Şuan bir tane katlanır (çakı gibi) testere yapmak istiyorum.Güzel bir testere bulursam ona sap yapacağım.
xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 12 Haziran 2014, 14:01:21 »
değil sağlamlıkta

Eylem abi sen mühendisssin aşşağıdaki linki bize bi analiz edermisin belki yeni biseyler buluruz. yalnız burada özkütleleri eksik galiba. sonra çıkan degerleri de agırlıga bölüp yeni bir deger bulmak lazım . meela Beygir güzü agırlık oranı gibi :) Bmw HP4 geldi hatırıma

http://www.woodworkweb.com/woodwork-topics/wood/146-wood-strengths.html

« Son Düzenleme: 12 Haziran 2014, 14:06:28 Gönderen: gokhand »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 12 Haziran 2014, 14:31:29 »
Aga boşver, balta sapı çok hafif olmasa da olur. En önemli kriter baltayı oduna aşkedince kırılıp bizi biçmesin. :)

...  bakıyyım bi. geyiği peşin yaptım şimdi linki de dideyim. Didik didik ossun. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #43 : 12 Haziran 2014, 14:38:02 »
"Static Bending Modulus of Elasticity (E)" değeri büyük olanlara bakarak başlamak gerek.

Listedekiler Amerikan ağaçlarıyla sınırlı....

Bir de bunu buldum: http://www.gutenberg.org/files/12299/12299-h/12299-h.htm#III_07
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #44 : 12 Haziran 2014, 14:46:40 »
Hangi ağacı neden ve nerede kullanmalıyız gibi bir başlık var mıdır?
Okinawian

gokhand

• 1137
« Yanıtla #45 : 12 Haziran 2014, 15:16:30 »
benim ilk verdiğimlisteye baktığımda dikkatimi çeken bir ağaç var Locust, Black  araştırınca bunun bizim park ve bahçelerde bolca bulunan "Yalancı Akasya" oldugu anlaşılıyor. Ben daha önce arka bahçedeki dev gibi bir tanesini kestirince odunu bir işe yararmmı diye araştırınca özellikle amerikada spor aletlerinin yapıldığını ögrenmiştim. Hatta bi baltamada bi sap yapmıştım. Ağırlık sağlamlık bakımından gerçekten mükemmel. Denendi yani. Eulem usta , ağırlık önemli degil deme. Bir baltayı senede bir defa kullanıyorsanız onemli degil dogru. Aama benim gibi özellikle sonbaharda gunlerce aktif olarak kullanıyorsanız inanın cok onemli oluyor. hatta orta agırlıkdabir balya için en ideal sap uzunlugunu da soyleleyim 55 cm. Bunu aynı baltada birçok sapı tekrar tektat deneyerek performansını ölçüp test ettim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Beyaz_%C3%A7i%C3%A7ekli_yalanc%C4%B1_akasya

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #46 : 12 Haziran 2014, 15:38:00 »
Ağırlığın şöyle önemi azalabilir, zaten belli bir ağırlık istiyorsan işe yarayabilir.  ;) Yoksa faydasız ağırlık zarardır tabi

Bu "Locust"a bizimkiler katır tırnağı diyordu diye hatırlıyorum. Bizimkilerin arazilerin kenarında bir ara çok vardı şimdi bilmiyorum. Bende tohumları var.
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
« Yanıtla #47 : 12 Haziran 2014, 15:51:43 »
Ağırlığın şöyle önemi azalabilir, zaten belli bir ağırlık istiyorsan işe yarayabilir. 

abi elbette baltanın başkısmı çok hafif olmayacak. fakat sap kısmındaki gereksiz agırlık bir ise yaramıyor. cok uzun kullanımda anca insanı yoruyor. Yani "yük çarpı yükkolu kuvvet çarpı kuvvet kolu"  :) hatırlarsın