Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçağı olabilir..

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Av bıçağı olabilir..
« : 06 Haziran 2014, 23:06:33 »
Isıl işlemden sonra gelen bıçaklarımdan bir tanesine nihayet sap takabildim..
Malzeme: D2
Sap: Sapelli
Sertlik: 58 hrc
Fotoğraf: Fatih Konuk

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Av bıçağı olabilir..
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2014, 23:12:34 »
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2014, 23:18:23 »
Elinize sağlık kabzadaki parmak boşlukları bıçağı sadece siz kullanacaksanız iyi ama başka ellerede geçecekse bana göre kötü konforsuz oluyor.Kıvrımları birçok ele uygun olacak kabza formları seçmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2014, 23:25:22 »
Ne bıçağı olur bilmiyorum ama güzel olmuş elinize sağlık. Parmak oyuklarını bende sevmiyorum .

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2014, 23:40:03 »
Genel olarak çok güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık..  :2up
Kabzedeki dört parmak oyuğunu bende tercih etmezdim.. Zira, standart bir tutuşa indirgediğinden kullanımı kısıtlayabilir..
Ayrıca, parmak oyuklarının yüzeye kesişen ağızları biraz daha ovalimsi olmalı ki, kuvvet uygulandığında parmaklar acımasın..
"Maksatların anası sabırdır"

StajerBıcak

• *
  • 8
  • Meslek: Ogrenci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2014, 23:42:52 »
Elinize saglik bence gayet av bicagi olur Allah banada yapmayi nasip eylesin lakon bir sorum olacak celigi matlastirmak mumkun olabilirmi bole calismalarda.
Sabır Kurtuluşun anahtarıdır.
Oğuz YÜCE
İSTANBUL

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2014, 23:47:16 »
Ben çok beğendim güzel olmuş, sonuçta kişiye özel bir bıçak elinize sağlık :2up
Not: Bende kabzayı kalın tutmam mesela, çok uzun parmaklarım yok kendi elime göre bir ergonomi yapıyorum ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

« Yanıtla #7 : 06 Haziran 2014, 23:53:05 »
Bıçağın işçiliği ve modeli çok iyi ve güzel olmuş. Benim gözümü tek rahatsız eden parmak oyuklarının fazlalığı, bu da zaten kişisel bir tercih. Ellerine sağlık.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #8 : 07 Haziran 2014, 00:07:35 »
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Elinize sağlık kabzadaki parmak boşlukları bıçağı sadece siz kullanacaksanız iyi ama başka ellerede geçecekse bana göre kötü konforsuz oluyor.Kıvrımları birçok ele uygun olacak kabza formları seçmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ne bıçağı olur bilmiyorum ama güzel olmuş elinize sağlık. Parmak oyuklarını bende sevmiyorum .
Genel olarak çok güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık..  :2up
Kabzedeki dört parmak oyuğunu bende tercih etmezdim.. Zira, standart bir tutuşa indirgediğinden kullanımı kısıtlayabilir..
Ayrıca, parmak oyuklarının yüzeye kesişen ağızları biraz daha ovalimsi olmalı ki, kuvvet uygulandığında parmaklar acımasın..
Ben çok beğendim güzel olmuş, sonuçta kişiye özel bir bıçak elinize sağlık :2up
Not: Bende kabzayı kalın tutmam mesela, çok uzun parmaklarım yok kendi elime göre bir ergonomi yapıyorum ;)
Bıçağın işçiliği ve modeli çok iyi ve güzel olmuş. Benim gözümü tek rahatsız eden parmak oyuklarının fazlalığı, bu da zaten kişisel bir tercih. Ellerine sağlık.
Teşekkürler görüşleriniz için.evet aslında parmak oyuklu bıçak şahsa özel oluyor haklısınız.zaten kendime yaptığım için tam bana göre.ellerim meslekten ötürü olabilir biraz iri olduğu için tam kavrayabiliyorum :) değerli ustalarımızın işçilik konusundaki yorumları içinde ayrıca teşekkür ederim.
Elinize saglik bence gayet av bicagi olur Allah banada yapmayi nasip eylesin lakon bir sorum olacak celigi matlastirmak mumkun olabilirmi bole calismalarda.

teşekkür ederim bence bu konuyu benden daha iyi olan değerli ustalarımızın cevap vermesi daha uygun olacaktır

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2014, 00:10:12 »
Fotoğraflar da bıçakta güzel olmuş ağacı da beğendim tebrikler

Haznedar

• 1576