Balçak kullanmanı sevdim. Güzel olmuş ama maalesef perdah hala sorunlu bu bıçaklarda. En azından 600 kuma kadar perdah atsan ve şu yüzeydeki çukurları yok etsen çok güzel görünecek. İkinci nokta ise bıçağı gösteren perdah olduğu kadar kabza işçiliği de çok önemli. Düz bir kabza yerine elin ergonomisine uygun yapılmış bir kabza hem bıçağı güzel gösterir hemde daha önemlisi bıçağı daha kullanışlı yapar. Bence kabzalar üzerinde biraz daha çalışırsan çok daha güzel iki bıçağa daha sahip olacaksın. Ellerin dert görmesin aynen devam 
Teşekkür ederim Üstadım
İnce işlerde kullanmak için demişsiniz? Kaba işlerde kullanmak için ağız dar açılıyo diye biliyorum ben? Bıçağı ele almadan doğru bişey söylenemez ama resimlerden tahminettiğim sap biraz kalın hantal olmuş. Biraz daha inceltseniz daha ele yatkın be güzel görünen bir bıçak olabilir.
Yüzeydeki çukurlar ve perdah hataları beni rahatsızetmedi. Bu bıçağın tipi gereği doğada ve sert işlerde kullanılıcağını düşünürsek insan içi rahat kullanır enazından
Elimdeki bıçağın çizilmesi ve zedelenmesi nekadar normal olsada tertemiz yüzeyli bir bıçağımın çizilip zedelenmesi beni herzaman gıcıkeder 
Teşekkür ederim Üstadım
Bıçak üzerinde biraz daha çalışmalısınız .ince işlerde demişsiniz ama bıçağın kalınlığı hatrı sayılır cinsten onun yanında sizin bilemenize bakarsanız keski olarak kullanıp çivi falan kesecek gibi duruyor o kalınlıktaki bıçak bukadar kısa bilemeyle bence çalışmaz ama çalışır diyen arkadaşlara saygı duyarım
Teşekkür ederim Üstadım
Kabzalarda biraz gayret etmeniz gerek sadece bilgisayar resmi üzerine çalişmiş gibisiniz .bence en kisa zamanda bir ağaç törpüsü edinin. anlaşildiği kadariyla zevk alamadan yapiyor yada çabuk sıkılıyorsunuz harika biçaklar olmasina rağmen bitirmeden sunum yapiyorsunuz gibi geldi yeteneğiniz olduğu aşikar ama daha önce sabirli olmaya gayret etmelisiniz gerisi otomatikman gelecektir
...
Teşekkür ederim Üstadım
Zevk alarak yapıyorum ama sabırsız olma kosunda arkadaşlarım bile bu yorumu yapamazdı. Yani çok iyi bir tespit yapmışsınız tebrik ederim.Tüm bıçaklarınım yapımı toplam yapıştırma dahil 3 satte bitmiştir. Yani 5 bıçak X 3 saat = 15 satte hepsi tamamdır.
Ben de tüm ustalarımın yorumlarına katılıyorum gerçekten benimkisi biraz kestirme yol oldu sanki ama söylenecekleri söylemiş ustalarımız ama gayet güzel gidiyor ellerinize sağlık saygılarımla.
Teşekkür ederim Üstadım
Buradaki ustalar varken bize laf düşmez ancak, bir iki hususta fikir beyan etmek isterim.. Zira, buradaki ustalar o kadar ince düşünceli insanlarki insanların şevkini kırmama adına bizim gibi acemilerin bariz hatalı üretimlerine bile "çok güzel olmuş" diyebiliyorlar.. Ancak sanal ortamda yazı ile anlatılmak istenen o kadar kolay olmadığı için yapacakları eleştiri veya fikir beyanlarını çoğu zaman yanlış anlaşılma endişesi ile yapmadıkları kanaati oluştu bende..
Dolayısıyla ben bir acemi olarak Fatih kardeşimin bıçaklarında gördüğüm kendimce olumsuzlukları dile getireceğim..
Kabzedeki ahşapta yüksek devirde yapılan zımpara neticesinde yanıklar oluşmuş.. Bunları kaybetseydiniz iyi olurdu..
Namlu ile kabze arasında balçak namludan çok keskin ayrılmış doksan derece gibi.. Biraz daha yumuşak ayrılmış olsaydı daha güzel olurdu gibi.. Kuyruktaki balçağı hiç koymasaydınız da olurdu sanki.. Ayrıca pimlerdeki değişik ölçüler simetriyi bozmuş.. Ya hepsi aynı ebatta olmalıydı.. Yada ufaktan büyüğe veya tersi olabilirdi.. 3,4,5 veya 5,4,3 gibi..
Üşenmeden bu kadar yazıyı cep telefonundan girdiğim foruma yazarak haddimi aşmamışımdır..
Niyetim sadece ustalarımızın eleştirede biraz daha zülfiyare dokunmalarını teşvik etmek.. Ki, hatalarımızı görüp daha iyiye yol alalım..
Teşekkür ederim Üstadım
Ben de tüm ustalarımın yorumlarına katılıyorum gerçekten benimkisi biraz kestirme yol oldu sanki ama söylenecekleri söylemiş ustalarımız ama gayet güzel gidiyor ellerinize sağlık saygılarımla.
+1
Merhaba Üstadlarım,
Hepinize Ayrı ayrı ÇOK ÇOK teşekkür ederim Üstadlarım,
Genelde tüm üstadların eleştirileri aynı konular üzerinde olmuş. Bu konular üzerine bir şeyler yazmak isterim.
1-Perdah konusu : Perdahla ilgili daha önceki konularımda da yazdığım gib bu bıçakları aktif olarak kullanacağımdan perdah kısmını es geçtim.Keşke o çukurlar her iki tarafta da olsaydı süper bir görüntü olurdu. En azından bundan sonrakileri dediğiniz gibi yapacağım.
2-Pimler: Pimlerin fazlalığı elimde fazla olduğundan kaynaklanıyor. Hem sağlam olsun hende görüntü olsun. Kötü görüneceği aklıma hiç gelmedi.Bundan sonra bu konuya dikkat edeceğim.
3- Ağız açısı : Ağız açısını ilk yaptığım deneme bıçağını, iyice denedikten sonra diğerlerine devam ettim. Ağız resimlerde farklı görünüyor olabilir. Bıçakla yaptığım denemeler, Kağıt kesme, dal parçalarını yontma ve vurarak dal kesme vs gibi işlemlere tabi tuttum. Benim yaptığım amaç için başarılı diyebilirim. Genel ölçüler olarak standart olmayabilir size katılıyorum çünkü bir yerden sonra ölçüyle çalışmadım kafama göre takıldım..
4- Kabzanın kalınlığı: Üstadlarım size bunu bir fotoyla anlatmak isterim. Boyum 187 kilom üç haneli, yani eller çok büyük. Bu tip kabzalar haricinde başkası elime oturmuyor hemen hepsini denedim ve bu tip bir kabzada karar kıldım. Fotodaki herkesin yakından tadığı BORA'nın Serdar KILIÇ bıçağı. Resimdeki bıçak sıtandart bir bıçaktır küçük değildir.