Bıçak Sanatı - Forum

Bu Taş Nedir?

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
Bu Taş Nedir?
« : 03 Nisan 2014, 23:17:54 »
Arkadaşlar resimdeki taş nedir nasıl kullanılmalıdır?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Bu Taş Nedir?
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2014, 11:01:18 »
guzel degıl o tas bi ise yaramaz sen bana yolla onu  :D :D

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2014, 11:10:08 »
Çok güzel formda kalmış ustura bileme taşı geneli fransız oluyor siyah tarafı kalın sarı tarafı ice kum su ile kullanabilirsiniz.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2014, 11:39:26 »
Resimlerden anlayabildiğim kadarıyla elinizdeki taş Belçika kotikul taşıdır.Siyah tarafı sarı tarafına destek amacıyla konulmuştur.Asıl işi yapan sarı tarafı yani kotikul taşıdır.Ustura bilemede kullanıır.Yaklaşık 8K değerinde bileme yapar.Çamurla (slury) kullanılarak ara taşa gerek kalmadan usturayı bileme+honlama yapar.Su ile kullanılır.Bıçak için kullanmayınız derim.Taşa yazık olur.(Tabi bu yazdıklarım tahminim doğruysa geçerlidir) Nereden bulduğunuzu öğrenebilir miyim?

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2014, 11:42:44 »
fransız derken yanlış anlamaya mahal vermeyelim ambalaj ve kutularında made ın france-paris yazar.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2014, 17:52:57 »
nerden alındığını bilmiyorum, bi ihtimal rahmetlik babam almanyadan almış olabilir. yada dededen kalma da olabilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2014, 17:56:20 »
nerden alındığını bilmiyorum, bi ihtimal rahmetlik babam almanyadan almış olabilir. yada dededen kalma da olabilir.
Resimlerden anlamak zor bir bıçakta deneyin bilemenin inceliği size bir miktar fikir verebilir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2014, 22:45:30 »
Bana da kotikül gibi geldi biraz :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2014, 22:59:25 »
Resimlerden anlayabildiğim kadarıyla elinizdeki taş Belçika kotikul taşıdır.Siyah tarafı sarı tarafına destek amacıyla konulmuştur.Asıl işi yapan sarı tarafı yani kotikul taşıdır.Ustura bilemede kullanıır.Yaklaşık 8K değerinde bileme yapar.Çamurla (slury) kullanılarak ara taşa gerek kalmadan usturayı bileme+honlama yapar.Su ile kullanılır.Bıçak için kullanmayınız derim.Taşa yazık olur.(Tabi bu yazdıklarım tahminim doğruysa geçerlidir) Nereden bulduğunuzu öğrenebilir miyim?

+1000
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2014, 23:10:05 »
az önce ufak bi deneme yaptım, taşın siyah tarafı hiç almıyor sanki, ama beyaz tarafına sürttükçe aşınmayı hissediyorsunuz. sanırım bu o dediğiniz taştan :P

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 04 Nisan 2014, 23:18:22 »
tasin siyah tarafida 2,5 k gibidir  ama kullanmadan önce camin üzerinde 320 kum zimpara ile sulu olarak düzeltin taşi bilmeyen biri fazlaca hirpalamiş vede yağ dökmüş gibi duruyor tasini islak birakma güneş soba üstünde yada kalorifer üstünde asla kurutma yağdan uzak tut sert çeliklerden bastirmadan kaydirarak kullan bileme taşlarinin neredeyse en iyisidir kiymetini bilerek kullanirsan çok memnun kalirsin..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2014, 00:00:00 »
tasin siyah tarafida 2,5 k gibidir  ama kullanmadan önce camin üzerinde 320 kum zimpara ile sulu olarak düzeltin taşi bilmeyen biri fazlaca hirpalamiş vede yağ dökmüş gibi duruyor tasini islak birakma güneş soba üstünde yada kalorifer üstünde asla kurutma yağdan uzak tut sert çeliklerden bastirmadan kaydirarak kullan bileme taşlarinin neredeyse en iyisidir kiymetini bilerek kullanirsan çok memnun kalirsin..
Abi gece gece gaza getirdin beni.. Gittim zımparaladım taşı. güzelde oldu..