Bıçak Sanatı - Forum

Ağız açma derdine son

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ağız açma derdine son
« : 24 Şubat 2014, 20:30:53 »
 http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-bicak-agzi-acma-ve-bileme-makinasi-153695350/detay

neresi 3500tl ediyor anlamadım. 350W lık bir motoru varmış. Ev yapımı band zımpara yapan bunu da yapar bence.
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2014, 20:32:58 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

tarpoon

• 4739
Ynt: Ağız açma derdine son
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2014, 09:39:45 »
ustura yapanların işine yarar bence  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2014, 10:11:02 »
güzelmiş de parası hiç güzel değil  ^-^
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2014, 12:51:32 »
Bence bu işi piyasaya, toplu üretim yapıyorsanız son derece işe yarar bir alet, çırak veya işçi çalıştırıyorsanız düz bant zımparanın gerektirdiği eğitim sorunu yok, profili hiç bilmeyen adama ver, sana sorunsuz taşlama yapsın, hem de tam simetrik. Bunun gibi bir alette bence en önemli şey devirlerinin birebir aynı olması gerekmesi. Bunun için ben kayışlı bir sistem olup olmadığına dikkat ederdim, kayışlı kasnak ile çözmüşlerse iş sakat bence...

Kipmen Sanat web sitesi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2014, 13:56:47 »
Bunda çift motor var gibi duruyor. Devir ayarı da olmadığına göre kayış sistemi yok gibi görünüyor.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2014, 14:07:21 »
Alete baktığımda iki şey dikkatimi çekmişti. Birincisi zımparanın bıçağa temas eden kısmı tam düz bir yüzey değil, tekerlek üzeri hafif eğimli. Tekerlek çapları nedir bilmiyorum,içbükey taşlama tamam da düz ağız nasıl açılır ? İkincisi de iki tekerleğin devirlerindeki ufak bir farklılık araya sokulan bıçağı bir tarafa doğru zorlayıp sağa sola yatırmaz mı?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2014, 19:23:28 »
Benim olumsuz gördüğüm yanları;
Birincisi motor gücü düşük ikincisi kullanılan her iki zımparanında aynı ömürde kullanılmış olması gerekiyor yani 4-5 bıçak çıkardınız zımparanın bir tanesi koptu diğerine yeni takarsanız eğer ağızda simetri hatası olur çünkü yeni olan daha çok talaş kaldıracaktır.
Olumlu gördüğüm yanı ise seri üretimde işleri kolaylaştıracaktır belki ama bu makine ile sadece belirli bıçakların ağzını açabilirsiniz.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.