Bıçak Sanatı - Forum

Kamisori

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Kamisori
« : 12 Mart 2014, 23:36:20 »
Eski eğeden yaptığım kamisori ile bugün tıraş oldum.Çene altında biraz takılma yapsa da tıraşı tamamladım.İkincisi ise geleneksel kamisoriden farklı bir ağız yapısına sahip.Ağız yapısını klasik usturaya benzer yaptım.İki tarafı da iç bükey açtım (Bir tarafın iç bükeyi hafif diğer taraf fazla). Ama geleneksel olanın kullanımı daha rahat.Bir de sol elimi kullanabilseydim.

Ynt: Kamisori
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2014, 23:40:39 »
Rıza Hocam ellerinize sağlık , affınıza sığınarak söylüyorum çok başarılı olmuşlar gerçekten uzun zamandır böyle çalışmalar görmediğimden özlemişim de biraz :) ilk resimde üstteki daha çok hoşuma gitti nedense ama sizden güzel bir ustura da beklemiyor değilim hani  ^-^ Saygılarımla hocam.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2014, 23:42:33 »
Sayın hocam ellerinize sağlık çok hoş olmuşlar,  :2up  :2up :2up senin makine varmıydı bu iç bükey ağzı nasıl açtınız  ^-^
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2014, 00:08:27 »
Çok güzel olmuş ellerine sağlık  :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2014, 00:27:06 »
Hocam beğenmemek elde değil hoş ve keskin olmuşlar..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #5 : 13 Mart 2014, 00:28:18 »
Her ikisi de çok güzel görünüyor, tebrikler ve ellerine sağlık  :2up  :2up

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 13 Mart 2014, 01:09:46 »
Çok güzeller ,elinize alıp fotoğraf çekseydiniz ,ölçüleri hakkında fikir sahibi olurduk :2up :2up :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 13 Mart 2014, 08:50:20 »
Rıza hocam aştın kendini. Kendi yaptığın usturayla tıraş olmak büyük keyif olsa gerek. Ellerine sağlık.
Okinawian

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2014, 11:45:23 »
Rıza Hocam ellerinize sağlık , affınıza sığınarak söylüyorum çok başarılı olmuşlar gerçekten uzun zamandır böyle çalışmalar görmediğimden özlemişim de biraz :) ilk resimde üstteki daha çok hoşuma gitti nedense ama sizden güzel bir ustura da beklemiyor değilim hani  ^-^ Saygılarımla hocam.
Teşekkür ederim Özgür  Bey.Aslında bunlarla beraber üç usturanın ısıl işlemini yaptım.İnşallah önümüzdeki günlerde tamamlayıp yayınlayacağım.
Sayın hocam ellerinize sağlık çok hoş olmuşlar,  :2up  :2up :2up senin makine varmıydı bu iç bükey ağzı nasıl açtınız  ^-^
Teşekkür ederim Gökhan Hocam, malesef bant zımparam yok.Spiral ve matkabım var.İç bükey açarken spirale taktığım taşlama diskini işkenceyle sabitlediğim usturaya 70-80 derecelik dik tutarak önce orta kısımdan içini boşaltıyorum.Daha sonra ağıza doğru geliyorum.Dikkat edilmesi gerekiyor.Bir hata profili boşa çıkartıyor.Daha sonra matkap ucuna taktığım pimli yaklaşık 6 cm çapındaki pembe renkli taşla kaba düzeltme yapıyorum.Oluşan kalın çizikleri giderebilmek için yine matkaba takılan 80 kum mop zımpara kullanıyorum.Daha sonra beyaz tahta kalemine sardığım zımparalarla son haline getiriyorum.Evet çok uğraştırıyor.Ama yapacak bir şey yok.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık  :2up
Teşekkür ederim Salim Ustam,
Hocam beğenmemek elde değil hoş ve keskin olmuşlar..
Teşekkür ederim Kaya Ustam
Her ikisi de çok güzel görünüyor, tebrikler ve ellerine sağlık  :2up  :2up
Teşekkür ederim Sefa Hocam
Çok güzeller ,elinize alıp fotoğraf çekseydiniz ,ölçüleri hakkında fikir sahibi olurduk :2up :2up :2up
Haklısınız Tufan bey, ölçüleri şu şekilde.İlk fotoğraftaki üste olan toplam 16,5 cm uzunlukta, kesici kısmın uzunluğu 6 cm, genişliği ise 23 mm, alttaki geleneksel olanın toplam uzunluğu 17 cm, kesici ağız uzunluğu 6 cm, ağız genişliği 23 mm
Rıza hocam aştın kendini. Kendi yaptığın usturayla tıraş olmak büyük keyif olsa gerek. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Deniz Bey, üç seneden fazladır jiletli usturalarla tıraş oluyordum.Geçenlerde yaptığım usturadan sonra jiletli usturayı bıraktım.Evet çelik ustura uğraştırıyor.Yok taşıdır, yok deri masatı, kromoksiti pastası vs. Ama bu uğraş bana zevk veriyor.Bir arkadaşa verilebilecek güzel hediyelerden olduğunu düşünüyorum usturanın.En önemlisi de çocuklarıma bırakacak hatıralara bir yenileri ekleniyor.(Tesbih, saat, kol düğmesi, çakı, bıçak vs)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2014, 13:10:41 »
ellerinize sağlık. traş olmayı hiç sevmeyen ve belki de yıllardır sakallarına jilet vurmayan birisi olarak ustura ve bu tür çalışmaları görünce nasıl hevesleniyorum traş olmaya bilemezsiniz... çok güzeller, çok...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2014, 19:35:15 »
ellerinize sağlık. traş olmayı hiç sevmeyen ve belki de yıllardır sakallarına jilet vurmayan birisi olarak ustura ve bu tür çalışmaları görünce nasıl hevesleniyorum traş olmaya bilemezsiniz... çok güzeller, çok...
Teşekkür ederim Emin Bey, çelik ustura ile tıraş olmak gerçekten farklı bir duygu.Bu sevda yüzünden yüzüme faça da atsam artık başka aletlerle tıraş olmak istemiyorum.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2014, 20:01:38 »
     Elinize sağlık çok güzel olmuş.