Bıçak Sanatı - Forum

DAĞCI 4

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: DAĞCI 4
« Yanıtla #20 : 22 Ocak 2014, 11:39:00 »
 :2up :2up :2up

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #21 : 23 Ocak 2014, 07:45:00 »
teşekkür ederim efendim beğendiğiniz için sağolun ağacaı bende bilmiyorum zamanında Şahin Öz arkadaşımız göndermişti bana ...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 23 Ocak 2014, 08:59:08 »
bıçağın sapı karaağaçla, zeytin ağacına benziyor, ama çok sertse karaağaç'tır bence
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 26 Ocak 2014, 00:16:26 »
Çok güzel , elinize sağlık.  :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #24 : 26 Ocak 2014, 00:49:55 »
Sinan Kardeşim dağci serisini büyük bir keyif ve gıpta ile takib ettik ellerine kollarina sağlik acaba bizede nasib olurmu diyorum...:)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #25 : 26 Ocak 2014, 15:55:06 »
Farklı tarzınızla birbirinden güzel eserler ortaya koyuyorsunuz ustam, alkışlıyorum tebrik ediyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 27 Ocak 2014, 20:10:06 »
eline koluna sağlık Sinan usta  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #27 : 28 Ocak 2014, 00:40:55 »
 :2up :2up Şaheser, taşlama bir ayrı güzellik  :2up :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #28 : 28 Ocak 2014, 10:06:11 »
teşekkür ederim üstadlarım inanın bu güzel sözlerinizle biraz olsun kırılan hevesim yeniden canlanıyor sağolun varolun..

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #29 : 28 Ocak 2014, 10:27:25 »
hevesin neden kırılıyor ki ustam? ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #30 : 28 Ocak 2014, 10:31:39 »
teşekkür ederim üstadlarım inanın bu güzel sözlerinizle biraz olsun kırılan hevesim yeniden canlanıyor sağolun varolun..
::) ::) bende merak ettim şimdi.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #31 : 28 Ocak 2014, 14:56:29 »
sinan ustam ellerine sağlık her biri ayrı bir güzellik her biri ayrı bir göz şöleni olmuş, çok harika çalışmalar.  :2up :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #32 : 29 Ocak 2014, 09:53:59 »
teşekkür ederim efendim..

hevesim kırılması konusuna gelince bıçak sevdasına mesleğim anahtarcılığın sıkıcılığında hayatın keşmekeşliğinde insan olduğumu hatırlamak hiç bir karşılık olmadan üretmekten yaptığım bıçaktan haz duymak için başladım.Amacım para kazanmaktan ziyade zevk almaktı lakin zaman içinde ikinci mesleğim ve paraya yönelik olmaya başladı.Şimdi gelen siparişler benim hayal gücümü sınırlıyor tekdüzeliğe itiyor gibi geliyor.İstenen bıçak ile benim içimden geçen bıçak arasında çok farklılar var.Kısır döngüye girdim açıkçası sipariş almasam diyorum bazen içimden geçenleri yapsam ....

Yani böyle işte bu ruh halindeyken sizin güzel sözleriniz yüreğime su serpiyor efendim...

bayrak

• 103
  • birol aslan
« Yanıtla #33 : 29 Ocak 2014, 10:08:36 »
bence kafandan ne geçiyosa onu yap,seni mutlu eden ne varsa onu yap, miletin zevkine göre değil bıçağı nasıl yapmak istiyosan öyle yap, içindeki fırtınaları yansıt yapacağın bıçağa inan hem mutlu olursun hemde yaptığın bıçakların bir tanesi bile elinde kalmaz,ama imkanın varsa bilemiyorum tabi herşey imkan meseleside, yapmış olduğun tüm bıçaklarından birer tane kolleksyon olarak kendine ayır ve satma,benim kendi yaptığım biraz bıçağım var arkadaşlarıma hediye ettiklerim haricinde kimseye vermiyorum kendime ayırdıklarımı koydum bir valiz çantaya evin bir köşesinde duruyor,bazen aklıma estikçe çıkartıp bakıyorum,kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum dünya yanmış yıkılmış aklımın ucundan bile geçmiyo o an.sevgiyle mutlulukla kal kardeşim hayırlı işler bol kazançlar birol aslan

bayrak

• 103
  • birol aslan
« Yanıtla #34 : 29 Ocak 2014, 10:16:23 »
aklıma gelmişken söyleyeyeim,yapmış olduğun bu bıçakları imkanın varsa seri imalata geç,inan elinde kalmaz,, adınıda dağcı koy birde amblem yap seni hatırlatacak,bıçakların şekilleri çok güzel elinde hiç bıçak kalmaz ,bora knives, bu işi nasıl başarmışsa sende başarabilirsin,yeterki üret,satışını internet üzerindende,av malzemeleri satan bayiler  üzerindende yapabilirsin,görsel medyada iki tv ve gazeteye üretiğin el sanatı konusunda birde haber yaptırdınmı gelsin siparişler,avcılık dergilerine reklam fazla para tutmaz, sen üret ben pazarlamasını yaparım

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #35 : 29 Ocak 2014, 13:06:27 »
Hakikaten hobi olarak yapılan bir iş daha keyif veriyor. Benim hobim meslek haline dönüşünce aynı sizin gibi durumlarla karşılaştım. Yeni uğraşı arayışında bu siteyi buldum :) Bence siparişleri azda olsa azaltıp kendi çizginizden gidin.

« Yanıtla #36 : 29 Ocak 2014, 13:51:16 »
Gelir elde edilmek zorundaysa belki şöyle yapılabilir. Sipariş almayıp, sadece içinden gelerek yaptığın işleri satışa çıkararak gelir elde edilebilir. Yani "benim çizgim budur, isteyen buyursun.." gibi. Hoş ekonomik koşulların dayattığı bir ortamda başka bir gelir yoksa bu da çok zorlayabilir, orası da var.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #37 : 29 Ocak 2014, 14:56:10 »
şimdiye kadar yaptığın bıçaklardan farklı zevlere hitan edecek 5 model seçip, sadece onların tekrarını ücret karşılığı yapabilirsin. farklı modellere özel sipariş almayıp, farklı çalışmalarını tamamladıktan sonra koyarasın vitrine ve fiyatları daha yüksek olur. mesela dağcı serisinden bir modeli, bowie lerden bir modeli, dağbayırlardan bir modeli ve bir iki model daha ekleyerek seç ve belirle ustam. siparişle sadece bu modelleri yapıyorum dersin. sadece çelik ve malzeme seçimi değişir dersin. gelen bunlardan birisini seçerek saan sipariş verebilir. bu arada senin ayrıca ürettiğin örneğin son yaptığın kalemtraş gibi serbest işlerini koy vitrinine. onları da sat ama daha farklı fiyata. acizane tavsiyem budur sana ustam ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #38 : 29 Ocak 2014, 16:06:10 »
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim çok güzel fikirler verdiniz değerlendireceğim efendim...bazen daralıyor insan siparişlerde yoğunlaşınca çok garip bir durum anlatması zor...iş var içim almıyor  :) öyle işte

rmzarsln

• 61
  • Ramiz A.
  • Meslek: Talebe (Hukuk)
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #39 : 17 Nisan 2014, 00:34:02 »
 :-\ :2up :2up çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum, herbiri birbirinden güzel.. elleriniz dert görmesin
Ahlak iledir kemâli âdem, ahlak iledir nizamı âlem