Değerli forum üyeleri. İki bıçak çalışması yaptım. Tabi her seferinde bir şeyler öğrendim. Mevcut olan bıçak projesinin eni ve boyuyla oynayınca aşağıdaki gibi tipsiz dombili bir bıçağım oldu. Sefa üstadın portakaldan kabza olmaz demesine rağmen elimde var nasıl olsa diye kabza yapmaya çalıştım. Şimdiden söyleyeyim çok sert ve bir andan bütün yaptıklarınızı bozabilecek bir ağaç o yüzden uğraşılmamasını tavsiye ediyorum(galiba zor yoldan öğreniyorum). Suyunu ytongdan yaptığım fırında verdim. 4. denemeden sonra ağzı eğe almayınca olduğuna kanaat getirdim.
Diğer bıçak(bıçağa benzeyen) Özgür usta tarafından bant zımparada ağzı açıldı. Eğe ile açtığım bir ağız vardı ama yamuk yumuktu. Kendisinden pergahlama ile ilgili de ders aldım. Epey muhabbetin adından sabahı ettik. Suyu Taner usta tarafından verildi. Kabzayı fiber malzemeden yaptım. Boy 22 cm. En son 1000 kum zımparada bıraktım. Çelik Ck67. Fiberle çalışması ağaca göre daha sert geldi, fiberle çalışırken forumdan okuduğum üzere çift ventilli maske kullandım. Maskemin de filtreleri doldu. 1000 kumda zımparayı bıraktım gayet güzel gözüken bir kabzam oldu.
Konu ile ilgili fotoğraflar aşağıdadır.
http://s1223.photobucket.com/user/ecorotti/library/dombiliNot: Bir kaç gündür photobucket ile fotoğrafları link olarak veremedim. Forum kabul etmiyor.